pestka56 13.12.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Autorus.......sssssssss, P L E A S E nieeeeeeeee. Ta barierka to jak w biurowcu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zimna, twarda i zero elegancji. Z zewnątrz coinnego, ale w środku :no::no::no::no::no::no: Nie psuj wnętrza domu To http://www.pinterest.com/pestka56/going-up-down/ link do mojego schodowego Pinteresta. Ponad 300 zdjęć łatwych do obejrzenia. Ja bym optowała za białą barierką ze staowego płaskownika z wypełnieniami z blachy perforowanej, albo lepiej siatki też malowanej na biało. Czarną taką barierkę ma jedna z forumek. Znajdę i wkleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 13.12.2014 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 dzięki za sugestie. Żadna decyzja nie jest jeszcze podjęta, ale fajnie byłoby ustalić jakis kierunek. Co prawda w projekcie była barierka szklana, ale w związku z tym, że antresola ma kształut jaki mam będzie to mordęga wykonawcza, wizualna i finansowa. Ale może jestem w błędzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.12.2014 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Myślę, że można uniknąć tych wszystkich mordęg. Finansowo na pewno nie będzie mało w żadnej z opcji, ale nie tyle co za szkło.Postaram się coś fajnego z nowoczesnych barierek poszukać dla Ciebie.Australijczycy ostatnio są bardzo na topie w budownictwie nowoczesnym i projektach wykończeniowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 13.12.2014 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Wiedziałem, że na Ciebie zawsze można liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 13.12.2014 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Szybki 3x traci. Podczas montażu wentylacji wpadłem do Liroy Merlin i kupiłem kilka anemostatów 125 w cenie 35zł/szt. Dziś wchodzę na portal aukcyjny a tam anemostat znanej Holenderskiej firmy DEC International po 11zł/szt. :shock: :shock: :shock: Oczywiście zamówiłem okrągłą liczbę Tak jak pisałem szybki 3xtraci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stkop 15.12.2014 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Witam... dawno nie zaglądałem i widzę kawał roboty już za wami. Gratuluję. Przeszukałem ostatnie 20 stron i nic nie znalazłem o systemie Nexwell... i info o tym zniknęło ze stopki. Jakieś zmiany w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 15.12.2014 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Nic się nie zmieniło. Po prostu były inne priorytety. A Nexwell to taka wisienka na torcie. Do stopki wróci. Nie wiem czemu zniknęło. Ja raczej nie skasowałem. A przynajmniej nie przypominam sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.12.2014 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Cała Twoja sygnatura zniknęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 15.12.2014 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Sygnatura zniknęła bo pisąłem na smartfonie A program do smartfonów muratora jest kiepski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 15.12.2014 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Miałem pewna przygodę ze sterownikami JANGAZ, a mianowicie po wyłączeniu ich z prądu następnego dnia zobaczyłem taki obraz na wyświetlaczach. http://www.timtur.com.pl/budowa/2014/481.jpg Na szczęście okazało się że wystarczy tylko zresetować system I wszystko hula aż miło. Co widać bo wody z budynku wyciągnęło już wiaderko 10l. http://www.timtur.com.pl/budowa/2014/482.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noname2 15.12.2014 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Ściągnę po prostu gazownika i tyle. Mam nadzieję że nie będziesz miał mi za złe. Mały kamyk odnośnie tego gazu. Kilka dni temu mając 39 gorączki i dogorywając w łózku dostaje tel że w wynajmowanym domu korki wywaliło . Stara instalacja z lat 70. Dwa kotły gazowe. Zwlekam się z łózka , dzwonie po zaprzyjaźnionego elektryka i spotykamy się na miejscu. Upalone przewody nad licznikiem. Szybka "korekta "w kablach i wszystko działa. ....ale tylko przez moment. Szukanie przyczyny . Przewody zasilające kotły gazowe (oba) stopione. 