neszka83 07.01.2014 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 pestka56 dobry pomysl z ta galeria, zapraszam na moj profil. Dodalam Cie do znajomych wiec powinnas miec dostep. Poki co kilka fotek, ktore mam na komuterze, pozniej dorzuce wiecej. Czesc zdjec jeszcze z czasow budowy. Postaram sie zrobic aktualne fotki i wrzuce caly domek w stanie obecnym Autorus Ciebie tez zapraszam moze jutro bedzie wiecej. Ale kuchnia jest w stanie na dzisiaj, swiezutkie fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.01.2014 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Neszko dziękuję. Już byłam. Podoba mi się i ciekawa jestem ciągu dalszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 07.01.2014 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Też byłem. Nawet się wpisałem Pestka56 - dziś przez ciebie nie będę mógł spać. Z powodu tej białej barierki oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 07.01.2014 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 (edytowane) jutro postaram sie wrzucic cos wiecej odpowiedzi dalam w komentarzu pod zdjeciem, nie bede autorusowi zasmiecac dziennika jak sie pojawia nowe fotki bede informowac przez wiadomosc Edytowane 8 Stycznia 2014 przez neszka83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.01.2014 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 :wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.01.2014 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Autorus, a może w tę stronę pójdziesz z barierką ? Delikatna rama stalowa z wypełnieniem z naciągniętej siatki. Całość malowana na biało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 09.01.2014 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Jakoś to trochę dziwnie wygląda. Chyba wolałbym jednak wypełnienie blachą. Moje architektki zaproponowały barierkę metalową ciętą CNC. Tylko teraz wiadomo, jaki wzór , jaka grubość itd. Wybór to sztuka. Dalej wzdycham do przesłanych przez Ciebie fotek. Obawiam się jednak ze nikt w tym pięknym kraju czegoś takiego nie zbuduje. W sensownych kosztach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.01.2014 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Autorus, nie trać ducha Jakoś myślę, że cięcie blachy w odpowiedni wzór nie jest takie niewykonalne. Porozglądam się. Na fm jest Malkul. Jej mąż jest z racji zawodu spec od różnych niewykonalnych rzeczy. Zajrzyj do nich, zapytaj. Może coś dobrego z tego wyniknie. Pokaż ostatnią propozycję projektantek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 10.01.2014 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 (edytowane) No jeszcze nie mam tej propozycji. Ale w następnym tygodniu kolega KAISER ma mi podesłać jak on to widzi. Do tej pory myślałem że schody to w miarę prosta rzecz a tu takie kwiatki. Aby się totalnie nie skupiać na schodach wczoraj celem testów zakupiłem kinkiet oświetleniowy, do pokoju córki. Pokój ma wyglądać tak: konkretnie chodzi o te halogeny na suficie. Oczywiście dostałem propozycję oświetlenia, ale.... dla mnie oświetlenie musi być energooszczędne i wymienialne.Źródło światła powinno być też łatwo dostępne. Zaproponowano mi : aquaform ceres 111 ale oprócz wizualnych nie spełnia moich warunków. Ja znalazłem cleoni alfaro gwint E27 http://cleoni.pl/produkt/alfaro-t082r1s.html A wczoraj zakupiłem model spot 79 gwint U10 Edytowane 10 Stycznia 2014 przez autorus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrp1 10.01.2014 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Gwint GU10. Można kupić LED ale moze nie wejść w te oprawkę, także trzeba sprawdzać przy zakupie. Kolejna sprawa to że będzie dość wąsko świecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 10.01.2014 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 autorus ta pierwsza lampa, ktora nie spelnia Twoich wymagan oprocz wizualnych... ja mysle, ze kupilbys do niej zarowke ledowa jak tak patrze na ten halogen to jest bardzo podobny do halogenow, ktore zakupilam do kuchni... Mysle nawet, ze to ta sama zaowka udalo mi sie kupic do tych lamp ledowe zarowki 9W, wprawdzie kosztowala 35zl jedna, ale ja tez stawialam na energooszczedne. W chwili, w ktorej kupywalam lampy nie bylo jeszcze ledowych zarowek do nich ale kiedy zblizyl sie czas montazu juz byly mielismy miec 8 zarowek halogenowych po 50W... koszmar ale zylam nadzieja, ze kupie w koncu te ledowe i kupilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 10.01.2014 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 A wracając do wypełnienia szkłem, można to zamienić na poliwęglan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 11.01.2014 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 (edytowane) piotrp1 na tą chweilę sprawdzałem dwa halogeny z u10 i pasuje. Faktycznie, trochę wąsko świecą ale one są rozmieszczone od siebie w odległości nie więcej niż 1m. neszka83 obawiam się , że możesz mieć rację. Do tych halogenów potrzebne są QR111. Wkurzające jest jednak to ,że są na 12v czyli dodatkowy trafo który w niesprzyjających okolicznościach może zacząć piszczeć. Wersja z trafo to koszt prawie 400zł i oczywiście bez źródła czyli QR111. Z żarówka halogenowa QR11 to koszt od 40zł wzwyż do ponad 200zł. Oczywiście są wersje LED. [ATTACH=CONFIG]234392[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]234393[/ATTACH] potrzeba ok 10 szt na jedną kopułę i zaczyna się robić drogo. Wimech tylko czy taki poliwęglan będzie wyglądał ok? Chyba , że poliwęglan ale nie dwukomorowy tylko lity. Edytowane 11 Stycznia 2014 przez autorus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 11.01.2014 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 neszka83 obawiam się , że możesz mieć rację. Do tych halogenów potrzebne są QR111. Wkurzające jest jednak to ,że są na 12v czyli dodatkowy trafo który w niesprzyjających okolicznościach może zacząć piszczeć. Wersja z trafo to koszt prawie 400zł i oczywiście bez źródła czyli QR111. Z żarówka halogenowa QR11 to koszt od 40zł wzwyż do ponad 200zł. Oczywiście są wersje LED. potrzeba ok 10 szt na jedną kopułę i zaczyna się robić drogo. Wimech tylko czy taki poliwęglan będzie wyglądał ok? Chyba , że poliwęglan ale nie dwukomorowy tylko lity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 11.01.2014 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Oczywiście żaden komorowy, bo to nie wygląda efektownie, ale lity. Dla laika nie do odróżnienia od szkła, a dużo tańszy w obróbce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.01.2014 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Zapytaj Beatę Weronikę z czego ma u siebie ten kawał przezroczysty przy schodach. Pamiętam, że nie chcieli szkła tylko plexi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 11.01.2014 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 masz racje, jest bardzo wkurzajace, ze sa na 12V ale ja sie uparlam na moje lampy i trzabylo jakos ograniczyc koszty za elektryke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.01.2014 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Ledy są różne mogą przecież być i na standardowe napięcie. U nas też co lampa to Led Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.01.2014 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 No jeszcze nie mam tej propozycji. Ale w następnym tygodniu kolega KAISER ma mi podesłać jak on to widzi. Do tej pory myślałem że schody to w miarę prosta rzecz a tu takie kwiatki. Aby się totalnie nie skupiać na schodach wczoraj celem testów zakupiłem kinkiet oświetleniowy, do pokoju córki. Pokój ma wyglądać tak: [ATTACH=CONFIG]234206[/ATTACH] Świetny pokoik A jakiś bujako-hamaczek zwisający z sufitu będzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 11.01.2014 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 moga byc ale akurat ten rodzaj jest tylko na 12v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts