Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Raczej będzie trudno... może jakiś detektor ultradźwiękowy? Może dopplerowski? ;)

A tak na poważnie to można zamknąć obwód na rozdzielaczu, poczekać aż się ochłodzi i otworzyć... może da radę wyczuć z której strony rurka szybciej zrobi się ciepła....

możesz też przeciąć i dmuchać z jednej strony zamiast wodę wlewać

Dokładnie taki sposób mi zaprezentował Vadiol.

Ale także przeanalizowaliśmy sobie i wychodzi, że to nie ma żadnego znaczenia. Chodzi o sposób połączenia.

Różnica wejścia i wyjścia jest zbyt mała aby to analizować.

Podczas przeszukiwania netu ( szukałem baterię wannową i odpowiednia do niej umywalkową) natrafiłem na coś takiego :)

Żonie nawet przypasowała. elipsa deante.

http://www.timtur.com.pl/budowa/2015/652.jpg

http://www.timtur.com.pl/budowa/2015/653.jpg

http://www.timtur.com.pl/budowa/2015/654.jpg

http://www.timtur.com.pl/budowa/2015/655.jpg

ja jestem wielkim przeciwnikiem bidetów . To było fajne ale tak z 20 lat temu. teraz królują deski elektroniczne.

Używam takową od 7 lat i jakbym miał powiedzieć czego by mi najbardziej brakowało na bezludnej wyspie to deska by była bardzo wysoko. :rolleyes:

Oczywiście w kopule od razu są przewidziane podłączenia do takich desek. No ale dopóki nikt tam na stałe nie będzie mieszkał raczej montować nie będę.

A tu przykład takiej deski:

5713043180.jpg

Bidet-elektroniczny-Bio-Bidet-BB-800.jpg

No a jest jakiś sposób aby to zrobić bez przedcięcia rurki?

Raczej będzie trudno... może jakiś detektor ultradźwiękowy? Może dopplerowski? ;)

A tak na poważnie to można zamknąć obwód na rozdzielaczu, poczekać aż się ochłodzi i otworzyć... może da radę wyczuć z której strony rurka szybciej zrobi się ciepła....

Wpadłem jeszcze na taki pomysł aby na rozdzielaczu pozamykać pętlę , następnie ją rozciąć i włączyć na chwile zasilanie. I zobaczymy z której rurki będzie leciała woda :)

możesz też przeciąć i dmuchać z jednej strony zamiast wodę wlewać

Dokładnie taki sposób mi zaprezentował Vadiol.

Ale także przeanalizowaliśmy sobie i wychodzi, że to nie ma żadnego znaczenia. Chodzi o sposób połączenia.

Różnica wejścia i wyjścia jest zbyt mała aby to analizować.

Miało być bez rozcinania! ;)Jak się przetnie pętlę to już nie ma problemu by oznaczyć zasilanie i powrót. Ale nadal upieram się że może to mieć znaczenie. Niektóre zawory mogą na wstecznym zamknąć się albo będą buczeć, piszczeć, gwizdać lub wydawać inne dźwięki.

tylko dla tego , że nie przetestowałeś tej deski :cool:

No nie tylko :)

...deska ma zasadniczą wadę. Nie umyłbym nóg w kiblu :D

To też.

Ale nie da się w "kiblu" umyć psich łapek, wykapać małego kota itp.

Poza tym nie znalazłam czarnej takiej deski (a gdyby była to pewnie 3 x tyle koszt).

Nie polemizuję broń boziu - jestem zwolennikiem tezy, że każdy stosuje to co akurat jemu odpowiada.

Sama deska jest bardzo fajna (lubię takie zabaweczki) i jest to dobre rozwiązanie do małych łazienek, gdzie nie ma miejsca na bidet :)