Sepior 28.06.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Chcę wykonać wylewkę w garażu ok 30 m2. Garaż nie ogrzewany w bryle domu. W garażu ma być kratka odpływowa. Obecnie jest ubity piasek. Mam do wykorzystania ok 17 cm grubości. Zastanawiam się nad dwoma wariantami: 1) Najpierw wylać chudy beton z gruchy ok 8 cm. Dać folię oraz dylatacje. Później wykonać wylewkę miksokretem ze spadkiem. Grubość wylewki od 9 do 6 cm.2) Od razu wykonać wylewkę miksokretem, której grubość będzie od 17 do 14 cm. W tym wariancie nie będzie dylatacji ani folii. Bardziej skłaniam się na drugi wariant ale mam wątpliwości czy takie wykonanie jest prawidłowe?Mam jeszcze jedno pytanie, czy wylewkę w garażu trzeba zazbrojić? Jeśli tak to czym (siatka o jakim przekroju)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 28.06.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Mam zrobiony wariant drugi. Pomiędzy betonami papa zachodząca na ściany, siatka zbrojeniowa na wjeździe ale tylko dlatego, że miałem kawałek. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 28.06.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Mam zrobiony wariant drugi. Pomiędzy betonami papa zachodząca na ściany, siatka zbrojeniowa na wjeździe ale tylko dlatego, że miałem kawałek. pozdr adam ??? Najpierw podkład , izolacja i wylewka zbrojona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 28.06.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Pomyłka mam wariant pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 28.06.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 też mam coś jak pierwszy, a w wylewce siatka zbrojąca z pręta fi6mm o oczku ~12x16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mer1906 31.08.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 (edytowane) Mam już chudy betonzostało mi 11cm na gotowo, ponieważ mam zamontowaną już bramę garażową. Jest to garaż przy budynku. Jak prawidłowo zrobić wylewkę?Jaki materiał zastosować i jakich firm? Ile styroduru, betonu, dawać siatkę, folię lub papę? Jak wykończyć? mysłałem o płytkach. Czy to dobre rozwiązanie? czym można wykończyć jeszcze? Jeszcze jedno jak wykończyć wylewkę w bramie? Zamknąć samym betonem bez styroduru? Edytowane 31 Sierpnia 2011 przez mer1906 pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 31.08.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Mam już chudy betonzostało mi 11cm na gotowo, ponieważ mam zamontowaną już bramę garażową. Jest to garaż przy budynku. Jak prawidłowo zrobić wylewkę?Jaki materiał zastosować i jakich firm? Ile styroduru, betonu, dawać siatkę, folię lub papę? Jak wykończyć? mysłałem o płytkach. Czy to dobre rozwiązanie? czym można wykończyć jeszcze? Jeszcze jedno jak wykończyć wylewkę w bramie? Zamknąć samym betonem bez styroduru? Iozlacja, styropian 4 cm,Min. 7 cm wylewki, siatka #3 10x10, plastyfikator, w progu np. bloczek ISOMUR. Niektórzy robią 20 cm progu na pełno wylewki zamiast styropianu ale tworzy się mostek termiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 31.08.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Na chudziaka to ja bym styropianu nie dał bo nie wiem po co? Chyba ze to ma być garaż ogrzewany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mer1906 05.09.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 (edytowane) Na chudziaka to ja bym styropianu nie dał bo nie wiem po co? Chyba ze to ma być garaż ogrzewany. Mam zamiar dać niewielki grzejnik dla złamania temperatury. Myśle żeby dać 2x papę termozgrzewalną wywiniętą na ściany ( problem w tym że idą dołem kable elektryczne )lub folia fundamentowa(co lepsze?), siatkę i beton z plastyfikatorem. Zapomniałem dodać o kratce ściekowej - mam wyprowadzona już rurę, dobry to pomysł? Edytowane 5 Września 2011 przez mer1906 info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 05.09.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Jeden z kolegów dał kable elektryczne w posadzce i teraz twierdzi że to nie był najlepszy pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts