autorus 12.02.2014 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Dziś na działce był kolega TEKA od miksokreta:) Przepis na posadzkę: - 11 ton cementu - 50 ton piasku - 17 ton kruszywa - woda i chęć szczera :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 12.02.2014 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 i prąd jeszcze u formułowiczów zawsze jakoś tak lepiej się pracuje:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.02.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 :o:o Pod spodem? , Litości. No chyba będą białe. No jakoś tak. Ok, nigdy się nad tym nie zastanawiałem. Ja chyba nawet nie wiedziałem, że schody maja spód :lol2: Po to Ci te fotki wkleiłam. Kliknij, bo ja z kompa nie mogę wstawiać, żeby od razu duże były, a to spore zdjęcia. Pooglądaj sobie te spody i boki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 13.02.2014 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Jeśli nie możesz wstawić to mogę wytłumaczyć jak to się robi Bardzo prosto. - przyciskasz - dodaj zdjęcie ( z komputera) - przeglądaj aby znaleźć plik na dysku - dodaj plik po czym koniecznie klikam na wstawionym zdjęciu lewy przycisk myszy 2 razy. Wyskakuje nam okienko gdzie podajemy jakiej wielkości ma być wstawione zdjęcie i koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 13.02.2014 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 (edytowane) Ponieważ jest cieplej niż zazwyczaj w tym okresie, elektryk postanowił dokończyć jedną szafę. I w sumie całkiem dobrze mu idzie. Odnośnie posadzek to na piętrze w jednej kopule idzie 4cm styro a w drugiej 6.Na parterze nie idzie nic ale za to grubość posadzki jest w okolicach 12cm. Na piętrach ok 6-7cm. Edytowane 18 Lutego 2014 przez autorus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.02.2014 01:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Autorus, jak to odkryłeś ? Jak dowleke sie rano do komputera sprawdzę czy na mączki tez to działa. Proste jak drut. Oby działało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.02.2014 04:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Dawno mnie nie było PIĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘEKNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 14.02.2014 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Warto zajrzeć, bo my tu z Pestką rozkładamy schody i inne rzeczy na czynniki pierwsze Schody zamówione, montaż 17marca. Z ciekawszych rzeczy ponieważ nie ma jeszcze czujników włączających światło ani paneli sterujących aby się ratować i móc włączać jednak światło, na razie system będzie działam na ....sms. Czyli liczby od 1 do 20 wysyłane do systemu będą odpalały konkretne źródła światła. Załączenie alarmu z automatu wszytko gasi jakby się zapomniało wyłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.02.2014 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 (edytowane) Autorus D Z I Ę K U J Ę Oto wynik szkolenia: Jeden duży wystarczy. Resztę sobie wyklikasz jeśli jest dla Ciebie interesująca ta koncepcja Edytowane 14 Lutego 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.02.2014 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 I jeszcze schody. Właściwie chodzi o materiał użyty do ich wykonania LG HI-MACS. Myślę, że znajdziesz w necie info, bo w PL też jest troche firm wykorzystujących to cudo. Strona macierzysta producenta http://www.himacs.eu/references_3 Kuchnie – z tego co poczytałam na stronie producenta wynika, że w odpowiedniej temperaturze te płyty dają się giąć w dowolne esy floresy. ciekawe jest również, że można odciskając formę wykonać zlewozmywak stanowiący całość z blatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.02.2014 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Sprawdzałeś schody TEKA ?http://www.schody.teko.net.pl/schody-gite-prestige.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 15.02.2014 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 (edytowane) Dowiadywałem się o ceny konglomeratów, kuchnia to wydatek rzędu 50tys, to co pokazujesz wskazuje na co najmniej 2x tyle Dla mnie to science fiction. Piękne ale jednak science fiction Jak nie budowałem to nie miałem żadnych problemów. Co mnie ugryzło aby ten stan zmieniać :bash: Edytowane 15 Lutego 2014 przez autorus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrp1 15.02.2014 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Ponieważ jest cieplej niż zazwyczaj w tym okresie, elektryk postanowił dokończyć jedną szafę. I w sumie całkiem dobrze mu idzie. A co to za szafka ? Raczej puszka, tylko co to ma na celu i kto wie do czego który przewód skoro oznaczników brak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 15.02.2014 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 niedługo zrobię fotki, chodzi o szafę rozdzielni Ogólnie są dwie szafy po 336 modułów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrp1 15.02.2014 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 To takie skromne masz te szafki – tylko 336 mod x2 To jakieś 2m wysokie i ponad 70 cm szerokie musi być. Co tam takiego wpakujesz że aż tyle miejsca ? Kolejna sprawa to kto nad tym zapanuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 15.02.2014 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 http://www.youtube.com/watch?v=TPMm5DASEHM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.02.2014 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Sorry Autorus. Nie mogłam się powstrzymać. Masz dom o bardzo oryginalnym kształcie, więc jak zobaczyłam te gięte kuchnie, nie mogłam nie wkleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbbmzg 15.02.2014 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 tak tutaj zerkam z niedowierzaniem i przeczytałem od A-Z w jeden wieczór cały tematco do mebli/blatów/elementów nietypowych to mogę wskazać fajną firmę - robią duże elementy z tych materiałów które łączy się bez spoiny w wysokich temperaturach, np. zlew jako jeden element z blatem itp.http://www.axstone.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.02.2014 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Witaj na fm wbbmzg Będziesz budować, czy kibicujesz? Trafiłeś z tą firmą Ta firma ma w ofercie wszystkie materiały, o których na schodowym ostatnio było też sporo. Ten z mojego postu o kuchni też tam jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLRM 17.02.2014 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Przeczytałem cały wątek i akurat realizujemy projekt systemu instalacji w podobnym obiekcie , ale inną metodą kopuła jest budowana.System ogrzewania to pompa ciepła zasilana fotowoltaiką i energią wiatru, ogrzewania podłogowe oraz promiennikowe.Jestem ciekaw kosztów do stanu surowego zamkniętego - czy może Pan je podać - nie ukrywam iż zastanawiam sie nad budową takiego obiektu.P.S. Wygląda bardzo ciekawie i podoba mi się niezwykle.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts