Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja już mam wszystko do domu jeśli chodzi o podłogi, albo położone, albo powybierane. Wyjątek stanowi górna łazienka. Korci mnie czarny łupek :) ale szukam i oglądam.

Dam Ci znać jakbym coś ciekawego znalazła z kamienia.

Rozważałeś płytki cementowe

PLYTKI-déchirer mosaico random piombo-2.jpg

Renovation in Umbria by Paola Navone-03.jpg

UNICA-Target_MATAY-05.jpg

Ja już mam wszystko do domu jeśli chodzi o podłogi, albo położone, albo powybierane. Wyjątek stanowi górna łazienka. Korci mnie czarny łupek :) ale szukam i oglądam.

Dam Ci znać jakbym coś ciekawego znalazła z kamienia.

Rozważałeś płytki cementowe

[ATTACH=CONFIG]290273[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]290274[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]290272[/ATTACH]

Pestko, uprzedziłaś mnie, też pomyślałam, że heksagony w tych kopułach wyglądałyby zjawiskowo. Piękne są też ceramiczne, na przykład Equipe Ceramicas.

Edytowane przez Kejt_R

Equipe Hexagonalne

Equipe - Hexatile Blanco Brillo 17,5x20.jpg

Equipe Country

Equipe tiles -COUNTRY.jpg

Obie serie są w różnych kolorach błyszczące i matowe. Nadają się na ściany i podłogę. Te hexagonalne zmienią podłogę i ściany u mnie w kuchni i wiatrołapie-przedpokoju.

No ja też chciałem pół suche wylewki z zacierką mechaniczną, ale bałem się, że na wierzchu będzie twarde lustro, a pod spodem piach. Wbrew pozorom takie wylewki nie jest wcale prosto wykonać, czas schnięcia takich wylewek nie jest też znacznie krótszy. Czas schnięcia jaki podawali mi wykonawcy osiągnąłem przy wylewce mokrej. Dużą zaletą jest ich szybkość wykonania i niższa cena z metra. Gdybym miał sprawdzonego wykonawcę tak jak Ty masz to bym się pewnie zdecydował na suche, ale niestety nie miałem.

To ja mam w tej kwestii więcej szczęścia. Choć np z chudziakiem to mi wyszły "fale Dunaju" i musiałem kombinować nieźle.

Pestka56 mam pytanie czy chciałaby być modem na forum , bo chętnie bym cie poparł w odpowiednim wątku:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?170051-Nowi-moderatorzy-Wasze-propozycje&p=6679438#post6679438

Edytowane przez autorus

Autorus, miło z Twojej strony. Dziękuję bardzo za tę pozytywną ocenę mojej osoby. Jednak jako użytkownik forum u niektórych budzę złe emocje. Dlatego nie jest to najlepszy pomysł :) Edytowane przez pestka56

Zabrałem się za parapety. Z tymi parapetami jest taka historia że na jakiejś wyprzedaży 2 lata temu kupiłem ich kilkanaście sztuk. Teraz trzeba będzie dobrać kolory do pomieszczeń bo jak widać kolorów jest kilka.

Obsadzenie w moim tępię zajmie pewnie z tydzień.

http://www.timtur.com.pl/budowa/2014/446.jpg

http://www.timtur.com.pl/budowa/2014/447.jpg

Autorus, nie byłabym dobrym moderatorem. Zbyt lubię kierować ludzi w stronę tego co uważam za lepsze, słuszniejsze. Muszę bardzo się pilnować, żeby nie przesadzać, przynajmniej starać się być obiektywną. Mam tę świadomość, ale to zbyt mało. Moderator = arbiter. To odpowiedzialność, konieczność budzenia i respektu, i zaufania jednocześnie.

Zawsze myślałem o takich wylewkach jak ty masz :) Ale te co robi TEKA są naprawdę mocne. No i od razu mają dużo mniej wody.

Poza tym chłopaki na prawdę wiedzą co robią. Spokojnie mogę ich polecić. Jakby ktoś chciał sprawdzić równość to też zapraszam :)

www.posadzkiplock-teka.pl

A to kawałek próbny , TeKA pewnie napisze dokładniej.

http://www.timtur.com.pl/budowa/2014/440.jpeg

Bardzo fajnie było się poznać.Autorus to fajny gość:yes:Przepraszamy za te wczesne pobudki,dziękujemy za pracę i życzymy szybkiego wysychania posadzek,kolejnych dobrych fachowców i szybkiej "parapetówki"

Pozdowienia od chłopakow Autorus

Dzieki za zaproszenie,wpadniemy na wiosne zobaczyc jak plytki klada:D