DEZET 13.06.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Filozofia prawie żadna przy ułożeniu rurek odkurzacza- aby tylko zawsze skręt z trójnika był w kierunku odkurzacza- najmniejsze opory i jak najmniej zakrętów. Jak będzie odwrotnie to się zatka. Jak będziesz miał kawałek ścian postawionych, wtedy rozplanuj, gdzie mają być gniazda i podejście na piętro, rozłóż sobie rurki i resztę na sucho- możesz wtedy ocenić gdzie co wypadnie. Rurki przycinasz piłą do metalu i usuwasz zadziorki. Potem klej i gotowe. W miejscu, gdzie będzie odkurzacz nie musisz zakańczać instalacji na gotowo- może się zmieni trochę miejsce odkurzacza i niepotrzebna praca z poprawieniem instalacji. Ważne, żeby nie zapomnieć po sklejeniu o rozłożeniu kabelków wzdłuż rur od gniazd do odkurzacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 13.06.2012 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 niestety pada http://www.timtur.com.pl/budowa/fundamenty/37.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 13.06.2012 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Filozofia prawie żadna przy ułożeniu rurek odkurzacza- ...Masz rację ale w systemie Hide a Hose ponoć najmniejszy błąd klejenia np. gdy nieco kleju wejdzie do środka czy niedokładne ogradowanie może skutkować złym chowaniem się węża lub wprost to uniemożliwić. Zdaje się też że na długości instalacji do której sięga wąż nie może być żadnych trójników. Powiem tak, gdybym sam robił instalację HaH u siebie, to zaoszczędziłbym jakieś 300zł jak dla mnie, to nie warte ryzyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 13.06.2012 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Powiem tak, gdybym sam robił instalację HaH u siebie, to zaoszczędziłbym jakieś 300zł jak dla mnie, to nie warte ryzyka. Też tak myślę, że czasem takie oszczędności się po prostu nie opłacają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 15.06.2012 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Patrząc na kolegę który po odsłonięciu humusu znalazł bunkier poniemiecki , to ja nie mam żadnych kłopotów http://www.timtur.com.pl/budowa/fundamenty/38.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzado 15.06.2012 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Patrząc na kolegę który po odsłonięciu humusu znalazł bunkier poniemiecki , to ja nie mam żadnych kłopotów http://www.timtur.com.pl/budowa/fundamenty/38.jpg ale numer. Napisz coś więcej. Co ma zamiar z tym zrobić ? Czy czasem jakiś konserwator zabytków nie wchodzi teraz w grę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 15.06.2012 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 nie chcę nikomu robić kłopotów wiec pokazuję tylko fotkę. Liczę ze ten kolega sobie poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 15.06.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Ciekawe jak duży jest ten bunkier i czy byli w środku... co w nim jest..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 16.06.2012 04:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Na jakiej głębokości zrobić wejście kabla energetycznego do domu? Czy sa jakieś normy w tej kwestii? Najwygodniej byłoby zrobić nie w ławie a w fundamencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 16.06.2012 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Ciekawe jak duży jest ten bunkier i czy byli w środku... co w nim jest..? hehe czołg i skradzione dzieła sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 16.06.2012 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Na jakiej głębokości zrobić wejście kabla energetycznego do domu? Czy sa jakieś normy w tej kwestii? Najwygodniej byłoby zrobić nie w ławie a w fundamencie. My niedawno kładliśmy ten kabel i idzie w posadzce w garażu przez cały garaż wychodzi na wysokości posadzki na zewnątrz i idzie już rurze arota w dół w ociepleniu potem ziemią.. nad nim jest jakieś 40cm piachu na to folia niebieska i reszta ziemia.. żeby w razie "w" jak koparka złapie łychą to złapie najpierw folie z piachem i przestanie kopać, bo będzie wiedział, że tam jest kabel.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 16.06.2012 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 A jaką średnicę ma ta rura Arota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 16.06.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Rura ma średnicę 40.. można nawet 50.. ale nie ma sensu za dużej.. kabel przyłączeniowy mamy YKY 5x10 kwadrat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 16.06.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Kabel nie musi być w rurze, trzeba kupić doziemny. Dokładnie nie pamiętam, ale głębokość zakopania to raczej 80cm, nie 40. Folia niebieska 20cm nad kablem, a przy 40cm, to przy kopaniu ogródka już trafiasz na folię. Bunkier strzelniczy jest mały, jeśli wejście z wieżyczki można zrobić od góry, to o ile wyjdzie w jakimś sensownym miejscu domu, może być świetna piwniczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 16.06.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Dezet ja nie kopię na 40 cm ogródka.. no chyba, że jakieś drzewo chcesz posadzić, ale to chyba nie na kablu..u nas oczywiście jest głębiej niż 40 cm.. 40cm to warstwa piachu nad kablem i potem warstwa ziemi około 40-50cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 16.06.2012 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 A to zdjęcie z dziś. http://www.timtur.com.pl/budowa/fundamenty/39.jpg W czwartek - piątek planowane jest zalewanie ław. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 16.06.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 W czwartek - piątek planowane jest zalewanie ław. Z lekka skomplikowane ławki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 16.06.2012 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 a TY co meczu nie oglądałeś ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 17.06.2012 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Przydałoby się jakieś zdjęcie z większej wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 17.06.2012 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Mam obiecana reklamowke z helikoptera rc jednak dopiero po wybudowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts