popak20 28.04.2014 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Myślę ze do dyskusji wkradł się błąd. Folia odrywa sie ok, chodzi o to , że na folii jest klej do styropianu który stwardniał i to właśnie z nim mam problemy W czym problem? Bierzesz szpachelkę zdrapujesz nadmiar kleju, następnie nożem tapicerskim wrogu równo objeżdżasz do okuła okna i zrywasz taśmę ochronną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 28.04.2014 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Dokładnie tak robię, myślałem ze jest jakiś ciekawszy sposób Ten klej jest mocno stwardniały i wcale nie chce sie tak poddawać szpachelce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 28.04.2014 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 o ile dobrze pamiętam, masz u siebie wentylację na termoflexach. czy kanały nawiewne izolowane cieplnie? mój sprzedawca twierdzi, że nie trzeba, bo szumu nie będzie słychać, a jako że to tworzywo sztuczne a nie stal to wykraplanie wody też nie grozi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 29.04.2014 04:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Podział jest taki, że na odcinku od reku do skrzynek rozprężnych są ciepłe kanały 200fi. Natomiast między skrzynkami a poszczególnymi pomieszczeniami sa już kanały termokontrol elastyczne. Ja bym nawet dał te same kanały między reku a a skrzynki tylko ze takich dużych po prostu nie ma. Co prawda zamówiłem większe niz 100 czyli 160 ale to juz max co mozna zamówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 29.04.2014 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Ja bym nawet dał te same kanały między reku a a skrzynki tylko ze takich dużych po prostu nie ma. Są nawet 200 - tylko trochę drogawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 29.04.2014 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Natomiast między skrzynkami a poszczególnymi pomieszczeniami sa już kanały termokontrol elastyczne. Izolowane czy nie? U mnie na parterze to będzie w suficie podwieszanym i nie wiem czy izolować, czy olać izolację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 29.04.2014 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Izolowane. Jakby co odsyłam do wykonawcy czyli kangaxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 30.04.2014 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Przygotowania do piankowania idą powoli, wszystkie okna pod parapetem zostały wygładzone, był to wymóg firmy piankującej. http://www.timtur.com.pl/budowa/2014/131.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 03.05.2014 05:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Dziś 3 maja 2014 r. Imieniny: Marii, Aleksandra Wschód słońca: 5:02 Zachód słońca: 20:03 Dzień trwa: 15 h 1 min Do końca roku pozostało 242 dni a tyle jeszcze do zrobienia. :o:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 03.05.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Kup dobrą kamerkę i wstaw nam filmik z panikowania. To dla nas ! ... ostatecznie będzie i dla Ciebie !Bezwzględnie, kup też OP - 1 i porządną maskę / na czas panikowania / . Chciałbym , żebyś po panikowaniu jeszcze trochę wpisów dokonał w tym wątku.Ot i jeszcze dwie rzeczy do zrobienia dorzucone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 03.05.2014 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Etap paniki mam już za sobą. W tej chwili jest etap niepewności. Ale to zupełnie normalne, będzie piankowanie a widziałem tylko jedne piankowanie kopuły i to bez detali, malowania itd . Wiec nie mam pojęcia jak to wyjdzie. Stąd niepewnośc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 03.05.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Etap paniki mam już za sobą. . ????????????? Kiedy !!!!!!!! Chyba nastąpiło nieporozumienie. Rozumiem, że decyzja już podjęta, ale nie wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 04.05.2014 05:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Zgodnie z umowa którą lada moment podpisze, natrysk pianki mam być pomiędzy 20 maja a 20 czerwca. Czyli , że tak powiem, niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 04.05.2014 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 cd przygotowań do piankowania, folia kubełkowa już przycięta. Myślę, że mniej więcej tak już zostawię. Może ciut równiej dotnę. Chodzi o to, aby natrysk był także trochę na tej folii, wtedy woda nie będzie miała szans dostać się pod nią. http://www.timtur.com.pl/budowa/2014/132.jpg Cięty jest też rant wieńca pod świetlik aby spadek był płynny. http://www.timtur.com.pl/budowa/2014/133.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 05.05.2014 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Na jednej ze ścian powstał zielony zaciek spowodowany przemakaniem. http://www.timtur.com.pl/budowa/2014/134.jpg Zastanawiam się co z tym zrobić. Normalnie dałbym tynk i po zabawie. Szczególnie ze cementowo-wapienny a wapno załatwi glony. Ale to tynk z worka a nie robiony na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 05.05.2014 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 ????????????? Kiedy !!!!!!!! Chyba nastąpiło nieporozumienie. Rozumiem, że decyzja już podjęta, ale nie wykonanie. Nie pianki tylko PANIKI. autorus, ja bym te glony kill'im i po odczekaniu zatynkował -- ale dopiero po piankowaniu, żeby mogło należycie wyschnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 05.05.2014 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Na jednej ze ścian powstał zielony zaciek spowodowany przemakaniem. http://www.timtur.com.pl/budowa/2014/134.jpg Zastanawiam się co z tym zrobić. Normalnie dałbym tynk i po zabawie. Szczególnie ze cementowo-wapienny a wapno załatwi glony. Ale to tynk z worka a nie robiony na budowie. Chlorem go!!! (wybielaczem). A potem jak już będzie wentylacja to będzie po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 05.05.2014 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 chyba jednak poczekam na piankowanie i potem zobaczę co się z tym będzie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 05.05.2014 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Namocz w wiaderku / słoiku wapna budowlanego. Po kilku dniach pomaluj, a jeszcze lepiej opryskaj to mlekiem wapiennym. W robaku - Biedronce kupisz 2 l opryskiwacz za 9,99 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 08.05.2014 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Ponieważ wszyscy tak zachwalali firmę Centrum Kominka z Zielonej Góry jak pamiętam, postanowiłem ich zaprosić do mnie. I właśnie jutro mam spotkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts