_artur_ 25.03.2016 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 a na tego NASa to lecą zdjęcia z kamery czy nagrania też? zamiast rejestrstora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 26.03.2016 04:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 nagrania też. taki jest plan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiupl 26.03.2016 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Właśnie jestem na etapie wyboru systemu monitoringu.Zainteresował mnie temat z NAS i kamery IP.Rozumię, że większość kamer IP ma możliwość wysyłki do NAS, tak?Wykorzystując NAS zamiast rejestratora podgląd online realizuję za pomocą aplikacji na android czy PC - dobrze kombinuję?Cenowo chyba podobnie wyjdzie, tyle, że zyskujemy całe dobrodziejstwo NAS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 26.03.2016 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 właśnie o to chodzi aby mieć i serwer plików i monitoring w jednym koledzy robią tak, że multimedia puszczają z dune który się łączy z nas jako dyskiem sieciowym. wtedy przy tv masz zwykły pilot do dune i pełna funkcjonalność, i tak przy każdym tv. monitoring jest w sumie dodatkowo. ale mocniejsze synology potrafią obsłużyć 40 kamer więc po co komu więcej. dodatkowo przez dune w tv będziesz mógł łączyć się z katalogiem nagrań z monitoringu. wszystko bez ciągnięcia kabli hdmi po domu. tak mi to wytłumaczono. a dobrodziejstw nas jest dużo więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 26.03.2016 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 U mnie aplikacja obsługująca to Surveillance Station : https://www.synology.com/pl-pl/surveillance/7.1/overview Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torecan 26.03.2016 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 autorus dobrze, że o tym napisałeś, bo jestem też przed zakupem jakiegoś rozwiązania do monitoringu, czy jak uruchomisz to w jakiejś podstawowej wersji to będzie można podjechać do Ciebie i zobaczyć jak to fukcjonuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 26.03.2016 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 nie widzę problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 26.03.2016 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 jaki masz model tego synology? podejrzewam ze będzie działać z każdą kamerą po RTSP.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 27.03.2016 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 U mnie serwer Synology chodzi bez przerwy od 2,5 roku. Bezawaryjnie. I też miałem w planach podłączyć do niego kiedyś kamery. Jednak w tej chwili nastawiam się bardziej na zupełnie niezależny system, z własną nagrywarką i dyskami. A to dlatego, że jednak u mnie obciążenie Synology w obecnym systemie jest już spore, ciągle ktoś ogląda filmy albo słucha muzyki, albo robią się backupy itd. Może to nieracjonalne, ale wolę nie dokładać już funkcji ciągłego nagrywania i podglądu z kamer (planuję co najmniej 4 sztuki, być może 6). Oczywiście jestem przekonany że u Ciebie wszystko zadziała prawidłowo - jak chyba wszystko co do tej pory wymyśliłeś Po prostu też korzystam z Synology więc wtrąciłem swoje trzy grosze Wesołego dla wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 27.03.2016 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 Cześć Autorusie Masz zapchaną skrzynkę więc pozwalam sobie zapytać bezpośrednio w dzienniku Chciałem Ciebie podpytać jak zrobiłeś okablowanie pod kamery i pod NASa synology? Czy wystarczy puścić skrętkę od poszczególnych kamer w jedno miejsce i z poszczególnych pomieszczeń gdzie chciałbym się podpiąć pod internet? I wtedy NASa instalujesz w miejscu gdzie schodzą się wszystkie skrętki z poszczególnych pomieszczeń i kamer? Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 27.03.2016 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 Nie jestem ekspertem ale tak właśnie zamierzam zrobić. I zaraz sprawdzę ta skrzynkę. Z każdej kamery skrętka idzie bezpośrednio do switch z zasilaniem PoE, a potem do NAS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 27.03.2016 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 I już skrzynka oczyszczona. Co prawda jako mod mam i tak dużo większą ale tez dużo osób pisze wiec się szybko zapycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElemenT 29.03.2016 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Czy wystarczy puścić skrętkę od poszczególnych kamer w jedno miejsce i z poszczególnych pomieszczeń gdzie chciałbym się podpiąć pod internet? I wtedy NASa instalujesz w miejscu gdzie schodzą się wszystkie skrętki z poszczególnych pomieszczeń i kamer? Pozdrawiam Marcin Można na wiele sposobów. Do kamer kabel Cat5. w jedno miejsce gdzie masz switch POE lub switch zwykły a za nim moduł zasialnia. Kamery jak będą w sieci widzialne, to lokalizacja nasa czy nagrywarki nie jest istotna, musi mieć tylko też kabelek puszczony do switcha. Ja nagrywarkę mam w innym miejscu niż całą "szafę" rack bo szafa na widoku, a tajne miejsce jest cięższe do odgadnięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 31.03.2016 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Czy warto kupować patchpanel ekranowany? Jak to jest? W końcu ekranowane będą gniazdka podtynkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElemenT 31.03.2016 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 A kable sieciowe masz jakie? Cat5 FTP czy UDP? Jeżeli ekranowane (FTP), to patchpanel powinien być też ekranowany, wtedy też gniazdka ekranowane. Inaczej nie ma to sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 31.03.2016 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 no i czy jakieś uzasadnienie dla ekranowanej instalacji jest? bo szczerze mówiąc w domowych zastosowaniach nie przychodzi mi nic do głowy co by prżemawiało za taką instalacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 31.03.2016 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Kable ekranowane w domu nie mają żadnego sensu, no chyba że masz w domu falowniki o dużych mocach, silniki, suwnice, albo tomograf lub rentgen.Więcej z tym problemów i w przypadku źle wykonanej instalacji ekran zbiera zakłócenia więc jeszcze gorzej. Jak byś bardzo chciał odciąć się od zakłóceń to już lepiej użyć światłowody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 01.04.2016 05:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Wszędzie mam ftp i już tego nie zmienię. Więc to jest taki stan początkowy systemu. Teraz kwestia co robić dalej. Gniazdka są metalowe berker. Wczoraj jedno takie montowałem, a ponieważ to było pierwsze wiec mi szło trochę dzieżko. Ale bez nożyka krosowniczego to w ogóle bym nie dał rady. http://www.timtur.com.pl/budowa/2016/172.jpg http://www.timtur.com.pl/budowa/2016/173.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 01.04.2016 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 nóż kronowski spoko przyrząd.. przy FTP zawsze wkurzał mnie ekran jak masz ekranowane to daj paczpanel ekranowany też i tyle.. aha - uziemienie ekranu tylko z jednej strony - przy patchpanelu - żebyś nie podłączał przy gniazdach czasem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 01.04.2016 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Znaczy się przy gniazdkach tylko zamocować ekran a ten dodatkowy drut miedziany sobie darować i nie podłączać do niczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts