Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W życiu nie widziałem niczego podobnego. Było groźnie!

Prundu nadal nie ma ale jest nadzieja bo podobno już przywieźli nowe słupy.

...są fotki, są filmiki ale jest resztka prądu w bateriach i trzeba oszczędzać te resztki.

U mnie w Ojrzanowie jest prąd więc zapraszam :)

Edytowane przez kwasniak

Dziś pokazało co potrafi. Wiało, trzaskało, ale tak jak u ciebie nie było. Dziwne zjawisko po burzy - prawie o 21 niebo było rozświetlone jakby była dopiero 19, wszystko miało żywe, jasne kolory, a na niebie różowe poblaski.

Prądu nadal brak. Nie wiadomo czy dziś będzie... mają elektryki sporo do zrobienia również w sąsiednich wsiach. Słupy leżą nie tylko u nas. Wczoraj uporali się ze słupami wysokiego i średniego napięcia - bo te też leżały. Dziś naprawiają linie niskiego napięcia.

Moge pożyczyć agregat :) U mnie się właśnie zwolnił, gdyż dziś w dzień po największych burzach elektryk z ZE podłączył prąd. I jeszcze przepraszał że się spóźni 2 godziny, bo ma dużo szkód do naprawy ... pozytywny szok :)

A w temacie burz jestem bo wczoraj też godzinę wodę z budowy wylewałem

Moge pożyczyć agregat :) U mnie się właśnie zwolnił, gdyż dziś w dzień po największych burzach elektryk z ZE podłączył prąd. I jeszcze przepraszał że się spóźni 2 godziny, bo ma dużo szkód do naprawy ... pozytywny szok :)

A w temacie burz jestem bo wczoraj też godzinę wodę z budowy wylewałem

Prąd już jest , dzięki za propozycję. Samemu będę musiał pomyśleć nad agregatem i tu na pewno przydała by mi sie pomoc :)

Prąd już jest , dzięki za propozycję. Samemu będę musiał pomyśleć nad agregatem i tu na pewno przydała by mi sie pomoc :)

Ja jestem rozczarowany agregatami. Mialem przed budowa przygotowana "nowke sztuke mocna Honda" teoretycznie powinna pociagnac kilka urzadzen nawet na rozruchu. Porazka, stol z pila nie byl w stanie pracowac, mniejsze urzadzenia owszem (tyle ze to naprawde mocny agregat I w teorii powinien uciagnac sporo wiecej).

Jedna zaleta, to byl cichy I wydajny paliwowo sprzet.

Na koniec stanelo na sporej wielkosci starszej Hondzie. Ale to juz kolubrnyna ciagnieta na kolach.

A myslalem ze taki agragat bedzie stanowil backup w przypadku braku pradu I pociagnie podstawowa instalacje domowa. Boje sie ze nie uciagnie.

Ja jestem rozczarowany agregatami. Mialem przed budowa przygotowana "nowke sztuke mocna Honda" teoretycznie powinna pociagnac kilka urzadzen nawet na rozruchu. Porazka, stol z pila nie byl w stanie pracowac, mniejsze urzadzenia owszem (tyle ze to naprawde mocny agregat I w teorii powinien uciagnac sporo wiecej).

Jedna zaleta, to byl cichy I wydajny paliwowo sprzet.

Na koniec stanelo na sporej wielkosci starszej Hondzie. Ale to juz kolubrnyna ciagnieta na kolach.

A myslalem ze taki agragat bedzie stanowil backup w przypadku braku pradu I pociagnie podstawowa instalacje domowa. Boje sie ze nie uciagnie.

Możesz wstawić jakiś link do twojego sprzętu?

Ja bym chciał aby mi ładował zestaw UPS.

Możesz wstawić jakiś link do twojego sprzętu?

Ja bym chciał aby mi ładował zestaw UPS.

To powinna byc ta HONDA. Z reszta wklejam ciekawy link, gdzie ludzie narzekaja jak to agregat nie moze pociagnac podstawowych rzeczy na budowie :) Hehe jak u mnie

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2569565.html

Beterie UPS? A to one nie powinny sie ladowac jak "jest prad" I dzialac poniekad w zamian za agregat? Czy sa jeszcze inne strategie dzialania?