ivy17 27.01.2016 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 . Moi ogrodnicy robili nawet testy na rurce 20mm i nawet wyszło ale może faktycznie dopóki jest taka możliwość przeprowadzić większą rurkę. testy, teoria a w praktyce coś zawsze inaczej wychodzi u nas jest problem z iloscia wody - sasiedzi mają porobione nawodnienie, policzone itp zeby dzialala a w lecie za male ciśnienie i nie dolewa Gardeny. Mają 2 rodzaje moje to te http://www.gardena.com/pl/water-management/water-pipeline/puszka-poboru-wody/ druga to puszka podlaczeniowa, od np kranu dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 27.01.2016 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Gardeny. Mają 2 rodzaje moje to te http://www.gardena.com/pl/water-management/water-pipeline/puszka-poboru-wody/ A co robisz z tym na zimę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 27.01.2016 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 A dziękuję bardzo, to oczywiście płytki Paradyż Thorno Bianco, te duże 21,5 x 98.5 cm, matowe, fakturowane, no i super w utrzymaniu w czystości. Mamy je w całym domu. Tak jak mówiłam, wrócę do domu, zmierzę to podcięcie, żeby głupot nie nagadać i napiszę Z czego masz zrobione te szafki? http://images78.fotosik.pl/215/aa99ad146bef5222gen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 27.01.2016 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 (edytowane) ja nie podcinałem - mam niecały cm wysokości nad podłogą i jakoś się nie udusiliśmy puszku gardeny mam w kielcach na drugiej działce - fajna sprawa ale z 3 jedną szlag trafił - po wpięciu węża 3/4 i pociągnięciu urwał się widowiskowo ten dynks do wpinania (widowiskowo bo woda na 3-4m do góry leciała).. i problem bo nie da się dokupić samej końcówki - a rurki - jak pisze Pestka - grubsze będą lepsze.. Edytowane 27 Stycznia 2016 przez _artur_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 27.01.2016 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 A co w zimie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 27.01.2016 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Z czego masz zrobione te szafki? http://images78.fotosik.pl/215/aa99ad146bef5222gen.jpg Jeszcze nie skończone, główna konstrukcja to płyty k-g, szuflady będą drewniane z frontami lakierowanymi a blat granit. No i wracamy do podcięć wentylacyjnych (kurcze, u mnie to nie takie proste zrobić zdjęcie bez... ) Skrzydło ma szerokość 84 cm, podcięcie to 3 x 62 cm. http://images75.fotosik.pl/271/68e4ac8a52850e1fmed.jpg I pierwsze słyszę, że podcięcia robi się, żeby się nie udusić Pan od rekuperacji mówił nam, że drzwi muszą mieć podcięcia przy rekuperacji, bo przy podciśnieniu może świstać pod drzwiami czy coć takiego. Inna sprawa, że faktycznie przepływ powietrza przez to podcięcie jest - widzę to po kocich kudłach, jak czasem fruwają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 27.01.2016 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 A co w zimie? trzeba z całej instalacji usunąć wodę - kompresor i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.01.2016 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Zamykam wodę na głównym kranie ogrodowym i spuszczam ile się da. To wystarcza. Można oczywiście podłączyć coś co wudmucha wodę z instalacji. Ale lepiej założyć zawór odwadniajacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torecan 27.01.2016 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 autorus ja nie mam nigdzie podcięć w drzwiach, estetycznie słabo to wygląda, no i akustyka do bani. Wychodzę z założenia, że drzwi aż tak często nie są zamknięte, a jak już zamykam to chcę aby było cicho w pomieszczeniu (np. dzidziuś śpi). W łazienkach jeżeli wiglotność mi wzrasta to zostawiam w ciągu dnia drzwi lekko uchylone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 27.01.2016 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 autorus ja nie mam nigdzie podcięć w drzwiach, estetycznie słabo to wygląda, no i akustyka do bani. Wychodzę z założenia, że drzwi aż tak często nie są zamknięte, a jak już zamykam to chcę aby było cicho w pomieszczeniu (np. dzidziuś śpi). W łazienkach jeżeli wiglotność mi wzrasta to zostawiam w ciągu dnia drzwi lekko uchylone. u mnie jest identycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 27.01.2016 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 A co w zimie? szczerze mówiąc to nic.. odkręcam krany, zawory i puszki działają.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.01.2016 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Średnica moich rurek jest wystarcajaca, zeby woda, gdyby miała chęć zamarznąć, miała gdzie się rozszerzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 28.01.2016 05:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 daliście mi do myślenia. i z podcięciem i z podlewaniem. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przewas 28.01.2016 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Średnica moich rurek jest wystarcajaca, zeby woda, gdyby miała chęć zamarznąć, miała gdzie się rozszerzyć Nie tak do końca. Mi jedną taką puszkę po zeszłej zimie rozwaliło. Konkretnie to na samej górze, tam gdzie się wpina wąż. Duperela ale oryginału nie szło dokupić. Dopiero jakoś sposobem się udało coś wyrzeźbić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 28.01.2016 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 czyli jednak kompresor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 28.01.2016 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Nie tak do końca. Mi jedną taką puszkę po zeszłej zimie rozwaliło. Konkretnie to na samej górze, tam gdzie się wpina wąż. Duperela ale oryginału nie szło dokupić. Dopiero jakoś sposobem się udało coś wyrzeźbić czyli jednak kompresor. pewniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.01.2016 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Puszki gardeny nie mają części zamiennych . Jak coś szlag trafi to wymienia się całość. Przewas, a spuściłeś ile się da wodę. Jeśli w puszce została to nic dziwnego. Myślę jednak, że to jednostkowy wypadek. Moje i u naszych przyjaciół niedaleko nas w 2 różnych ogrodach nie ma problemów z zamarzaniem. Mrozy są jak wszędzie w tym roku w nocy bywało -15 do -18. W inne lata też i jest okey. Ivy, kompresos i przedmuchiwanie nie pomogło naszej sąsiadce, która ma system podlewania spryskiwaczami założony przez zawodowców. Wytrzymało coś ze 3 lata, a teraz nawet nie wiadomo gdzie szlag trafił, trzeba by większość rurek odkopać. Na pewno niewrażliwe są te systemy, gdzie są zastosowane rurki z rozsączaniem. Woda po prostu wycieka i nic się nie dzieje, choć rurki są ledwie przysypane korą, albo nawet leżą na wierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 28.01.2016 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 pestka, a odnośnie tych kółek do drzwi, jakie by pasowały do białych drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 28.01.2016 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Znalazłem coś takiego, 1szt=1zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 28.01.2016 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Autorus, serio bierzesz pod uwagę te kratki wentylacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts