norbert_atv 28.06.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Słuchajcie - jakis czas temu bylem na kursie w Słupsku. Zupelnie przypadkowo odwiedzilem salon z kominkami. Na wystawie byla super figurka ceramiczna Papieza Polaka (bialo - zielona). Byla uszkodzona wiec jej nie zakupilem. Sprzedawczyni mowila iz figurki te produkuje jakas kaflarnia chyba z Krakowa.Ma ktos z szanownego grona taka figurke u siebie w sklepie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 28.06.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Słuchajcie - jakis czas temu bylem na kursie w Słupsku. Zupelnie przypadkowo odwiedzilem salon z kominkami. Na wystawie byla super figurka ceramiczna Papieza Polaka (bialo - zielona). Byla uszkodzona wiec jej nie zakupilem. Sprzedawczyni mowila iz figurki te produkuje jakas kaflarnia chyba z Krakowa. Ma ktos z szanownego grona taka figurke u siebie w sklepie? Kafel Art z Krakowa (?) - popytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 28.06.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 (edytowane) Witam. Piotrze ... proszę ... !? Wszystko, tylko nie taka figurka ... Pozdrawiam. Edytowane 28 Czerwca 2011 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 28.06.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 A niby gdzie taka figurka miałaby być postawiona?Dla takiej figurki, to raczej kapliczka, sanktuarium (?). Ewentualnie świeczki do towarzystwa. A nie jako bibelot na kominek.Energia figurki "zniszczyłaby" całą energię kominka "w akcji", energię ognia i klimat pomieszczenia. Nawet, jeśli to tandeta.Może niepotrzebnie się tak poruszyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 29.06.2011 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Witam.Było już wiele dyskusji o "sacrum i profanum" w naszym kraju.Może nie zaczynajmy kolejnych ... bo dopiero co "ostygły" w niektórych kaflarniach łatających w ten sposób swój budżet, formy na popiersia "łysego pana z charakterystyczną bródką" tudzież "przyjacielskiego Gruzina" ...Wypust z Kafel-Art'u to nie był na pewno. Szczerze mówiąc nie przychodzi mi na myśl żadna z bardziej znanych kaflarni w naszym kraju ... szukaj raczej wśród małych zakładów "lepiących" niezbyt ładną kaflową masówkę pod spółdzielnie mieszkaniowe.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 29.06.2011 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Forest wiesz dobrze która kaflarnia produkowała figurki z Papierzem J.P.II . Bywasz u nich często bo masz blisko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 29.06.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Witam. Ileż to pożytecznych rzeczy można się dowiedzieć z internetu. Nigdy mnie nie interesowała ich "druga linia produkcyjna" ... branża nie ta ... z racji powagi tematu nie wypada w niej mieć tak wesołego FM ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 30.06.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 No to ja chciałam jeszcze coś na temat. Oczywiście nie mam nic przeciewko symbolom religijnym w domu, czy też i ich produkcji.Moim zamiarem było jedynie zwrócić uwagę na to, że jakikolwiek by to był symbol (czy figurka, czy posążek, obraz, krzyż, paciorki, mezuza...), to zawsze wytwarza bardzo aktywny rodzaj energii. Wnosi do domu poczucie komfortu i energię duchową. Może być doskonałym remedium na energię negatywną. To dlatego umieszczało się je i nadal umieszcza, nad wejściem, na wprost wejścia lub na framudze drzwi wejsciowych do domu, albo we frontowych oknach (np. na czas burzy i innych zagrożeń) Jednakże salon - miejsce towarzyskich spotkań, zabawy, ożywionej atmosfery, taki symbol przytłoczy swoją energią . Jeśli w salonie jest kominek, to jego ognista energia będzie walczyć z duchową energią symbolu kultu. Sam przedmiot nie jest złą rzeczą, ale niekoniecznie powinien być w salonie, bo zdominuje jego energię. Podobnie bliskie sąsiedztwo kościoła, synagogi lub innej światyni "zdusi" energię domu, która ma zapewniać zdrowie, dobrobyt, udane życie rodzinne i szczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 30.06.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Witam. Ileż to pożytecznych rzeczy można się dowiedzieć z internetu. Nigdy mnie nie interesowała ich "druga linia produkcyjna" ... branża nie ta ... z racji powagi tematu nie wypada w niej mieć tak wesołego FM ... Pozdrawiam. Jest jeszcze trzecia linia produkcyjna... urny ceramiczne Które przez wesołków z branży pogrzebowej nazwane są " gorący kubek Knora" .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts