torecan 12.09.2015 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2015 Deski mają 2,2m i 18cm szerokości. Grubość 1,4cm. I tu jest ewentualny problem gdyby kłaść takie deski na podłogę bo jak to połączyć z płytkami? Płytki zazwyczaj mają 0,8 albo 1cm grubości Ja różnicy w wysokościach nie strawiłbym, więc na etapie wylewania wylewek robiłem różnice w wysokościach pomiędzy pomieszczeniami. Teraz pozostaje Ci zeszlifowanie wylewki pod drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 13.09.2015 05:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Ale faktycznie różnica może być 1-2mm. A czy na łączeniu przypadkiem nie daje się listewek metalowych? Brat takie dawał i te listewki tez minimalnie ale wystają. A przynajmniej tak to zapamiętałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.09.2015 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Torecan już napisał. My wiedzieliśmy od razu, że podłogi z płytek będą stykać się z deskami na legarach. Różnica wysokości została uwzględniona. Był też margines bezpieczeństwa w postaci możliwość zastosowania cieńszych lub grubszych legarków. Ale w dolnej łazience mam 1cm grubości trawertyn i klejone na styk z nim deski bambusowe 0,7cm grubości. Tu robiliśmy wyrównanie po położeniu trawertynu. Ani się waż zastosować tych obrzydliwych listew metalowych !!!!! Jako wypełnienie styku deska-płytki stosuje się płynny korek w kolorze desek. Kupisz w Leroy Merlin - leży na regale obok klejów do desek podłogowych. Takie dziwne kiełbaski w plastiku Od razu o tym kleju do desek na podłogówce Z tego jest dostępne w LM tylko Sikabond jest dobry na podłogówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 13.09.2015 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 pierwszy raz słyszę o płynnym korku chętnie sobie o tym poczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greta13 13.09.2015 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Witam,właśnie się zarejestrowałam na forum,bo nie odpuszczę okazji zobaczenia w realu człowieka, jak Ty o takiej ułańskiej fantazji i odwadze.Gratuluje budowy!Czy wiesz już o której godzinie będziesz miał wystąpienie w klubie? Jeśli chodzi o podłogę,glazurnicy właśnie robią mi łazienki i proślli o deskę jaka będzie klejona na podłogę i tak kleją płytki,aby zlicować.Pytali jakie chcę łączenie i wybrałam listwy aluminiowe,od góry widać jakieś 1-2 mm.Wybrałam deskę 16 mm,ale rozważam jeszcze 15 mm,mam nadzieje,że ten 1 mm nie będzie mi przeszkadzał.A na poddaszu będą panele korkowe o gr.1cm + podkład 2 mm i gres jest przyklejony na wysokość 12 mm,ale chyba mi się zwiększy wysokość podkładu i niewiem jak to będzie wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 13.09.2015 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 A ja dokopalem taka dyskusje i juz nic nie wiemhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?204407-korek-w-p%C5%82ynie-jak-uk%C5%82ada%C4%87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 13.09.2015 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 czy ten paradyż to doblo nero ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.09.2015 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 A ja dokopalem taka dyskusje i juz nic nie wiem http://forum.muratordom.pl/showthread.php?204407-korek-w-p%C5%82ynie-jak-uk%C5%82ada%C4%87 Gotowe korki w paskach też znajdziesz na tej samej półce. O użytkowanie zapytaj Anitka89, Barbara74, Julianna16 i zdaje się, że f.5 (Radek) też tak ma. Długo rozważali i zdecydowali, że żadne paskudne listwy. Anitka miała za radą fachmana położoną listwę i wyrzuciła ją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 13.09.2015 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Też posiadam korek na łączeniu deski-płytki i wygląda to przyzwoicie. Oczywiście widać, gdzie kończy się jedno, pośredniczy korek i zaczyna się reszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 13.09.2015 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 czy ten paradyż to doblo nero ? jutro sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 13.09.2015 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 jutro sprawdzę mogano brown. akurat była wyprzedaż po19zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.09.2015 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Też posiadam korek na łączeniu deski-płytki i wygląda to przyzwoicie. Oczywiście widać, gdzie kończy się jedno, pośredniczy korek i zaczyna się reszta. Pewnie, że widać, ale nie jest to obca materiałowo i wystająca ponad poziom podłogi listwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torecan 13.09.2015 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Zgadzam się z pestka56, jakakolwiek listwa to najgorsza opcja, u mnie też wszystko łączone na korek, można przejechać palcem po powierzchniach i jest idealnie równo. Jak pojechaliśmy z dziećmi (starszy miał wtedy 18 miesięcy) do dziadków, to o listewki zaczepiał i się wywracał Ja bym teraz niwelował różnice poziomów, tak aby osiągnąć wszędzie jeden poziom bez żadnych listew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 14.09.2015 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 coraz bardziej się do tego pomysłu przekonuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 14.09.2015 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 a nadaje się to pomiędzy dwie płaszczyzny paneli? np. w miejscu progu przy drzwiach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.09.2015 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 a nadaje się to pomiędzy dwie płaszczyzny paneli? np. w miejscu progu przy drzwiach? zerknij sobie listwy incizo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 14.09.2015 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 no ale to cały czas listwy, że listwę się da to wiem, pytanie jest o ten płynny korek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 14.09.2015 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 dokładnie. każda listwa wystaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.09.2015 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 panele kładzie się pływająco, więc korek średnio sie tu sprawdzi. Na pewno nie w całym domu. Trzeba w tych miejscach panele kleić do wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 14.09.2015 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 mogano brown. akurat była wyprzedaż po19zł/m2. a wyglada jak doblo nero , taki co mam u siebie , najgorszy gres w utrzymaniu ever Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts