abol1 27.06.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Witam. 2 pytanka: 1) Jaki klej, pianke lub inny środek polecacie do przyklejenia styropianu (EPS)do ściany piwnicy zabezpieczonej przeciwwilgociową izolacją pionową? 2) Jaka izolacja przeciwilgociowa- dysperbit, izohan, inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 30.06.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Mój znajomy kleił bezpośrednio na świeżo nałożony lepik (wodny) firmy nie pamiętam, i zasypywał piachem. Dodam jeszcze że EPS był felcowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smigloxxx 30.06.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Na przyklejenie styropianu Izohan WL Izolacja właściwa Izohan WMPODKŁAD DYSPERBIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alphatom79 01.07.2011 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Ja przyklejałem XPSy za pomocą pianki Tytan EOS, fajna i czysta robota bez żadnego mieszania itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redon 02.07.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Ja przyklejałem XPSy za pomocą pianki Tytan EOS, fajna i czysta robota bez żadnego mieszania itd U mnie na budowie było tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abol1 02.07.2011 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Ja przyklejałem XPSy za pomocą pianki Tytan EOS, fajna i czysta robota bez żadnego mieszania itd Tą piankę nakładałeś pistoletem na styro? Nadaje się na mase asfaltowo-kauczukową DYSPROBIT Tytan? jaki koszt tej pianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alphatom79 03.07.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Tak na stryopian bezpośrednio, a na ścianach miałem masę bitumiczną Dysperbent ale już nie pamiętam jakiej firmy, Kosztów pianki też nie pamiętam, jeśli dobrze sobie przypominam to za 20 puszek dałem coś koło 300 zł. Tą piankę nakładałeś pistoletem na styro? Nadaje się na mase asfaltowo-kauczukową DYSPROBIT Tytan? jaki koszt tej pianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malybialy 21.07.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Czy ktoś jeszcze może opisać jak sprawdza się - Tytan EOS. Czy lepiej zastosować klej do przyklejenia styropianu na bloczków fundamentowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamariusz 24.07.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Witam. Ja kleję BOLIX-em, ale przejdę na jakiś tańszy nie ma co przepłacać i tak ziemia dociśnie całość. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaljezus 29.07.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Klej Tytan, potem jakis tańszy odpowiednik stosowałem, klej (pianka) na styropian nakładana pistoletem, ściany były smarowane Dysperbitem. Jeśli się na to zdecydujesz masz czystą pracę i wygodną z pistoletem musisz popracować bo potrfafi na poczatku płatać figle dodatkowo jesli przewidujesz przerwę w parcy na jakiś dłuższy okres np. 1/2 godzin kup odrazu do pistoletu również w podobnym pojemniku specyfik do czyszczenia pistoletu, bez tego jak zaschnie przewód w pistolecie masz kłopot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts