Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie ma takiej ekipy co myśli i szanuje materiał Inwestora. To jest domena małych firm głównie kilko osobowych w których pracuje się głównie na czarno lub po pracy stałej. Problem jest taki że jak sam Inwestor nie wrzaśnie i nie pokaże palcem, to zrobią co chcą.

Podejrzewam że dużo Inwestorów wolało by zatrudnić firmę, która szanuje ich pieniądze włożone na materiał, nawet i ten który jest nie do wykorzystania obecnie. Firma taka i tak nie była by droższa od wykonawców co tak robią i nawet na czarno, zapewne by robiła prace tak jak życzy sobie Inwestor dbając o jego materiał i o swoje koszty.

włożę je najwyżej w podłogę, faktycznie niszczeją. To jest eps, Wyszło mniej niż się spodziewałem. A na ściany się nie nadaje.

Na ocieplenie ścian to się właśnie styropian EPS daje , choć austrotherm ma na ocieplenie fundamentów EPS Expert i chyba ten zastosowałeś. Narobiłem zamieszania bo myślałem że to styropian ekstrudowany XPS który jest drogi , ale i ten Expert też ponad 300 zł kosztuje i powinni szanować twoją kasę .

Nie ma takiej ekipy co myśli i szanuje materiał Inwestora. To jest domena małych firm głównie kilko osobowych w których pracuje się głównie na czarno lub po pracy stałej. Problem jest taki że jak sam Inwestor nie wrzaśnie i nie pokaże palcem, to zrobią co chcą.

W tych dwóch zdaniach sam sobie przeczysz.

Podejrzewam że dużo Inwestorów wolało by zatrudnić firmę, która szanuje ich pieniądze włożone na materiał, nawet i ten który jest nie do wykorzystania obecnie. Firma taka i tak nie była by droższa od wykonawców co tak robią i nawet na czarno, zapewne by robiła prace tak jak życzy sobie Inwestor dbając o jego materiał i o swoje koszty.

Przecież zatrudnia się każdego opierając się o takie założenia. W praktyce to nie zawsze idealnie wychodzi. Co za znaczenie ma czy firma zatrudnia 5, 10, czy 50 osób.

Czas na małe podsumowanko materiałowe.

Poszło 40 palet cegieł po 330szt wiec ok 13tys szt Na placu jest jeszcze 24palety

Lepo poszło 110worków po 25kg czyli prawie 3 tony, zostało jeszcze ok 9 ton

Cały czas liczę, że jednak do zimy uda się postawić surówkę.

kurka wodna, faktycznie by się zgadzało. :eek: 1cegła na minutę.

Od poniedziałku ekipa mi się zwiększa, gdyż jest coraz wyżej. Będzie 5 osób.

Ogólnie 3 osoby muszą murować i dwie osoby przygotowywać zaprawę, moczyć cegły i dostarczać.

jednak na przyspieszenie nie za bardzo licze, gdyz jak pisałem jest coraz wyżej.

Plan aby zrobić surówke w tym roku jest mocno napięty.

Autorus, o mały włos, a Twoja budowa nie przyczyniłaby się dziś do kolizji drogowej... :D

Jadę, widzę i myślę 'o, ktoś stawia dom z cegieł. O, super, i łukowe okna robi, takie jak u Autorusa.' Mija sekunda i widzę ściany... Twoje ściany.

Z wrażenia mało do rowu nie wpadłem.

Na żywo wrażenie jest p-o-w-a-l-a-j-ą-c-e, zdjęcia nie oddadzą chcarakteru tej budowy.

Autorus... imponujące przedsięwzięcie.

Tradycyjne fotki z kanciapy :)

http://www.timtur.com.pl/budowa/murowanie/91.JPG

http://www.timtur.com.pl/budowa/murowanie/92.JPG

Ale przecież czasami trzeba się wyluzować :)

http://www.timtur.com.pl/budowa/murowanie/93.jpg

http://www.timtur.com.pl/budowa/murowanie/94.jpg

Edytowane przez autorus

już dawno widziałam w Twoim podpisie fotkę domku, myślałam, że to tak sobie zdjęcie jakieś bajkowe ;) a to naprawdę powstaje taki dom, z mężem się zachwycamy, brawa za odwagę :)

Ale mamy pytanie, bo ciekawi jesteśmy, jakim cudem udało Ci się uzyskać pozwolenie na budowę takiego domu skoro wokół same domku tradycyjne?