autorus 06.09.2012 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 włożę je najwyżej w podłogę, faktycznie niszczeją. To jest eps, Wyszło mniej niż się spodziewałem. A na ściany się nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz S 06.09.2012 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 (edytowane) Co do styropianu to parę albo naście przęseł warszawskiego można by kupić (na allegro już od 32,5zł) ,a fotki pewnie nie wszystkie paczki wykorzystywane przez majstrów pokazują. Tak się pobawiłem Edytowane 6 Września 2012 przez Grzegorz S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrp1 06.09.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Nie ma takiej ekipy co myśli i szanuje materiał Inwestora. To jest domena małych firm głównie kilko osobowych w których pracuje się głównie na czarno lub po pracy stałej. Problem jest taki że jak sam Inwestor nie wrzaśnie i nie pokaże palcem, to zrobią co chcą.Podejrzewam że dużo Inwestorów wolało by zatrudnić firmę, która szanuje ich pieniądze włożone na materiał, nawet i ten który jest nie do wykorzystania obecnie. Firma taka i tak nie była by droższa od wykonawców co tak robią i nawet na czarno, zapewne by robiła prace tak jak życzy sobie Inwestor dbając o jego materiał i o swoje koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popak20 06.09.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 To jest ciekawy domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz S 06.09.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 włożę je najwyżej w podłogę, faktycznie niszczeją. To jest eps, Wyszło mniej niż się spodziewałem. A na ściany się nie nadaje. Na ocieplenie ścian to się właśnie styropian EPS daje , choć austrotherm ma na ocieplenie fundamentów EPS Expert i chyba ten zastosowałeś. Narobiłem zamieszania bo myślałem że to styropian ekstrudowany XPS który jest drogi , ale i ten Expert też ponad 300 zł kosztuje i powinni szanować twoją kasę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 06.09.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Nie ma takiej ekipy co myśli i szanuje materiał Inwestora. To jest domena małych firm głównie kilko osobowych w których pracuje się głównie na czarno lub po pracy stałej. Problem jest taki że jak sam Inwestor nie wrzaśnie i nie pokaże palcem, to zrobią co chcą. W tych dwóch zdaniach sam sobie przeczysz. Podejrzewam że dużo Inwestorów wolało by zatrudnić firmę, która szanuje ich pieniądze włożone na materiał, nawet i ten który jest nie do wykorzystania obecnie. Firma taka i tak nie była by droższa od wykonawców co tak robią i nawet na czarno, zapewne by robiła prace tak jak życzy sobie Inwestor dbając o jego materiał i o swoje koszty. Przecież zatrudnia się każdego opierając się o takie założenia. W praktyce to nie zawsze idealnie wychodzi. Co za znaczenie ma czy firma zatrudnia 5, 10, czy 50 osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 07.09.2012 04:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Drodzy moi, nie chciałbym abyśmy tu dyskutowali na temat prac ekip, jedyne co mogę powiedzieć to ze aktualna ekipa jest najleprza jaka miałem. Nie idealna bo w takie rzeczy to nie wierze. Czasem trzeba ryknąć ale ogólnie nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemysław_ 07.09.2012 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Do Grzegorz S.Bardzo dobre porównanie grubości otworów.Słuszna decyzja o zmianie grubości.Ps. Dyskusja o wykonawcach do odpowiedniego działu. PozdrawiamPrzemysław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 07.09.2012 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Czas na małe podsumowanko materiałowe. Poszło 40 palet cegieł po 330szt wiec ok 13tys szt Na placu jest jeszcze 24paletyLepo poszło 110worków po 25kg czyli prawie 3 tony, zostało jeszcze ok 9 ton Cały czas liczę, że jednak do zimy uda się postawić surówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 07.09.2012 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Czas na małe podsumowanko materiałowe. Poszło 40 palet cegieł po 330szt wiec ok 13tys szt . budujecie w tempie ok. 1 cegła na minutę ... tempo dobre ... tylko materiał drobny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 07.09.2012 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 kurka wodna, faktycznie by się zgadzało. 1cegła na minutę. Od poniedziałku ekipa mi się zwiększa, gdyż jest coraz wyżej. Będzie 5 osób. Ogólnie 3 osoby muszą murować i dwie osoby przygotowywać zaprawę, moczyć cegły i dostarczać. jednak na przyspieszenie nie za bardzo licze, gdyz jak pisałem jest coraz wyżej. Plan aby zrobić surówke w tym roku jest mocno napięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 07.09.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Autorus, o mały włos, a Twoja budowa nie przyczyniłaby się dziś do kolizji drogowej... Jadę, widzę i myślę 'o, ktoś stawia dom z cegieł. O, super, i łukowe okna robi, takie jak u Autorusa.' Mija sekunda i widzę ściany... Twoje ściany. Z wrażenia mało do rowu nie wpadłem. Na żywo wrażenie jest p-o-w-a-l-a-j-ą-c-e, zdjęcia nie oddadzą chcarakteru tej budowy. Autorus... imponujące przedsięwzięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz S 07.09.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Autorus do samego końca murujesz ściany kopuł na 25 cm. czy górę na 12 cm. tak jak w Markach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 08.09.2012 05:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 PeZet jakby co zapraszam na budowę Grzegorz S tak do końca , chodzi o to, że kopuła ma średnicę dość duża i widocznie architekci nie chcieli ryzykować. To jednak trochę utrudni prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 08.09.2012 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 (edytowane) Tradycyjne fotki z kanciapy http://www.timtur.com.pl/budowa/murowanie/91.JPG http://www.timtur.com.pl/budowa/murowanie/92.JPG Ale przecież czasami trzeba się wyluzować http://www.timtur.com.pl/budowa/murowanie/93.jpg http://www.timtur.com.pl/budowa/murowanie/94.jpg Edytowane 8 Września 2012 przez autorus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz S 12.09.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Co tu taka cisza od paru dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 12.09.2012 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 jutro wstawię kolejne zdjęcia, muszę raz na jakiś czas zrobić sobie trochę urlopu od budowy , żeby nie zwariować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 12.09.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 autorus.... a co ty masz tam w tych worach? jakiś izolator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 12.09.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 już dawno widziałam w Twoim podpisie fotkę domku, myślałam, że to tak sobie zdjęcie jakieś bajkowe a to naprawdę powstaje taki dom, z mężem się zachwycamy, brawa za odwagę Ale mamy pytanie, bo ciekawi jesteśmy, jakim cudem udało Ci się uzyskać pozwolenie na budowę takiego domu skoro wokół same domku tradycyjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 13.09.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Autorus super to zaczyna wyglądać Obstawiam, że w worach to pewnie perlit albo poliuretan od Pigeona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts