kasia176 28.06.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Witam,Mam w domu podłogi z płytek i zamiast listew podłogowych mam cokoły z tych samych płytek. Nie ma na razie mowy o ich zerwaniu i wymianie na normalne listwy podłogowe (marzę o wysokich białych) ale zaczęłam się zastanawiać czy nie można by pomalować czymś tych cokołów na biało - tylko czym? Farbą olejną i wałeczkiem? Jak przygotować takie cokoły? Podpowiedzcie coś, pliiisss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 28.06.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Jakiego koloru masz te cokoły teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia176 28.06.2011 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Cokoły są ze zwykłej terakoty. Są w kolorze przybrudzonym kremowym z delikatnymi ciemniejszymi maziajami szaro-beżowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 29.06.2011 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Poradziłam się fachowców od terakoty i wszyscy zgodnie stwierdzili,że najlepiej je wymienić na nowe.Można spróbować pomalować farbą olejną po poprzednim wyczyszczeniu i zaimpregnowaniu powierzchni ale obawiamy się współnie,że efekt ten może nie być długotrwały:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts