Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

:)

Co do płytek to się zgadzam z Tobą, że słabo to wygląda. Ja bym dał jakieś szare albo inne, bo ta imitacja drewna będzie psuła efekt całości. Co do kabiny to bym robił na wymiar i zdecydowanie większą tak jak na wizualizacjach projektanta, chociaż być może to tylko złudzenie optyczne. Dla mnie nie ma nic gorszego niż malutka kabina i obijanie się o nią.

• Odpowiedzi 7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Masz rację Finlandia :)

Ten dom jest budowany pod natchnieniem forum, i wiele osób zrobiło w nim wiele zmian. Nie takich na niby ale takich dogłębnych. Weźmy takiego kolegę Adam_mk, wywrócił mi dom do góry nogami, cały projekt energetyczny poszedł w 5 min do kosza. I jestem mu za to wdzięczny :)

Po prostu należy słuchać ludzi mądrzejszych, bardziej doświadczonych w swoich dziedzinach. Dzień w którym wypniesz się na wszystkich centralnie, uwierzywszy jaki to jesteś genialny będzie dniem twojej klęski. OT.

Co do płytek to się zgadzam z Tobą, że słabo to wygląda. Ja bym dał jakieś szare albo inne, bo ta imitacja drewna będzie psuła efekt całości. Co do kabiny to bym robił na wymiar i zdecydowanie większą tak jak na wizualizacjach projektanta, chociaż być może to tylko złudzenie optyczne. Dla mnie nie ma nic gorszego niż malutka kabina i obijanie się o nią.

Kabina to 100x90 wiec taka mała nie jest, poza tym to małe pomieszczenie. Odnośnie płytek poczekajcie na końcowy efekt który was może zaskoczyć. Pomieszczenie ma jak pamiętam 13m2, ale ... pod oknem będzie stało biurko, pod ścianą łóżku, a pod drugą ścianą komoda.

Gdyby chodziło o salon to tam mamy ponad 60m2, i tam to wyglądałoby tragicznie.

co do płytek imitujących drewno to ja mogę polecić takie oto:

20140222_123934.jpg

20140222_123942.jpg

20140311_194300.jpg

Wedle sprzedawcy - różnorodność wzorów ogromna, a ja sam - bez próby organoleptycznej chyba dałbym się nabrać (na prawdę nie do odróżnienia bez dotykania)... Koszt w detalu niestety horrendalny, gdzieś kiedyś mignęła mi kwota 500zł/m2 - ale potem widziałem je w outlecie (plusk.pl) w okolicach 260zł, a potem w merze chyba nawet za 180zł.

http://www.bing.com/images/search?q=larix+refin&FORM=HDRSC2

Vadiol opowiadał mi, że im płytka jest dłuższa tym może z nią być więcej problemów, ogólnie płytki są nierówne, co zresztą nie jest żadnym zarzutem bo w końcu mają imitować drewno. Moje kosztowały tyle ile kosztowały i jakość mi całkowicie wystarcza. Ale jak już pisałem to są małe pokoje, do dużych przestrzeni szukałbym czegoś bardziej wyszukanego.

Ten dom jest budowany pod natchnieniem forum, i wiele osób zrobiło w nim wiele zmian. Nie takich na niby ale takich dogłębnych. Weźmy takiego kolegę Adam_mk, wywrócił mi dom do góry nogami, cały projekt energetyczny poszedł w 5 min do kosza. I jestem mu za to wdzięczny :)

Jest też jedna wada takiego stanu rzeczy o którym piszesz.

a mianowicie budżet....mozna go spokojnie podwoić

zaleta ? ów pieniądze/ środki MOŻE zwrócą się kiedyś w kosztach/ opłatach i komforcie.

Nie, zakupiłem bramę Krispol u kolegi Finlandii :) Jest ok, i jestem zadowolony. Jest to wersja "grubsza"

Co zdecydowało że nie kupiłeś Normstahla? Wspominałeś gdzieś o cenach części po gwarancji. Rzeczywiście są one dużo droższe od pozostałych? Z jakim napędem masz tą bramę?

Ja mam praktycznie takie same wyceny na Krispiola 40mm z napędem Nice Spin 22 i Normstahl Smart+