2 lata działało bez zarzutów a tu nagle taki ZONK. Ustalanie , co jak , na co , po co i dlaczego. Tel czerwony od wydzwaniania. Kotły w porządku , na szczęście elektronika nie padła. Podciągnąłem szybko zasilanie do kotłów z innego domu . Podłączamy i to samo. Na przewodzie"bezpiecznym" pobór mierzony miernikiem szczękowym 30 A. Godzinę temu to samo. Obdzwoniłem instalatorów. Uziemnić jeszcze raz porządnie kotły. Kotły uziemnione . I dalej topi wtyczki . A kable po 30 sek zwisają jak szmata. Przypadkowo dotknęliśmy przewodu gazowego a ON JEST GORĄCY. !!!!! Dopiero uziemnienie przewodu gazowego spowodowało że wszystko jest OK. WNIOSKI 2 lata chodziło i było dobrze co się stało????? Może to głupie ale stwierdzono że ktoś w pobliżu "kradnie prąd " Nie chce mi się analizować czy to prawda i kto to robi . "Zgasiłem pożar" i już nie chce mi się wnikać . Nawalili od początku instalatorzy , którzy JAK ZWYKŁE PAPROCHY podłączyli kotły. Czy naprawdę na wszystkim trzeba się znać ? Kontrolować instalatora. ? A kto będzie kontrolował kontrolera ? Doszedłem do takiej paranoi , że jeśli od 3 osób nie usłyszę tego samego i nie potwierdzę na forum to nie ufam nikomu . W myśl zasad NIE UFAJ NIKOMU WSZYSCY KŁAMIĄ SZANSE NA PRZETRWANIE MAJĄ TYLKO PARANOICY Wybacz Autorus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 15.12.2014 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Nie mam czego wybaczać Dobrze ze sprawę rozwikłałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.12.2014 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Noname, tu większość osób tak działą. Utarło się, że trzeba z każdej dupereli „doktorat” robić, bo inaczej zawsze coś będzie sp...e ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.12.2014 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Autorus, dziś dokształ w dziedzinie kładzenia drewna na schody i lakierowania. Yarkwood i Lasek piszą. Może Ci się przyda. Mam 2 pomysły na balustradę do Twoich schodów. Ty wstawiałeś na wątku zdjęcia. Możesz mi linki podrzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noname2 15.12.2014 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Noname, tu większość osób tak działą. Utarło się, że trzeba z każdej dupereli „doktorat” robić, bo inaczej zawsze coś będzie sp...e ;( Jeszcze jedno mi się przypomniało , ku przestrodze . To że ktoś ma przykładowo 10 lat doświadczenia . 10 lat doświadczenia czy 10 lat powtarzany bład. UFAM WIĘC SPRAWDZĘ Paranoja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 16.12.2014 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Masz całkowitą rację. Budowę zacząłem na wiosnę 2012r, wiec trochę doświadczeń budowlanych już mam. Nie jestem ekspertem. Raczej zwykłym inwestorem który o swojej budowie mógłby napisać książkę. I to nie byłaby komedia. Raczej melodramat z elementami horroru. Cały czas jednak mam nadzieję ze zakończy się dobrze. Całe szczęście, że człowiek ma w sobie taki mechanizm który wypiera złe doświadczenia i każe pamiętać te dobre. Dla tego to budowanie jest znośne. Koniec smucenia, czas ruszyć na budowę. I pchać ten wózek, choćby o milimetr. Ale do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 16.12.2014 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 ...melodramat z elementami horroru... To najlepsze określenie na proces budowlany w Polsce jakie słyszałam Kurcze, (wybacz Pestka), mnie się Twoje barierki podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 16.12.2014 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Masz całkowitą rację. Budowę zacząłem na wiosnę 2012r, wiec trochę doświadczeń budowlanych już mam. Nie jestem ekspertem. Raczej zwykłym inwestorem który o swojej budowie mógłby napisać książkę. I to nie byłaby komedia. Raczej melodramat z elementami horroru. Cały czas jednak mam nadzieję ze zakończy się dobrze. Całe szczęście, że człowiek ma w sobie taki mechanizm który wypiera złe doświadczenia i każe pamiętać te dobre. Dla tego to budowanie jest znośne. Koniec smucenia, czas ruszyć na budowę. I pchać ten wózek, choćby o milimetr. Ale do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 16.12.2014 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Mojej żonie tez się podobają. Ja uważam że jest to minimum przyzwoitości jak to tak 'dziwnego' domu. Natomiast jeśli w sensownym budżecie będzie można uzyskać coś więcej to czemu nie. W mojej ocenie koszt nie powinien przekroczyć 10tys . Wnioskuję to z tego co zapłaciłem za barierkę zewnętrzną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrp1 16.12.2014 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Mam nadzieję że nie będziesz miał mi za złe. Przewody zasilające kotły gazowe (oba) stopione. 2 lata działało bez zarzutów a tu nagle taki ZONK. Na przewodzie"bezpiecznym" pobór mierzony miernikiem szczękowym 30 A. Godzinę temu to samo. Witam To co kolega opisał to nie taka prosta sprawa. Może taka sytuacja zajść w blokach ale w domach to chyba pierwszy przypadek, być może nie zastosowali wkładek izolacyjnych na rurach gazowych. Instalacja elektryczna to nie taka prosta sprawa jak to się wielu wydaje, a to czy to uziemisz to nic nie pomoże bo zawsze poleci najsłabsze ogniwo (w Twoim przypadku najcieńszy przekrojowo przewód). Kolejna sprawa to że nikt energii wcale nie musi kraść. W załączeniu przedstawiłem przypadek kolegi w którym, sąsiad czy wielu sąsiadów, bo przerwa PEN-a może być na linii zasilającej spowoduje to co u kolegi. A to czy instalacje są prawidłowo wykonane to już niestety trzeba by to ocenić na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts