autorus 25.11.2014 04:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 macie śnieg Wstaw fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 25.11.2014 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Montaż drzwi Wikęd będzie w środę. Wiem , że ktoś chciał je zobaczyć wiec zapraszam. Zaczynamy o 7.00 rano. Ja bym bardzo chciała zobaczyć, ale jestem skazana na fotorelację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 25.11.2014 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Właśnie o Tobie myślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.11.2014 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Ze śniegu została mokra breja i takie łatki jak po nocnym przymrozku. No, i mgła. Nie ma co fotografować. W nocy jadąc przeżyłam chwile strachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 25.11.2014 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Kot z rana http://www.timtur.com.pl/budowa/2014/448.jpg Jutro montaż drzwi Wikęd i bramy. Będzie ciekawie i długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 25.11.2014 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Kot z rana http://www.timtur.com.pl/budowa/2014/448.jpg . To ten Gigant co pod maską samochodu?? Cudne ujęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 25.11.2014 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 25.11.2014 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Tak Straszny Słodziak do zacałowania, morduchnę ma taka słodką, będzie z niego/niej niezły gigant - w oczach ma te takie jak to się nazywało?? To już takie Wasze Kocię będzie?? Fajny dom, fajny kot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 25.11.2014 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Ma jeszcze barta ale skubaniec jest za szybki dla aparatu i wychodzi nieostro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 25.11.2014 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Wiec tak. Potrzebuje pomocy jak mam podłączyć przyszły kocioł viesmann 222f. - założenia: - w domu sama podłogówka- w domu dwa niezależne obwody Rozmawiałem z hydraulikami i są pomysły aby dać sprzęgło żeliwne viessmann, dwa zawory mieszające , na zaworach pogodówka, na piecu pogodówka . Kurcze nie łapię tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zybel 25.11.2014 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 jakiś zbiornik buforowy będzie? jeśli pogodówka na zaworze, to po co na piecu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 25.11.2014 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Zbiornika nie będzie. Podłogowa ma 2600m wiec ta pojemność powinna wystarczyć. Z tą pogodówką nie kumam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.11.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Straszny Słodziak do zacałowania, morduchnę ma taka słodką, będzie z niego/niej niezły gigant - w oczach ma te takie jak to się nazywało?? To już takie Wasze Kocię będzie?? Fajny dom, fajny kot Jestem kot i chodzę własnymi drogami wiem coś o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 25.11.2014 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Wiec tak. Potrzebuje pomocy jak mam podłączyć przyszły kocioł viesmann 222f. - założenia: - w domu sama podłogówka - w domu dwa niezależne obwody Rozmawiałem z hydraulikami i są pomysły aby dać sprzęgło żeliwne viessmann, dwa zawory mieszające , na zaworach pogodówka, na piecu pogodówka . Kurcze nie łapię tego. Kocioł w takim układzie ma dostarczyć do sprzęgła wodę o okreslonej temp do zasilania obiegów podłogówki. Moim zdaniem sterowanie pogodowe w kotle jest w tym momencie zbędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zybel 26.11.2014 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 a CWU skąd? wydaje mi się ze optymalne może być dołożenie jakieś 300-500 l bufora z wężownicą do cwu. kocioł powinien się włączać rzadziej, ale za to na dłużej, zwykle pozytywnie wpływa to na ekonomie. dodatkowo, będziesz mógł podłączyć jakieś solary, bądź grzałkę i fotowoltaikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 26.11.2014 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Ten kocioł ma do cwu 130l . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 26.11.2014 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Jako sprzegło w takim układzie można też wykorzystać mały bufor z zasobnikiem CWU w środku. Instalacja się upraszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zybel 26.11.2014 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 dokładnie tak, i zapomnij o jakimkolwiek dobowym sterowaniu temperaturą w pomieszczeniach, także możesz sobie darować siłowniki na rozdzielaczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 26.11.2014 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Kocioł gazowy to nie jest on/off.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 26.11.2014 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Ja bym wykorzystał sterowanie manualne do pieca ( czyli brak jakiegokolwiek sterowania i panelu w salonie ) z ustawieniem zadanej temperatury zasilania dla sprzęgła/bufora (odpowiedniej dla reszty instalacji ) i 2 siłowniki z osobnym sterowaniem pogodowym dla każdego zaworu mieszającego .Bufor czy sprzęgło ?Pamiętaj że której opcji byś nie wybrał ( zbiornik + sprzęgło czy bufor 2-funkcyjny ) warto zadbać aby baniak na cwu był z nierdzewki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts