autorus 14.10.2016 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Ja tam tylko chce założyć szyby, nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 14.10.2016 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Dziś na FB od Pani Wójt otrzymałem informacje odnośnie oświetlenia przyszłych chodników na ulicy Chełmońskiego. "W sierpniu wybrana została firma, która opracuje dokumentację na budowę oświetlenia ulicznego ul. Chełmońskiego. Informacje o przetargu:http://www.bip.zabiawola.akcessnet.net/index.php?job=wiad&idg=5&id=1116&x=1&y=87&n_id=3340" Z istotnych informacji zarejestrowałem:- Przedmiot zamówienia:Opracowanie dokumentacji projektowo -kosztorysowej służącej do opisu przedmiotu zamówienia na wykonanie robót budowlanych budowy oświetlenia ulicznego w zakresie niezbędnym do wykonania energooszczędnego oświetlenia ulicznego ul. Chełmońskiego w miejscowości Żelechów na odcinku ok 3 km oraz sprawowanie nadzoru autorskiego - złożenie projektu dokumentacji projektowo-kosztorysowej do 16.12.2016r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 16.10.2016 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Dziś wzięliśmy się za wycinanie filtrów do rekuperatorów, wycięliśmy 46szt co powinno starczyć na ponad 2 lata. Bo mam 2 reku, czyli za jednym razem idzie 4 filtry i tak co trzy miesiące, czyli na rok wychodzi 16szt http://www.timtur.com.pl/budowa/2016/773.jpg http://www.timtur.com.pl/budowa/2016/774.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 16.10.2016 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Dziś wzięliśmy się za wycinanie filtrów do rekuperatorów, wycięliśmy 46szt co powinno starczyć na ponad 2 lata. Bo mam 2 reku, czyli za jednym razem idzie 4 filtry i tak co trzy miesiące, czyli na rok wychodzi 16szt http://www.timtur.com.pl/budowa/2016/773.jpg http://www.timtur.com.pl/budowa/2016/774.jpg W detalu nie robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 16.10.2016 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 hm, poszedłem po bandzie. Nie ma pojęcia o czym myślałem jak robiłem wyliczenia, ale na pewno nie o rekuperacji . Na dodatek, praktycznie nie ma odpadów, bo szerokość rolki to 150cm , a wymiary filtra to 29cm. Idealnie wychodzi 5x. Jakby nie liczyć wyjdzie 250szt. Może zacząć wymieniać raz na miesiąc, wtedy będę miał najczystsze powietrze na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 17.10.2016 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Ostatnio jakoś tak się dzieje, ze co i rusz oprowadzam wycieczki po kopule. Dziś także zadzwoniła miła Pani Magda. I oczywiście umówiła się aby dowiedzieć się tego i owego. I ja oczywiście robię za "eksperta". Ogólnie jeśli ktoś już ma taki pomysł, że mógłby mieszkać w kopule to znaczy, że co najmniej warto się z nim spotkać. Bo na pewno jest to osoba nietuzinkowa. Co z tych planów później wyjdzie to osobna kwestia, ale podoba mi się takie otwarcie na coś innego, ciekawość inności. Ale napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 17.10.2016 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Witam się u Ciebie, przybywam z Bocianków 2012.... Jedyne co na chwilę obecną mogę zrobić po obejrzeniu Twojego dziennika to pozbierać zęby z podłogi Łał!!! Będę podglądać i zaglądać do Twojego dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popak20 17.10.2016 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Może zacząć wymieniać raz na miesiąc, wtedy będę miał najczystsze powietrze na forum Filtry najlepiej wyłapują brudy jak są już lekko zabrudzone. Za czyste trochę przepuszczają, a za brudne znowu korkują przepływ powietrza Wiem to z własnego doświadczenia. Jak dla mnie najlepszymi filtrami są filtry workowe, najdłużej wytrzymują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 18.10.2016 05:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Coś w tym może być U mnie rekuperatory jednak trochę tej energii biorą, czyli ponad 50W/h może dla tego że mam 550m3/h. No ale mam spora kubaturę, w sumie ponad 1200m3. Oczywiście można zejść do niższej wartości, tylko, czy to miałoby sens. Dokładną regulacje zrobię jak zamieszkam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 18.10.2016 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Dziś dostałem pismo oficjalne z firmy GWAMED. http://www.timtur.com.pl/budowa/2016/775.jpg Daje to nadzieję, ze jednak barierki zostaną zrobione.Nie tłumaczy jednak nie odbierania telefonów. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 18.10.2016 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Ej ale 50W to one chyba nie biorą przy przepływie 550m3/h? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 18.10.2016 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Ej ale 50W to one chyba nie biorą przy przepływie 550m3/h? Dobre oko, oczywiście ze więcej. Tyle bierze przy 25% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.10.2016 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Tylko czemu nie poinformowali Cię o problemie, a zamiast uczciwej iformacji zaczęli wymigiwać się. Zastanawiający ten list. Nie budzi mojego zaufania co do czystości intencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 18.10.2016 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 31.10 - czyli mają zamiar przyjechać na montaż w środku "długiego weekendu zaduszkowego"??? No nie wiem... żadna znana mi ekipa nie pracowałaby w takim dniu. Życzę Ci powodzenia, ale ja bym im nie wierzył w ani jedno słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 18.10.2016 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 31.10 - czyli mają zamiar przyjechać na montaż w środku "długiego weekendu zaduszkowego"??? No nie wiem... żadna znana mi ekipa nie pracowałaby w takim dniu. Życzę Ci powodzenia, ale ja bym im nie wierzył w ani jedno słowo No i jeszcze coś wkleiłeś dane firmy na czarną listę i tam właścicielem jest Krzysztof Głowacki, dziś dostałeś pismo od firmy ale p Elżbiety Głowackiej... To dwie różne firmy zarejestrowane na różne osoby i jak poszperasz to znajdziesz że nawet nip-y mają różne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 18.10.2016 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Jestem ostrożnym optymistą. Czyli dopóki nie zobaczę, to nie uwierzę. Jak Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.10.2016 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Ciśnij o namiar na producenta szkła i potwierdź fakt złożenia zamówienia (w te tłumaczenia z listu nie wierzę, a ja jestem przecież z tych łatwowiernych). I dogadaj się z ludźmi od szkła co do ich sfinansowania - no chyba że zapłaciłeś już barierkowcom.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.10.2016 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Dobra rada Finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 19.10.2016 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 "po kilku dniach wzajemnych oskarżeń i reklamacji" - ten fragment podoba mi się najbardziej no i coś mi się wydaje, że za szyby chyba płatność wpłynęła dalej niż "kilka tygodni temu".. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 20.10.2016 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Dzisiaj śniło mi się, że ktoś przyjechał wykopał jodłę i uciekł . Masakra. Co się człowiekowi śni Oczywiście sprawdziłem, bo ze snami nigdy nic nie wiadomo. Ale , nie jodła stoi jak stała, nawet wydaje mi się, że jest jej lepiej. Igły przestały spadać. Chyba jej się podoba , że ma tyle przestrzeni. Czekam aż zacznie rosnąc w szerz Podstawa to dobry alarm i sąsiedzi. Niekoniecznie w tej kolejności. Ale do drzewa to już się alarmu nie podłączy http://www.timtur.com.pl/budowa/2016/776.jpg http://www.timtur.com.pl/budowa/2016/777.jpg http://www.timtur.com.pl/budowa/2016/778.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts