autorus 19.03.2015 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Tez mi to przeszło przez myśl. Dla tego obecnie wentylacja jest wyłączona, a pracuje tylko osuszacz. Dodatkowo jest wietrzenie okienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sturmer 19.03.2015 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Z tego co zrozumiałem z poprzednich wpisów to podłogówka już działa. Czy masz ustawiony program wygrzewania? Bo coś niska temperatura w domu. Ja mam ustawiony program, że codziennie podnosi mi o 2 stopnie temperaturę i teraz nie da się w domu wytrzymać bo mam ponad 30 stopni. Na wyjściu z pompy 40 stopni, a wygrzewam do 50 stopni to u mnie będzie tropik. Na dole mam 40 % wilgotności a na górze ponad 80 ale po pół godzinie wietrzenia się znacznie zmniejsza. U mnie też posadzki robił Teka ale na szczęście na razie nic nie pękło i oby tak zostało. W tym duzym pomieszczeniu masz dylatacje zrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.03.2015 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 JA w związku z tym że nie mam ciśnienia na szybkie wprowadzanie się, wygrzewałem posadzkę w niskich temperaturach. Max temperatura ustalona była na 15st. Ale w długim okresie. Myślę, że w tym pomieszczeniu za mało było dylatacji. Co prawda w podobnym po drugiej stronie nie ma żadnych pęknięć. Jak pisałem jest to jedyne pomieszczenie w całym domu w którym są takie akcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 19.03.2015 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Stawiam ze pęknięcia to normalna sprawa.Posadzka sie sama dylatuje w naturalny sposób.Jezeli szczelina nie będzie się powiększała a nie będzie, jeżeli nie będzie różnic w wysokosciach bo styropian siądzie a nie będzie to bym się nie martwił tematem.zawsze mozesz posadzkę zeszyc (zszyć) - u mnie był taki zabieg bo miałem roznicę w wysokosciach tak jak by wypchnęło częsc wylewki w wykuszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.03.2015 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 U mnie sytuacja była tak, że nie miałem styropianu. Posadzka poszła bezpośrednio na "chudziak" który u mnie był robiony z betony C20. No właśnie, a co to jest to zszywanie? Pierwszy raz słyszę. Nie wiem nawet czy będzie mi potrzebne ale wiedzieć przecież nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 19.03.2015 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 I jeszcze jeden temat.masz swieżą gładką nową wylewkę.Szanuj ją czyli nie dopusc aby ekipy ją brudziły na przykład tynkiem. przed klejeniem deski parkieciach musiał czyscic wylewkę i ją szlifowac po pozostałosciach po porzednich ekipach.nie chcesz wiedziec co to znaczy i ile z tym syfu związane więc warto uczulić wykonawców niech uważają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 19.03.2015 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 U mnie sytuacja była tak, że nie miałem styropianu. Posadzka poszła bezpośrednio na "chudziak" który u mnie był robiony z betony C20. No właśnie, a co to jest to zszywanie? Pierwszy raz słyszę. Nie wiem nawet czy będzie mi potrzebne ale wiedzieć przecież nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.03.2015 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Dzięki za filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sturmer 19.03.2015 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Odnośnie wygrzewania posadzki to jesteś pewien, że te 15 stopni wystarczy? Czy nie musi tam pójść temperatura maksymalna żeby później nie było problemu z wilgocią resztkową, która wyjdzie jak ruszy normalne grzanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.03.2015 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Jedyne czego jestem pewien to że umrę Jeśli nawet w tym roku nie wygrzeję do końca to cd będzie za rok. Sporo wilgoci przez ten czas pozbyję się automatycznie. Tak myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 19.03.2015 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 to chyba nie tylko o wilgoć chodzi, ale o zapodanie odpowiednio wysokiej temperatury zasilania, żeby wylewka pracowała i żeby wszystkie pęknięcia wyszły przed wykończeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beskidziak 19.03.2015 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 to chyba nie tylko o wilgoć chodzi, ale o zapodanie odpowiednio wysokiej temperatury zasilania, żeby wylewka pracowała i żeby wszystkie pęknięcia wyszły przed wykończeniem. Mój gosciu od parkietu też coś takiego mówił, że chodzi o naprężenia i odkształcenia płyty. Walcze w podobny sposób z wilgotnoscią u mnie, z ciekawości patrzyles może na sprawność reku w takich warunkach, bo u mnie dziwnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 20.03.2015 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Jeśli ci reku wariuje to IMO jest to standardowe zachowanie w pierwszym roku. Później sytuacja powinna się ustabilizować. Ja na to liczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 20.03.2015 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Zrobiłem fotkę białej ściany. Jedna część jest pod daszkiem i tam nie spływa żadna woda , druga standardowa, poddana deszczowi itd. Ewidentnie widać , że ściana pod daszkiem jest czysta. Jak będzie cieplej wezmę się i przemyje karcherem części kopuły najbardziej wybrudzone. Ciekawi mnie jak się zachowa powłoka malarska. Perspektywa corocznego szorowania domu nie jest zbyt moją wymarzoną, szczególnie ze jeden raz to będzie za mało. http://www.timtur.com.pl/budowa/2015/84.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.03.2015 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 No, tak tu nie Grecja Deszcze nie są łaskawe dla białego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 20.03.2015 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Za dużo kominów na węgiel, starej generacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.03.2015 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Podobno mają zakazać tego węglowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 20.03.2015 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 węgiel jest wszędzie . wymieniałeś już filtry w rekuperatorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 21.03.2015 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 To samo dzieje się pod parapetami. Jest czystko. A obok już nie. http://www.timtur.com.pl/budowa/2015/85.jpg http://www.timtur.com.pl/budowa/2015/86.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 21.03.2015 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 węgiel jest wszędzie . wymieniałeś już filtry w rekuperatorze? No nie Ale tez ostatnio nie chodził. Ale... jednak dziś go włączyłem. Nie do końca miało sens zupełne go wyłączanie. Pytanie, czy teraz puścić już na ustawieniach letnich nie uwzględniających odzysku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts