autorus 28.02.2014 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Świeże fotki z budowy schodów, niestety jeszcze nie u mnie. Ale wyglądać będzie przecież tak samo Miałem wątpliwości odnośnie osadzenia oświetlenia. Moje philips ma bardzo głęboką puszkę, prawie 8cm i nie byłem pewien czy wejdą we wstęgę. Będzie ok :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.02.2014 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Będą piękne.z balustrada juz coś postanowiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 28.02.2014 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Absolutnie nic. Jak już będą zamocowane to siądę sobie na przeciw i będę siedział aż czegoś nie wymyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.02.2014 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Dobry pomysł nawet możesz sie pobawić w wycinanki z kartonu i przymierzanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 01.03.2014 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 autorus jak jesteś leniwy to coś dla ciebie, dzieciaki na pewno ci będą wdzięczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 01.03.2014 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Ani chybi kamerka z funkcją rozpoznawania twarzy by się przydała Jakąś kartę albo pastylkę z rfid są takie co z daleka działają. Od razu dom sam cię wpuści do środka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 02.03.2014 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 autorus jak jesteś leniwy to coś dla ciebie, dzieciaki na pewno ci będą wdzięczne. [ATTACH=CONFIG]245587[/ATTACH] Hehe, dobre ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 03.03.2014 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 zawsze można, chodzi o to żeby się nie narobić jak dziki osioł. Muszę pochować peszle z przewodami, wysokość coś ok 2cm i idelanie by pasiło, aby dać najpierw 2cm i do tego 2cm z folią przylepioną Szukałem i znalazłem ten styro z folia o grubości 2,5cm http://www.icmarket.pl/kotar-plyta-izolacyjna-izorol-p-12001.html http://www.instalatorek.com.pl/index.php?products=product&prod_id=598 rurki z peszlem to 4cm średnicy .niech chłopaki polożą ję u góry na macie nie pod nią,na nie pójdzie 6-7cm betonu więc będzie ok.odnośnie maty ze styropianem 3cm to chyba innej grub.nie znajdziesz.tam gdzie jest 4cm styropianu na piętrze daj 5cm -zapas mamy.mata z podklejonym styropianem w porównaniu z samą matą powoduje,że rurki ogrzewania dużo lepiej się trzymają i nie odpinają się tak spinki jak na samej macie:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 03.03.2014 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Odnośnie rurek to mój elektryk użył karbowanych o średnicy 2,5cm. Dalej się zastanawiam nad ociepleniem. Zerknąłem w notatki z tamtego roku. Mam zapisane 750m2 , strasznie dużo. Ogólnie to powierzchnię biorę z pola kuli, tj p=4*pi*r2 = 4*3,14*(6,5^2) = 530,66m2 Od tego trzeba odjąć dwa świetliki po 3m2 = 6m2 oraz ściany które nie piankujemy bo łączy je dach plaski. Wstępnie to jakieś 70m2.Wychodzi 530-6-70= 454 + błąd 10% = 500m2. Miałem jeszcze piankować z zewnątrz dach między kopułami, ale teraz się zastanawiam. Czy przypadkiem: a) nie zrobić tego od wewnątrz(pianka dużo tańsza, tj ok 50%b) nie odłożyć tego w czasiec) dach garażu ocieplić w inny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 03.03.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Tylko, jeśli nie będzie ciągłości tego ocieplenia .... ... to powstanie mostek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 04.03.2014 05:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 teoretycznie tak. A praktycznie wątpię. Bo z góry i idzie pianka, potem jest płyta pod płyta znów ocieplenie. Sama płyta też jest izolacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 05.03.2014 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 No i po rozmowach z kolegą z drugiego forum Mistrzem Janem nie będę dawał pinaki na dach płaski od strony zewnętrznej. Dam ale od strony wewnętrznej Dostałem info od Tomaszs131 ze 20cm pianki od wewnątrz to koszt ok 80zł/m2 U mnie krokwie 18 wiec tyle nie wejdzie teoretycznie. No i coraz cieplej na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 05.03.2014 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 A to propozycja na dach między kopułami. Wymiary 1x1m i grubość 1cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 07.03.2014 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Czy to jest coś w stylu gontu bitumicznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 07.03.2014 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Właśnie ! Co to jest i jak to coś się je ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 08.03.2014 05:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 (edytowane) Oczywiście to nie jest gont. Ma 1cm grubości. Raczej jest to taka guma którą wykorzystują do budowy placów zabaw dla dzieci albo jako maty pod ciężary na halach sportowych. "Maty wyprodukowane są z granulatu gumowego SBR, który pochodzi z recyklingu i w pełni przepuszcza wodę. Konstrukcja ta gwarantuje łatwość montażu i szybkość demontażu na dużych powierzchniach. Maty dostosowane są do układania na podłożu twardym (podłoga, beton, asfalt) lub utwardzonym (piasek, żwir)." Tu fotka przekroju, ale grubszej maty. Edytowane 8 Marca 2014 przez autorus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 08.03.2014 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 a masz odprowadzenie wody z tej części na której to połozysz? bo mam obawy że jednak temperatury przejściowe czyli roztopy i mróz w nocy mogą to uszkodzić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 08.03.2014 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Coś podobnego dają na boiska odkryte. nie ma z tym problemu, ale pod spodem jest jakiś drenaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 08.03.2014 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 u mnie będzie pod spodem papa. Konkretnie dwie o grubości 4+5,2mm. No i wziąłem do tego specjalistę aby nie było żadnych problemów. Kolega mistrz Jan z drugiego forum zaczyna w poniedziałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.03.2014 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Autorus, jakiś namiar gdzie szukaś tych płytek możesz wrzucić. Zastanawiam się czy nadały by się na podłogę w garażu, albo w korytarzu między boksami w stajni. Czy znasz ten specyfik? http://liquid-rubber.pl/Znajomi pokryli tym rok temu plaski dach na przedwojennym domu. Wcześniej nic nie powtrzymywało przeciekania, Teraz jak ręką odjął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts