_artur_ 05.02.2014 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 dowiedz sie czy to nie żółknie i sie nie utlenia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 06.02.2014 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Pomalowana listwa ma zżółknąć? Przecież to od farby zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 06.02.2014 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Tez tak myślę. Listwy są z polistyrenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 07.02.2014 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 (edytowane) Dziś dotarł fotel do kuchni. Fajny jest to tyle, , że całkowita wysokość to ok 70cm, czyli można dość wygodnie siadać i nie wsuwać się. Inn fotele są już wysokie ponad 85cm. Na tą chwilę największą frajdę mają dzieciaki. Jak przejdzie test i wytrwa to będzie wiadomo co zakupić http://timtur.com.pl/budowa/2014/21.jpg http://timtur.com.pl/budowa/2014/22.jpg http://timtur.com.pl/budowa/2014/23.jpg http://timtur.com.pl/budowa/2014/24.jpg Edytowane 3 Marca 2016 przez autorus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 08.02.2014 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Fajnie wygląda!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 08.02.2014 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 od wczoraj zaczęły się testy zobaczymy czy się po kilku miesiącach nie podda. W kuchni jednak musi być coś co jest łatwe do czyszczenia. Bo to nie muzeum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.02.2014 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Co w temacie schodów, Autorus? Zaglądałeś na schodowy ostatnio? Trwa dyskusja o schodach Wojgoca i materialach do wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 08.02.2014 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 faktycznie ostatnio trochę inne sprawy miałem na głowie. Te drugie schody to jakby moje Idę zerknąć do czego tam doszliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 10.02.2014 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Czytałem o spiekach kwarcowych, technologia fajna cena już nie. To jest droższe od naturalnego kamienia 500zł/m2. Na dodatek to jest dla grubości 3mm, oczywiście im grubiej tym drożej . Inna sprawa to wykonawstwo, to musi jeszcze ktoś położyć i zaczyna się bardzo drogo, drożej pewnie niż same schody. Oczywiście poszukam jeszcze ale w ostateczności położę zwykłe drewno pomalowane na biało. Na szczęście sam zakup obłożenia schodów to za rok. Jedyne co mnie martwi to ze wykonawcy schodów będę musiał już powiedzieć co kładę aby mógł prawidłowo zainstalować schody bo grubość spieku 3mm a grubość drewna 3cm to jednak jest różnic (chyba, że się mylę i nie ma to już takiego dużego znaczenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.02.2014 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 (edytowane) Wcale nie musisz jakoś szaleć z tymi schodami, żeby uzyskać piękny efekt, nawet spektakularny efekt. Artuditu zrobił piękne schody i super balustradę, ale z jednym małym „ale”. Poręcze są tak zamontowane, że słupki narożne i kończące balustradę wystają ponad nie. Dla mnie to psuje efekt. Zapytał, czy mam jakieś inspiracje. Wcale nie było łatwo, ale znalazłam stronę australijską http://www.stairking.com.au/ Kopalnia prostych, a dających znakomite efekty realizacji. Nie blokuj sobie patrzenia na inspiracje myśląc, że masz schody spiralne. Szukaj elementów, które Ci się podobają i można je zaadaptować. Spieki masz rację, że drogie, ale czasem taka wiedza może się przydać. Poza spiekami jest też coś co nazywa się fornir kamienny. Od roku mam dwa spore kawałki z łupku filitowego i eksperymentuję jak się zachowują. To też ciekawy materiał, chociaż nie nadaje się na podłogi. Ale np. kolumnę można tym owinąć. Patrzyłeś – to a propos kuchni, łazienki, szaf – na Formicę ? Może być przydatna bardziej niż te różne MDFy bo można te płyty giąć i obejrzyj sobie kolekcję Color Core. Też w schodowym pisałam. Edytowane 10 Lutego 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 10.02.2014 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 nie będę oryginalny jak powiem , że czekałem żebyś coś napisała W swoim projekcie staram się najbardziej jak mogę trzymać tego co zostało mi zaproponowane przez specjalistów. Odnośnie barierek to mam z tym problem, on e do mnie nie przemawiają,. Mówię jak jest. Jak schody będą juz zrobione to podejme decyzję czy aby na łuku schodów od strony zewnętrznej w ogóle dawać barierkę. To może (ale nie musi) być ciekawy efekt. Wtedy została by mi tylko cześć prosta barierek a to jest pikuś jak to mówią Pan pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.02.2014 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Miło mi bardzo Musisz przede wszystkim zdecydować czy chcesz betonowe wylane, czy może ze stalowymi policzkami. Mnie takie najbardziej by pasowały. Jest też możliwość na jednej belce po spodem i może byłoby najlżej z wyglądu, ale nie wiem czy dobrze. Cena też jest decydująca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 11.02.2014 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 No cóż będą betonowe całe. Jakoś to do mnie bardziej przemawia. Kolega adam_mk zaproponował abym poszukał ksylolit, skałodrzew,cement Sorela. I tu się zaczyna kłopot polegający na tym ze materiał może i jest ok tylko nikt go nie sprzedaje. Widocznie jest na nim zbyt mały zysk i się nie opłaca handlować detalicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.02.2014 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 BETONOWE, okey. Teraz druga decyzja związana i z efektem i pewnie kasą: z policzkami betonowymi – jednym czy dwoma; jak mają wyglądać pod spodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo_D 11.02.2014 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 WitamSchody można fajnie obliczyć wzorując się na ludzkim DNA i tz. Złotej Proporcji lub ''fraktalności''i tu polecam stronehttp://blog.spiralstairs.co.uk/ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 11.02.2014 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 z samego patrzenia kręci się w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.02.2014 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 No, Twoje nie będą takie pokrętnę , ale musisz zdecydować na jakiejś podstawie np. jak będą wyglądać pod spodem itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 11.02.2014 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 :o:o Pod spodem? , Litości. No chyba będą białe. No jakoś tak. Ok, nigdy się nad tym nie zastanawiałem. Ja chyba nawet nie wiedziałem, że schody maja spód :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo_D 12.02.2014 03:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 W tak nietuzinkowym domu jak Twój, pasujące do projektu schody będą niczym dzieło sztuki od spodu, z boku, z góry w każdej pozycji Dorzuce jeszcze link z domem SKY TOWER z filmu Oblivion. http://gizmodo.com/5995178/if-the-beautiful-sky-tower-from-oblivion-could-actually-exist-that-would-be-great-thanks Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 12.02.2014 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Jak sobie takie schody zafundujesz to lepiej alkohol zamknij na kłódkę. http://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/18lcr9926xp4gjpg.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts