Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No, właśnie, Torecan, o to chodzi, żeby wzór nie był powtarzalny. Tanie płytki są identyczne wszystkie. Czasem producent robi 5, czy 10 wzoró i miesza je w każdej paczce. Jak to się ułoży na podłodze, wychodzi makatka ;) ani trochę nie przypominająca desek drewnianych. Najdroższe płytki mają powtarzalność wzoru co conajmniej 50. Wtedy jużnawet na sporej powierzchni udaje się ułożyć je tak, że nie zauważa się rytmu wzoru.

Jak tak to oki :)

tylko zastanawiam się czy nie lepiej położyć poprostu drewno :)

Drewno, to drewno, czyli naturalne, a więc najlepsze :) Ale Autorus pewniemyśli o tym co dzieci potrafią zrobić z podłogą i, że kafelki łatwiej utrzymać. Poza tym... podłogówka ;( Wszyscy mówią, ze drewno na podłogówkę jest niedobre. Pewnie, że słabo przewodzi ciepło, awięc ma przez to większą bezwładność przy nagrzewaniu i szybko to ciepło traci. Pod tym względem nic nie przebije kamienia. U mnie w łazience trawertyn trzyma 12 godzin po wyłączeniu ogrzewania. Ludzie boją się też, że drewno pracuje przy zmianach temperatur, ale... jeśli w domu panuje w miarę stała temperatura i wahania wilgotności są niewielkie, to drewno na podłogówce ma się świetnie.

to eksperyment w pokojach dziecięcych. tam podloga ma małe znaczenie, zastanawiam się w ogóle czy dzieci wiedzą że w pokojach jest jakaś podloga? ;)

...w tanich płytkach nie tylko o wzór chodzi. Również o to czy są proste - płaskie czy trzymają kąty itp. Dzieci zauważą jak będą się potykać o zadarte nosy - wystające narożniki. Tanie płytki parkietopodobne mogą mieć kształt klepek z beczki i nawet glazurnik cudotwórca nic z nimi nie zrobi. ;)

Rom-Kon masz całkowitą rację, ale to dotyczy wszystkich płytek. Dodajmy jeszcze łatwość pękania ni z tego ni z owego, choć płytki położone dobrze, bez komór powietrznych pod spodem.

Tylko ten grzejnik, nigdy się nie spotkałem co nie dziwne bo niby jakie ja mam doświadczenie. Ale Vadiol tez nigdy się nie spotkał aby nowy grzejnik przeciekał. Konkretnie przecieka na spawie. Już napisałem do producenta i zobaczymy co on na to.

Do końca tygodnia płytki w pokojach powinny być już poukładane. U mnie jak wiecie największa robota to docinanie po łuku.

Grzejnika współczuję, mam nadzieję, że szybko producent go wymieni.

Mozaika prysznicowa fajnie wygląda, ale byłoby lepiej, gdyby kabina nie miała tej metalowej ramy u góry. Fatalnie tnie pion i psuje efekt. Są takie koliste kabiny bez tych ram, czemu wybrałeś taką ???? !

A płytki są tak powtarzalne jak przypuszczałam :( Nawet na tych zdjęciach widzę bliskie sąsiedztwo takiego samego wzoru.

Z tą kabiną wynikło pewne nieporozumienie . Projektantki na fotkach wstawiły inny model właśnie otwierany na boki bez tej góry, natomiast jak wypisywały po symbolach to wpisały ten model i taki zakupiłem. No i tak pewnie już zostanie.

A miała być taka:

http://tehnostar.com.ua/img/prd/l/Radaway_30722-01-01N_Almatea_69020.jpg

Grzejnika współczuję, mam nadzieję, że szybko producent go wymieni.

Mozaika prysznicowa fajnie wygląda, ale byłoby lepiej, gdyby kabina nie miała tej metalowej ramy u góry. Fatalnie tnie pion i psuje efekt. Są takie koliste kabiny bez tych ram, czemu wybrałeś taką ???? !

A płytki są tak powtarzalne jak przypuszczałam :( Nawet na tych zdjęciach widzę bliskie sąsiedztwo takiego samego wzoru.

A nie możesz jej przenieść do innej łazienki, gdzie nie ma takiego dekoru, który tu tworzy mozaika, nie będzie tak dzielić płaszczyzny. Ja bym szukała sposobu na zmianę, bolałoby mnie.