autorus 09.10.2014 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 tzn? Odłamków raczej nie przewiduję. Może kurz. Choć myslałem, że urządzenie będzie można podpiąc do odkurzacza. No ale to się dopiero okaże. Na razie i tak nic nie mogę robić bo tynkowanie trwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek2K 09.10.2014 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Uważaj bardzo na szyby w oknach. Widziałem taką jedną szybę po akcji szlifierką w niedużej odległości. Skończyło się wymianą tejże szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 09.10.2014 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 O tym nie pomyślałem. Dzięki za zwrócenie uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zybel 09.10.2014 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 a czy rurek nie powinno się umieszczać w połowie wylewki? zamocuj je trytkami do siatek zbrojeniowych i podczas zalewania niech lekko uniosa, i masz problem z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 09.10.2014 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 hydraulicy jak usłyszeli tekst o siatce zbrojeniowej i mocowaniu od razu odrzucili ten pomysł. Odrzucili w znaczeniu nie podejmą się takiej instalacji. Im bardzie w las tym więcej drzew. Jak zaczynałem budowę to myślałem ze może wszystkiego nie wiem ale taki głupi nie jestem. Teraz wiem że nawet sporo wiem a i tak jestem głupi jak but z lewej nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.10.2014 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Widziałeś co Robert Skitek ma jako podłogówkę ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 09.10.2014 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Na zmianę koncepcji jest już ze 2 lata za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.10.2014 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Sprawdź, bo tu nie chodzi o zmianę koncepcji tylko on ma system kapilarny. Podobno ma mniejszą bezwładność. Poza tym wyglądało mi to na znacznie cieńsze niż klasyczna podłogówka, a też na wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 09.10.2014 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 A nie masz miejsca na cienki styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zybel 10.10.2014 04:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 a do czego zamocują rurki? wskazane jest umieszczenie rurek w połowie, wtedy wylewka nie podnosi się na rogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 10.10.2014 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 W kwestii tego co kolega Jani na drugim forum napisał zastanawiam sie czy zamiast folii nie lepiej byłoby zastosować np siatki do styropianu.Chodzi o to, że nie jestem w stanie frezarką zrobić idealnie prostej powierzchni i dając folię zgadzam się na tworzenie między warstwami pustek powietrznych. na tą chwile nie mam jeszcze możliwości aby ocenić działanie frezarki, bo nadal tynkarze tynkują. Ale w końcu przecież zejdą z pola boju w dosłownym tego słowa znaczeniu. I znów natrafiam na jedyny w swoim rodzaju problem. The mać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 10.10.2014 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 a do czego zamocują rurki? wskazane jest umieszczenie rurek w połowie, wtedy wylewka nie podnosi się na rogach. Rurki będą mocowane na listwy grzebieniowe rozkładane co ok 50cm. listwy będą mocowane kołkami szybkiego montażu do betonu. Na ta chwilę mam ok 400mb listw. Oraz prawie 2,5km czekających na założenie rurek do podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 10.10.2014 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 W kwestii tego co kolega Jani na drugim forum napisał Gdzie to pisze? Daj jakiś namiar bo ja mam podobny problem na parterze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 10.10.2014 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 http://forum.budujemydom.pl/Dom-pasywny-kopula-Autorus-t13526.html&st=1900 Jakbyś miał jakieś własne wnioski i przemyślenia to chętnie posłucham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 10.10.2014 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Rozmawiałem z zaprzyjaźniona firmą która zajmuje się posadzkami przemysłowymi. Wstępna oferta jest na poziomie 15 zł/m2. Ale zależy to od kilku rzeczy:1. jaki beton mają szlifować2. Ile metrów 3. Czy są zakamarki w które maszyna nie wejdzie. Szlifierką mają tego typu: http://www.blastrac.pl/maszyny/szlifierki-trójgłowicowe.html Oczywiście wraz z odkurzaczem. Konieczne są gniazda trójfazowe zarówno do odkurzacza jak i szlifierki. Jakby co daj znać na priv - dam Ci na nich namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 10.10.2014 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 "Po co pisze ten dziennik i rozważam różne materiały, koncepcje? BO jeśli coś się nie obroni tutaj gdzie każdy to może skrytykować to oznacza ze jest do niczego. Nawet każde absurdalne stwierdzenie musi być wyjaśnione i obalone. Bo to będzie mój DOM" Zaczęłam czytać Twój dziennik jakiś czas temu właśnie przez ten początek. Dotarłam do końca, dodałam do ulubionych i będę tu zaglądać. To, że dom jest niesamowity i pomył i realizacja to wiadome jest i oczywiste. Ale padam na twarz, za Twoje podejście - tak właśnie trzeba - bronić swoich marzeń, nie dać się odrzeć z radości, bo to TWOJE!!! Kibicuję Twojemu domkowi z całego serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 10.10.2014 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 http://forum.budujemydom.pl/Dom-pasywny-kopula-Autorus-t13526.html&st=1900 Jakbyś miał jakieś własne wnioski i przemyślenia to chętnie posłucham Przemyślenie mam jedno - jak się ma miękkie serce to ma się twardą dupe. Jak lali płytę to żal mi się ich zrobiło bo do domu mili 400km a była już sobota po południu i puściłem ich bez przelecenia betonu helikopterkiem a teraz mam kłopot bo są nierówności. Wygląda na to że bez szlifierki się nie obejdzie bo jak na tym położę folię to szlak ją trafi po 10 min. Styropianu dać nie mogę bo wylewka (anhydryt) wyliczony na max 5,5 cm. Wyżej nie mogę bo okno tarasowe zaleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 10.10.2014 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 to jesteśmy w podobnym położeniu. Tylko ze u mnie nierówności tak sadzę są dużo większe niż u Ciebie. Różnice dochodzą do 2cm. Na allegro znalazłem grube folie, 150micronów. Zerknij, może ci się przyda: http://allegro.pl/folia-do-podlogowki-max-gruba-z-zakladka-125-zzs-i4644970287.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 10.10.2014 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Zaczęłam czytać Twój dziennik jakiś czas temu właśnie przez ten początek. Dotarłam do końca, dodałam do ulubionych i będę tu zaglądać. To, że dom jest niesamowity i pomył i realizacja to wiadome jest i oczywiste. Ale padam na twarz, za Twoje podejście - tak właśnie trzeba - bronić swoich marzeń, nie dać się odrzeć z radości, bo to TWOJE!!! Kibicuję Twojemu domkowi z całego serca dziękuje za miłe słowa czasami sobie myślę, ze jak skończę ta budowę to pójdę na przyspieszona emeryturę. Ale to tylko wtedy kiedy mam zły dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 10.10.2014 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Panowie,Moim zdaniem szlifowanie to ostateczność. To jest naprawdę bardzo droga operacja. szczerze powiem nie za bardzo rozumiem gdzie leży problem w ułozeniu podłogówki na nierównym podłożu. Szczególnie przy zalaniu tego potem anhydrytem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts