autorus 15.01.2016 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 też mam nice , ale jaki model kurcze nie pamiętam. Bierze tego który ma lepszy serwis u ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 16.01.2016 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 I następne dylematy o których nikt nie słyszał, listwy przypodłogowe. Oczywiście problem to kopuła i jej krzywizna.Stanie chyba na tym, że cokoły zrobimy z płytek drewnopodobnych przyklejonych do krzywizny kopuły. http://www.timtur.com.pl/budowa/2016/34.jpg http://www.timtur.com.pl/budowa/2016/35.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 16.01.2016 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 I następne dylematy o których nikt nie słyszał, listwy przypodłogowe. Oczywiście problem to kopuła i jej krzywizna. http://www.timtur.com.pl/budowa/2016/35.jpg O kurcze U nas krzywizna zaczyna się od 60 cm, więc na szczęście nie ma takiego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.01.2016 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Sprawdzałeś TU , albo podobne. One o ile wiem mają pewną elastyczność, więc chyba dałoby się położyć na łuku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 16.01.2016 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Pestka , ale to są właśnie te listwy konkretnie model FL1 FLEX LISTWA PRZYPDŁOGOWA WALLSTYL NMC. Wyginać mogę do woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.01.2016 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Rozumiem Nie robiłabym cokołu z płytek. Roboty z tym będzie sporo, a w efekcie wyjdzie łazienkowo. Ja bym zrobiła te listwy flex, tylko jakiś prostszy wzór, bez zakamarków (kurz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.01.2016 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 jak dla mnie ta listwa wygląda ok, w tą lukę z tyłu wsadzić jaka piankę czy cuś. A sama listwa bardzo mi się podoba, przy reku +OC problemu z kurzeniem nie ma dużego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 16.01.2016 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 A co myślicie aby nie robić tam luki, tylko przykleić pod kątem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.01.2016 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Nie będzie dobrze. Emi dobrze radzi, zeby wypelnic np. pianką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 16.01.2016 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Ja tego technicznie nie widzę do zrobienia. Wiem ze byłoby lepiej ale na dziś nie mam pojęcia jak to zrobić. Nie dość, że jest pod kątem, to jeszcze jest po łuku. Ogólna masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.01.2016 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Prostopadle do podlogi, a łuk to łuk. Myślę, że trzeba będzie lepić, a przestrzeń za listwą co kawałek wypełniać pianką i potem lepić ciąg dalszy. I tak w koło pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 16.01.2016 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Pianka nie. Ale listewka dystansowa robiona bezpośrednio pod wymiar na budowie to tak. Wystarczy strug-grubościówka i mozna takie coś zrobić. Przez chwilę pomyślałem o listwie-klinie ale trudniejsze do zrobienia. Potrzebna prezyzyjna pilarka albo nawet frezarka. Grubościówka bardziej dostepna. Dobry stolarz da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 16.01.2016 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 ... a jak byśmy połoźyli tynk pod kątem prostym do podłogi i do tego listwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 16.01.2016 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Na piance tego nie widzę, listwy mają 2mb w jednym kawałku. :bash::bash:b Ten ostatni pomysł Rom-kona jest jasny, I sensowny. Ale trzeba też pamiętać, że w kopule ściana i podłoga są niezależne i nie połączone. A co za tym idzie kurcze mogą się względem siebie poruszać. Trochę ale zawsze. I będzie pękało. :bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.01.2016 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Klin Podoba mi się pomysł Rom-Kona z listewką dystansową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 16.01.2016 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Na piance tego nie widzę, listwy mają 2mb w jednym kawałku. :bash::bash:b Ten ostatni pomysł Rom-kona jest jasny, I sensowny. Ale trzeba też pamiętać, że w kopule ściana i podłoga są niezależne i nie połączone. A co za tym idzie kurcze mogą się względem siebie poruszać. Trochę ale zawsze. I będzie pękało. :bash: Nie będzie pękło jeśli bedzie to odseperowane od podłogi. Po prostu będzie to element ściany nie zwiazany z posłogą. A listew od dołu bedzie mieć akryl. Wszystko idzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 16.01.2016 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 myślę nad ta listwą dystansowa. A może kupić sklejkę na wymiar, łatwo się ja wygina. Zamocować i na to nakleić dopiero listwy. Tylko znów pytanie, jak zamocować te sklejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.01.2016 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Pamiętaj, że żona Cię przeklnie, jeśli między podlogą, a listwą będzie dziura. To koszmarne zbiorowisko wiecznie wyłażącego spod listwy kurzu. Podobnie niechciana jest dziura między listwą a ścianą To musi być jakoś uszczelnione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stajger 17.01.2016 00:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 "Socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności nieznane w żadnym innym ustroju!" Chciałbym widzieć jakiegoś Pana Miecia jak tłumaczysz mu, przez telefon, pewne zawiłości. To jak ta podłoga stoi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 17.01.2016 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 myślałem, że jak się prześpię to mi się rozwiązanie przyśni. nic z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts