Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pięknie schody są podkreślone :)

Tzn. Darek Bielawski będzie u Ciebie montował tę hybrydę? Bardzo jestem ciekawa tej kombinacji Zdun+wkład pelletowy ???

Widziałeś jaki świetny kominek postawił Piotr Batura w obudowie z czarnego łupka?

:p:p:p dzięki za miłe słowa.

Ściana wyszła świetnie. Sam jestem zaskoczony jak świetnie. Ale to dzięki ekipie kolegi Parkiet. Pełna profeska. Jakby sie z deskami w rekach urodzili.

Byłem pod wrażeniem ich pracy.

Ok, czas na dalsze prace, we wtorek interwencyjnie wpada do mnie kolega Vadiol, aby wyrównać podłogę w kominku. Potem damy na to płytki.

http://www.timtur.com.pl/budowa/2017/58.jpg

http://www.timtur.com.pl/budowa/2017/59.jpg

http://www.timtur.com.pl/budowa/2017/60.jpg

:p:p:p dzięki za miłe słowa.

Ściana wyszła świetnie. Sam jestem zaskoczony jak świetnie. Ale to dzięki ekipie kolegi Parkiet. Pełna profeska. Jakby sie z deskami w rekach urodzili.

Byłem pod wrażeniem ich pracy.

Dziękuję za uznanie dla pracowników Galerii Parkietu z Mławy i pozdrawiam serdecznie T.W.

Czujemy, czujemy:D!

Po dokopywaniu się do rury z wodą, przeznaczoną na nawodnienie ogrodowe, czuję tą wiosnę w krzyżu. Od jesieni tak nie bolało. A tak poważnie, to nareszcie pierwszy dzień spędzony w ogródku. Na termometrze +13oC, poszukiwanie rury z wodą, przekopywanie warzywniaka, wycinanie traw poza wyznaczonym miejscem.

A jeszcze w lasku tuż obok rozśpiewały się ptaki:yes:!

Tak, Darek :) To będzie dla niego wyzwanie z serii tych psychicznie się przełamać do czegoś takiego :p:p:p

Pięknie schody są podkreślone :)

Tzn. Darek Bielawski będzie u Ciebie montował tę hybrydę? Bardzo jestem ciekawa tej kombinacji Zdun+wkład pelletowy ???

Widziałeś jaki świetny kominek postawił Piotr Batura w obudowie z czarnego łupka?

Postanowiłem wkleić opis kolegi qbek17 z tematu zmiękczaczy odnośnie atestów PZH oraz deklaracji CE. Tak żeby było dla potomnych. Normalnie (...) po prostu SUPER :mad::mad::mad:

"Co do atestów PZH to akurat miałem kilka razy do czynienia z tą instytucją i zapomnij aby oni mieli "misję" i faktycznie kontrolowali to na co wydają atesty... biorą za to solidną kasę i tylko to jest dla nich istotne. Każdy zmiękczacz z chińskim czy indyjskim złożem i najtańszą głowicą dostanie atest PZH po dokonaniu opłaty i przedstawieniu atestów z innych państw (np. Chin). To nie jest żaden wyznacznik jakości.

A deklaracje CE (zgodności)? Czytałeś kiedyś czym w ogóle jest ten dokument? To "deklaracja" czyli oświadczenie producenta o tym, że jego produkt spełnia określone wymogi... każdy może sobie to zadeklarować i nikt nie kontroluje czy jest to zgodne z prawdą. Poza tym są różne zakresy tych deklaracji (czyli "deklaracja zgodności ... z czym"). Można przecież zadeklarować zgodność z dyrektywą o hałasie (a przecież zmiękczacz jest cichym urządzeniem więc na pewno jest on zgodny z tą dyrektywą... i producent deklaruje prawdę, a Ty możesz kupić urządzenie ze znakiem CE - i wszyscy są zadowoleni :):

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?138275-CZy-za%C5%82ozy%C5%82bys-ponownie-zmi%C4%99kczacz-wody&p=7425314&viewfull=1#post7425314

Edytowane przez autorus

Owszem, atesty (często np. w urządzeniach dla dzieci) to jest coś co się wykupuje za konkretną kasę. Ja wszelkie atesty traktuję jako usługę, którą atestujący wykonał dla producenta i bierze za ta kasę jakąś odpowiedzialność co do pewnych parametrów... Myślę, że zdrowy rozsądek przede wszystkim :)

Ściana drewniana ładniutka :)

Miłego :bye: