Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

pestka56 dobry pomysl z ta galeria, zapraszam na moj profil. Dodalam Cie do znajomych wiec powinnas miec dostep. Poki co kilka fotek, ktore mam na komuterze, pozniej dorzuce wiecej. Czesc zdjec jeszcze z czasow budowy. Postaram sie zrobic aktualne fotki i wrzuce caly domek w stanie obecnym :)

Autorus Ciebie tez zapraszam :) moze jutro bedzie wiecej. Ale kuchnia jest w stanie na dzisiaj, swiezutkie fotki.

• Odpowiedzi 7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jakoś to trochę dziwnie wygląda. Chyba wolałbym jednak wypełnienie blachą.

Moje architektki zaproponowały barierkę metalową ciętą CNC. Tylko teraz wiadomo, jaki wzór , jaka grubość itd. Wybór to sztuka. Dalej wzdycham do przesłanych przez Ciebie fotek. Obawiam się jednak ze nikt w tym pięknym kraju czegoś takiego nie zbuduje. W sensownych kosztach.

Autorus, nie trać ducha :no: Jakoś myślę, że cięcie blachy w odpowiedni wzór nie jest takie niewykonalne. Porozglądam się.

Na fm jest Malkul. Jej mąż jest z racji zawodu spec od różnych niewykonalnych rzeczy. Zajrzyj do nich, zapytaj. Może coś dobrego z tego wyniknie.

Pokaż ostatnią propozycję projektantek.

No jeszcze nie mam tej propozycji. Ale w następnym tygodniu kolega KAISER ma mi podesłać jak on to widzi. Do tej pory myślałem że schody to w miarę prosta rzecz a tu takie kwiatki.

Aby się totalnie nie skupiać na schodach wczoraj celem testów zakupiłem kinkiet oświetleniowy, do pokoju córki. Pokój ma wyglądać tak:

pokoj dziewczynki 1.jpg

konkretnie chodzi o te halogeny na suficie. Oczywiście dostałem propozycję oświetlenia, ale.... dla mnie oświetlenie musi być energooszczędne i wymienialne.Źródło światła powinno być też łatwo dostępne.

Zaproponowano mi :

aquaform ceres 111

ceres 111.jpg

ale oprócz wizualnych nie spełnia moich warunków. Ja znalazłem cleoni alfaro gwint E27

cleoni alfero.jpg

http://cleoni.pl/produkt/alfaro-t082r1s.html

A wczoraj zakupiłem model spot 79 gwint U10

spot 79.jpg

Edytowane przez autorus

autorus ta pierwsza lampa, ktora nie spelnia Twoich wymagan oprocz wizualnych... ja mysle, ze kupilbys do niej zarowke ledowa :) jak tak patrze na ten halogen to jest bardzo podobny do halogenow, ktore zakupilam do kuchni... Mysle nawet, ze to ta sama zaowka :) udalo mi sie kupic do tych lamp ledowe zarowki 9W, wprawdzie kosztowala 35zl jedna, ale ja tez stawialam na energooszczedne. W chwili, w ktorej kupywalam lampy nie bylo jeszcze ledowych zarowek do nich ale kiedy zblizyl sie czas montazu juz byly :) mielismy miec 8 zarowek halogenowych po 50W... koszmar :D ale zylam nadzieja, ze kupie w koncu te ledowe i kupilam :)

piotrp1 na tą chweilę sprawdzałem dwa halogeny z u10 i pasuje. Faktycznie, trochę wąsko świecą ale one są rozmieszczone od siebie w odległości nie więcej niż 1m.

neszka83 obawiam się , że możesz mieć rację. Do tych halogenów potrzebne są QR111. Wkurzające jest jednak to ,że są na 12v czyli dodatkowy trafo który w niesprzyjających okolicznościach może zacząć piszczeć. Wersja z trafo to koszt prawie 400zł i oczywiście bez źródła czyli QR111. Z żarówka halogenowa QR11 to koszt od 40zł wzwyż do ponad 200zł. Oczywiście są wersje LED.

[ATTACH=CONFIG]234392[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]234393[/ATTACH]

potrzeba ok 10 szt na jedną kopułę i zaczyna się robić drogo.

Wimech tylko czy taki poliwęglan będzie wyglądał ok? Chyba , że poliwęglan ale nie dwukomorowy tylko lity.

Edytowane przez autorus

neszka83 obawiam się , że możesz mieć rację. Do tych halogenów potrzebne są QR111. Wkurzające jest jednak to ,że są na 12v czyli dodatkowy trafo który w niesprzyjających okolicznościach może zacząć piszczeć. Wersja z trafo to koszt prawie 400zł i oczywiście bez źródła czyli QR111. Z żarówka halogenowa QR11 to koszt od 40zł wzwyż do ponad 200zł. Oczywiście są wersje LED.

qr111.jpg

qr111led.jpg

potrzeba ok 10 szt na jedną kopułę i zaczyna się robić drogo.

Wimech tylko czy taki poliwęglan będzie wyglądał ok? Chyba , że poliwęglan ale nie dwukomorowy tylko lity.

No jeszcze nie mam tej propozycji. Ale w następnym tygodniu kolega KAISER ma mi podesłać jak on to widzi. Do tej pory myślałem że schody to w miarę prosta rzecz a tu takie kwiatki.

Aby się totalnie nie skupiać na schodach wczoraj celem testów zakupiłem kinkiet oświetleniowy, do pokoju córki. Pokój ma wyglądać tak:

[ATTACH=CONFIG]234206[/ATTACH]

Świetny pokoik :wiggle: A jakiś bujako-hamaczek zwisający z sufitu będzie ?