autorus 10.01.2016 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Nie miałem czasu podłączyć. Potem były święta i tak na razie zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torecan 10.01.2016 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 No, właśnie, Torecan, o to chodzi, żeby wzór nie był powtarzalny. Tanie płytki są identyczne wszystkie. Czasem producent robi 5, czy 10 wzoró i miesza je w każdej paczce. Jak to się ułoży na podłodze, wychodzi makatka ani trochę nie przypominająca desek drewnianych. Najdroższe płytki mają powtarzalność wzoru co conajmniej 50. Wtedy jużnawet na sporej powierzchni udaje się ułożyć je tak, że nie zauważa się rytmu wzoru. Jak tak to oki tylko zastanawiam się czy nie lepiej położyć poprostu drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.01.2016 01:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Drewno, to drewno, czyli naturalne, a więc najlepsze Ale Autorus pewniemyśli o tym co dzieci potrafią zrobić z podłogą i, że kafelki łatwiej utrzymać. Poza tym... podłogówka ;( Wszyscy mówią, ze drewno na podłogówkę jest niedobre. Pewnie, że słabo przewodzi ciepło, awięc ma przez to większą bezwładność przy nagrzewaniu i szybko to ciepło traci. Pod tym względem nic nie przebije kamienia. U mnie w łazience trawertyn trzyma 12 godzin po wyłączeniu ogrzewania. Ludzie boją się też, że drewno pracuje przy zmianach temperatur, ale... jeśli w domu panuje w miarę stała temperatura i wahania wilgotności są niewielkie, to drewno na podłogówce ma się świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 11.01.2016 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 budowanie z klocków na kafelkach?? brrrrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 11.01.2016 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 to eksperyment w pokojach dziecięcych. tam podloga ma małe znaczenie, zastanawiam się w ogóle czy dzieci wiedzą że w pokojach jest jakaś podloga? ...w tanich płytkach nie tylko o wzór chodzi. Również o to czy są proste - płaskie czy trzymają kąty itp. Dzieci zauważą jak będą się potykać o zadarte nosy - wystające narożniki. Tanie płytki parkietopodobne mogą mieć kształt klepek z beczki i nawet glazurnik cudotwórca nic z nimi nie zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.01.2016 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Rom-Kon masz całkowitą rację, ale to dotyczy wszystkich płytek. Dodajmy jeszcze łatwość pękania ni z tego ni z owego, choć płytki położone dobrze, bez komór powietrznych pod spodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 11.01.2016 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Spieszę donieść( jak to brzmi:( ) ze Vadiol będzie je układał od jutra. Na tą chwilę jest z nich zadowolony, a co będzie jutro zobaczymy. Mozaika tak Jak radziła Pestka, poszła do samej góry, efekty pokażę jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.01.2016 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 11.01.2016 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Mozaika prysznicowa, jeszcze nie dokończona http://www.timtur.com.pl/budowa/2016/17.jpg http://www.timtur.com.pl/budowa/2016/18.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.01.2016 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Pokaż jak będzie już do skosu sufitowego i z większej odległości zrób zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 11.01.2016 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 postaram się, ale z większej odległości może być problem bo pomieszczenie jest małe. ale złapie jakoś z boku lub korytarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 13.01.2016 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Prysznic zrobiony http://www.timtur.com.pl/budowa/2016/19.jpg ale nowy grzejnik przecieka, będzie reklamacja http://www.timtur.com.pl/budowa/2016/20.jpg http://www.timtur.com.pl/budowa/2016/21.jpg płytki też się kładą http://www.timtur.com.pl/budowa/2016/22.jpg http://www.timtur.com.pl/budowa/2016/23.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 13.01.2016 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Wygląda bardzo zacnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 13.01.2016 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Tylko ten grzejnik, nigdy się nie spotkałem co nie dziwne bo niby jakie ja mam doświadczenie. Ale Vadiol tez nigdy się nie spotkał aby nowy grzejnik przeciekał. Konkretnie przecieka na spawie. Już napisałem do producenta i zobaczymy co on na to. Do końca tygodnia płytki w pokojach powinny być już poukładane. U mnie jak wiecie największa robota to docinanie po łuku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.01.2016 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Grzejnika współczuję, mam nadzieję, że szybko producent go wymieni. Mozaika prysznicowa fajnie wygląda, ale byłoby lepiej, gdyby kabina nie miała tej metalowej ramy u góry. Fatalnie tnie pion i psuje efekt. Są takie koliste kabiny bez tych ram, czemu wybrałeś taką ???? ! A płytki są tak powtarzalne jak przypuszczałam Nawet na tych zdjęciach widzę bliskie sąsiedztwo takiego samego wzoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 13.01.2016 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Niezłe mają tempo( firma od grzejnika) , napisałem 11:23 a odpowiedzieli 11:29:) Oczywiście kuriera przyślą do mnie, na tą chwilę zero problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 13.01.2016 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Z tą kabiną wynikło pewne nieporozumienie . Projektantki na fotkach wstawiły inny model właśnie otwierany na boki bez tej góry, natomiast jak wypisywały po symbolach to wpisały ten model i taki zakupiłem. No i tak pewnie już zostanie. A miała być taka: http://tehnostar.com.ua/img/prd/l/Radaway_30722-01-01N_Almatea_69020.jpg Grzejnika współczuję, mam nadzieję, że szybko producent go wymieni. Mozaika prysznicowa fajnie wygląda, ale byłoby lepiej, gdyby kabina nie miała tej metalowej ramy u góry. Fatalnie tnie pion i psuje efekt. Są takie koliste kabiny bez tych ram, czemu wybrałeś taką ???? ! A płytki są tak powtarzalne jak przypuszczałam Nawet na tych zdjęciach widzę bliskie sąsiedztwo takiego samego wzoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.01.2016 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 A nie możesz jej przenieść do innej łazienki, gdzie nie ma takiego dekoru, który tu tworzy mozaika, nie będzie tak dzielić płaszczyzny. Ja bym szukała sposobu na zmianę, bolałoby mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 13.01.2016 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 przemyśle sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.01.2016 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts