Emila3000 01.11.2015 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 a może daj podłogówkę na ścianie, taniej i ładniej niż grzejnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 01.11.2015 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 odpada. wszystko juz jest przygotowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 01.11.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Trzeba określić kierunek przepływu bo przy tych zaworach woda pod prąd może zamknąć całkowicie przepływ lub może powodować szum-hałas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 02.11.2015 05:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 No a jest jakiś sposób aby to zrobić bez przedcięcia rurki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 02.11.2015 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Raczej będzie trudno... może jakiś detektor ultradźwiękowy? Może dopplerowski? A tak na poważnie to można zamknąć obwód na rozdzielaczu, poczekać aż się ochłodzi i otworzyć... może da radę wyczuć z której strony rurka szybciej zrobi się ciepła.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 02.11.2015 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Wpadłem jeszcze na taki pomysł aby na rozdzielaczu pozamykać pętlę , następnie ją rozciąć i włączyć na chwile zasilanie. I zobaczymy z której rurki będzie leciała woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 02.11.2015 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 możesz też przeciąć i dmuchać z jednej strony zamiast wodę wlewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwie 02.11.2015 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 nk, dobrze kombinujesz. jeśli nie ma tynku, bo chcesz schować cokół, to musisz przyjrzeć się ścianom i je uszczelnić w najsłabszych miejscach, choćby akrylem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 02.11.2015 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 możesz też przeciąć i dmuchać z jednej strony zamiast wodę wlewać Dokładnie taki sposób mi zaprezentował Vadiol. Ale także przeanalizowaliśmy sobie i wychodzi, że to nie ma żadnego znaczenia. Chodzi o sposób połączenia. Różnica wejścia i wyjścia jest zbyt mała aby to analizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 02.11.2015 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Podczas przeszukiwania netu ( szukałem baterię wannową i odpowiednia do niej umywalkową) natrafiłem na coś takiego Żonie nawet przypasowała. elipsa deante. http://www.timtur.com.pl/budowa/2015/652.jpg http://www.timtur.com.pl/budowa/2015/653.jpg http://www.timtur.com.pl/budowa/2015/654.jpg http://www.timtur.com.pl/budowa/2015/655.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 03.11.2015 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Elipsa -hmmm..., wygląda fajnie i chyba wystarczająco nietuzinkowo, żeby nie odstawać od reszty projektu. A one są z wyjściem na prysznic? Na pierwszymi drugim obrazku wygląda na samą baterię wannową, na czwartym natomiast widać chyba wężyk do prysznica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 03.11.2015 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 odjechana. Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 03.11.2015 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 odjechana. Podoba mi się. Mnie też Nawet jest z tej serii bidetowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 03.11.2015 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 ja jestem wielkim przeciwnikiem bidetów . To było fajne ale tak z 20 lat temu. teraz królują deski elektroniczne. Używam takową od 7 lat i jakbym miał powiedzieć czego by mi najbardziej brakowało na bezludnej wyspie to deska by była bardzo wysoko. Oczywiście w kopule od razu są przewidziane podłączenia do takich desek. No ale dopóki nikt tam na stałe nie będzie mieszkał raczej montować nie będę. A tu przykład takiej deski: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 03.11.2015 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 ja jestem wielkim przeciwnikiem bidetów . Każdemu wg potrzeb i upodobań. A ja jestem wielkim zwolennikiem bidetów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 03.11.2015 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 tylko dla tego , że nie przetestowałeś tej deski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 03.11.2015 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 No a jest jakiś sposób aby to zrobić bez przedcięcia rurki? Raczej będzie trudno... może jakiś detektor ultradźwiękowy? Może dopplerowski? A tak na poważnie to można zamknąć obwód na rozdzielaczu, poczekać aż się ochłodzi i otworzyć... może da radę wyczuć z której strony rurka szybciej zrobi się ciepła.... Wpadłem jeszcze na taki pomysł aby na rozdzielaczu pozamykać pętlę , następnie ją rozciąć i włączyć na chwile zasilanie. I zobaczymy z której rurki będzie leciała woda możesz też przeciąć i dmuchać z jednej strony zamiast wodę wlewać Dokładnie taki sposób mi zaprezentował Vadiol. Ale także przeanalizowaliśmy sobie i wychodzi, że to nie ma żadnego znaczenia. Chodzi o sposób połączenia. Różnica wejścia i wyjścia jest zbyt mała aby to analizować. Miało być bez rozcinania! ;)Jak się przetnie pętlę to już nie ma problemu by oznaczyć zasilanie i powrót. Ale nadal upieram się że może to mieć znaczenie. Niektóre zawory mogą na wstecznym zamknąć się albo będą buczeć, piszczeć, gwizdać lub wydawać inne dźwięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 03.11.2015 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 tylko dla tego , że nie przetestowałeś tej deski ...deska ma zasadniczą wadę. Nie umyłbym nóg w kiblu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 03.11.2015 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 No faktycznie, do tego się nie nadaje. Bo nawet gdybyśmy tak chcieli zrobić to tam jest czujnik i wyłącza wszystko gdy się tylko zejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 03.11.2015 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 tylko dla tego , że nie przetestowałeś tej deski No nie tylko ...deska ma zasadniczą wadę. Nie umyłbym nóg w kiblu To też. Ale nie da się w "kiblu" umyć psich łapek, wykapać małego kota itp. Poza tym nie znalazłam czarnej takiej deski (a gdyby była to pewnie 3 x tyle koszt). Nie polemizuję broń boziu - jestem zwolennikiem tezy, że każdy stosuje to co akurat jemu odpowiada. Sama deska jest bardzo fajna (lubię takie zabaweczki) i jest to dobre rozwiązanie do małych łazienek, gdzie nie ma miejsca na bidet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts