bury_kocur 23.12.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Spokoju, rodzinnego ciepła, zrozumienia i miłości przy wigilijnym stole a w Nowym Roku realizacji marzenia o kopłuce życzy bury_kocur z rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 23.12.2012 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Pisze sobie wniosek do PGNiG i muszę zaproponować jak pociągnąć gaz. punkt docelowy jest na żółto. Gaz jest w drodze. http://www.timtur.com.pl/budowa/gaz.jpg Raczej chyba nie ma sensu ciągnąc dookoła i wchodzić przez garaż. Mój pomysł to ta żółta linia, tyle, że wtedy gazomierz będzie w ogrodzeniu a gazownicy aby spisać stan licznika będą przeskakiwali przez rów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkarchangel 23.12.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Gazownia sama sobie wyznaczy miejsce w którym zainstaluje Ci skrzynkę. Natomiast jak sobie pociągniesz instalację od skrzynki do domu zależy wyłącznie od Ciebie. Ich to nie interesuje, jednak musisz zachować odległości względem pozostałych dostawców mediów w/g norm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 23.12.2012 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Ok, wiec mam tylko zaznaczyć gdzie bym chciał skrzynkę oraz gdzie planuję kotłownię A odnośnie przepisów to jak to wygląda? W jakiej odległości od wody, prądu i telekomunikacji? Tam gdzie narysowałem żółtą linie nie ma nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrp1 24.12.2012 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 To w końcu będzie gaz ? Coś mi się przypomina że miał być prąd, czy jakaś pompa ciepła ?W wniosku określ miejsce skrzynki, a od skrzynki i tak będzie musiał być projekt, wiec ustalisz to z projektantem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 24.12.2012 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 ok, a na podstawie fotki gdzie byś skrzynkę zaproponował? - główna ulica z gazem jest na dole rysunku - czerwona linia to prąd - równolegle do ulicy jak pisałem jest woda i telekomunikacja i te linie nie da się obejść. Jaki może być koszt takiego projektu? Może lepiej na wstępie takiego projektanta dopytać? Podaje alternatywna trasę http://www.timtur.com.pl/budowa/gaz1.jpg I właśnie do mnie dotarło ze pierwsza wersja linii gazowej owszem jest najprostsza ale jednoczesnie nie do wykonania bo tam przecież stoi szopa na narzędzia. Gdzie ja miałem oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkarchangel 24.12.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 Hmm. Nie wiem co przedstawia rysunek po lewej na dole przez który leci twoja alternatywna instalacja. Chodzi o to coś jak drabinka. Instalacja musi być min. 0,5m od płotu. Koszty to ok. 1500zł projektant i 1500 zł gazownia. Ceny oczywiście netto (Śląsk). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 24.12.2012 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 Ta jak to określiłeś drabinka to maiła być oczyszczalnia, temat już nieaktualny wiec nic tam nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 24.12.2012 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 (edytowane) Życzę Wszystkim śledzącym mój dziennik Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i Szczęśliwego Nowego Roku i samych trafnych wyborów w nastającym 2013r Edytowane 24 Grudnia 2012 przez autorus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 24.12.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 Właśnie miałem pisać, że puszczasz gaz przez pomieszczenia, ale zauważyłeś. Mnie cały czas nurtuje ukrycie rurki gazowej do kuchenki: pod sufitem, czy poddaszem między wiązarami- nie wiem co na to przepisy. Przyłącze mam przy domu (z pewnych powodów), ok. 15m rurki od głównego gazociągu. Zapłaciłem ok. 1900zł, chłopy zrobili wszystko, nie interesował mnie projekt- pokazałem tylko w którym miejscu ma być skrzynka na budynku. Projekt na instalację wewnętrzną osobno- ok. 500-600zł. WESOŁYCH ŚWIĄT ! ! ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 24.12.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 Najserdeczniejsze życzenia Cudownych świąt Bożego Narodzenia, Ciepła i wielkiej radości, Miłych oraz hojnych gości, Pod choinką dużo prezentów, A w Waszych sercach wiele sentymentów.życzą Kamila i Marcin wraz z rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 28.12.2012 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Dotarłem w moim myśleniu o budowie do etapu posadzek. Niechybnie w końcu mnie to będzie czekało. Po konsultacjach doszedłem do wniosku, że: 1) albo daje posadzkę z mixokreta koszt ok 11zł/m2 + materiały 2) albo robię beton szlifowany i musi być z węzła b25 ale czekam jeszcze na forumowicza bury_kocur z forum muratora aby się dowiedzieć o odczucia subiektywne W moim przypadku będą następujące warstwy: 1) ubity piasek 2) pur ok 50-55cm 3 chudziak ok 10cm z betonu b15 4) rurki do ogrzewania, odkurzacz centralny rurki 5) zalewanie posadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 28.12.2012 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 autorus, ale poczekasz do wiosny, wiesz o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 28.12.2012 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Kocurze najwcześniej to jesienią u mnie będzie to robione Przecież ja z surówka walczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 28.12.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Autorus to ile betonu będzie w tej posadzce? 20 cm razem z chudziakiem? strasznie dużo do nagrzania, bo izolacja przecież pod chudziakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 28.12.2012 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Liczę, że 16-20cm. Tak wychodzi. Duża akumulacja podłogi. Jeszcze mam dylemat, co zrobić na stropie, bo tam przecież nie dam 10cm. Na szczęście tych stropów dużo nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 28.12.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Bardzo duzo, ciekawe ile czasu będziesz ładował ten bufor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 28.12.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 cronin ale większość płyt fundamentowych ma grubość od 20cm w górę, do tego dolicz wylewki to wyjdzie ci minimum 30cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 31.12.2012 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 http://www.tapeciarnia.pl/tapety/600x/153273_kieliszki_szampan_nowy_rok.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 04.01.2013 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 W ten chłodny poranek proponuję fotkę z projektu ogrodu, który jest już na ukończeniu http://www.timtur.com.pl/budowa/ogrod/1.jpg Tak to ma wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts