autorus 24.07.2014 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Anatak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 25.07.2014 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Kozacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 27.07.2014 05:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Moje architektki http://www.timtur.com.pl/budowa/2014/255.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 28.07.2014 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Drabinki zamontowane http://www.timtur.com.pl/budowa/2014/256.jpg http://www.timtur.com.pl/budowa/2014/257.jpg Biały kolor bardzo mocno odbija światło, co powoduje , że na kopuły ciężko się patrzy. Ciekawe zjawisko o którym wcześniej nie pomyślałem. A im bliżej jesteśmy tym mocniej odbija oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 28.07.2014 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Dobrze! Nie będzie takiej patelni w lato. Nie zapominaj, że to nie ma szczeliny wentylacyjnej jak w dachu wielospadowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 28.07.2014 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 To prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 28.07.2014 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 autorusie, czy firma piankująca daje gwarancję na ew. przecieki? Tak patrzę sobie na tę drabinkę i nieco mnie niepokoi ilość mocowań i w związku z tym ilość "przebić" przez piankę. Oraz z innej beczki, czy został wyeliminowany mostek cieplny na styku drabinki z cegłami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 28.07.2014 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Nie ma żadnych przebić. Stopki do drabinki były robione wcześniej. I zostały zapiankowane. Było to wymuszone w jakimś sensie przez firmę. Właśnie po to aby było szczelnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 28.07.2014 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Dlatego "przebić" napisałem w żabach, bo logicznym było że drabinka była zamontowana przed piankowaniem. Ale mimo tego mam wątpliwości czy pianka tak dokładnie "zwiera", czy pracujący metal (chyba że to aluminium?) jej nie "wypracuje" przy połączeniach etc. No i co z ew. mostkiem? Wiem, że to pewnie niewiele ew. strat, ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 28.07.2014 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 W rozmowach z firmą takie rozwiązanie jest akceptowalne co oznacza gwarancję. Odnośnie mostków ,w tym wypadku punktowych, to faktycznie będą. Ale przestałem sie tym przejmować bo wyrobiłem sobie dystans do budowy idealnego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 28.07.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Dlatego "przebić" napisałem w żabach, bo logicznym było że drabinka była zamontowana przed piankowaniem. Ale mimo tego mam wątpliwości czy pianka tak dokładnie "zwiera", czy pracujący metal (chyba że to aluminium?) jej nie "wypracuje" przy połączeniach etc. No i co z ew. mostkiem? Wiem, że to pewnie niewiele ew. strat, ale... Dlaczego piszesz o aluminium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 29.07.2014 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Obramówki okien wstępnie mają być w kolorze RAL 6010. Tylko, że na taki kolor nie barwi sie tynków. Przynajmniej u mnie. Tynk miał być ceresit 174. Żona chce ciemniejszy niż standardowe tynki w palecie ceresitu. Jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 29.07.2014 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Wiec wstępnie ustalone jest że będzie tynk Atlas Silikonowy i kolor 0349 czyli zielonkawy Jest to najciemniejszy odcień w tym kolorze jaki dało się załatwić. Odbicie tylko 17% http://www.timtur.com.pl/budowa/2014/258.jpg http://www.timtur.com.pl/budowa/2014/259.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 29.07.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 zerknij na ofertę Dryvitu. Drogo ale jak tylko obramówki to z torbami nie pójdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 30.07.2014 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 http://www.timtur.com.pl/budowa/2014/260.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.07.2014 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Czegoś mi ta zieleń nie pasuje. Poszłabym w niebieskie, albo turkusy jeśli ma być bliżej zielonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 30.07.2014 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Zieleń na tynku zachowuje się zupełnie inaczej niż zieleń na ścianie jako farba. Jest jaśniejsza. Także wizualizacja nie oddaje faktycznego koloru. Jest to jakaś forma eksperymentu. O ile gdybyśmy malowali całą kopułę koszty zmian by były ogromne o tyle w tym przypadku są niskie. Na tą chwilę zamówiliśmy parapety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 30.07.2014 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Odnośnie koloru to wstrzymaliśmy jednak zakupy. Ponieważ kolor faktycznie ma słabe odbicie będzie blaknął. Na dodatek nie wiadomo jak będzie wyglądał bo nie ma go na tynku tylko jest w palecie ral jako farba. Za dużo nie wiadomych. Dodatkowo tynk barwiony silikonowy to koszt 315zł/25l. Myślimy jednak o lazurze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 30.07.2014 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 autorus pestka dobrze mówi - w/g również mnie zieleń obojętnie jaka ma się trochę nijak do kopuł. Bardziej pasował by jakiś błękit. Człek się przyzwyczaił że iglo to raczej takie białe z odcieniami błękitu. Żywe kolory to nie obraź się ale tak trochę po łowicku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.07.2014 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Plusfoto, to jedno możliwe skojarzenie. Drugie to greckie, marokańskie, tunezyjskie zestawienia kolorów biały + mocne błękity. Ale mnie razi co innego Wokół będzie masę naturalnej zieleni. Nie będzie dobrze z tym kolorem wokół okien. Autorus. kolor wymieszany z tynkiem od razu będzie jakby rozbielony, jeśli tynk naturalnie biały, albo zaszarzony jeśli tynk szary. Najlepiej byłoby zrobić próby jak się zachowuje przy barwieniu w masie. Jeśli jednak chcesz być pewny koloru, to może zastosuj farbę natynkową w odpowiednim kolorze. Jest jeszcze pytanie co z łącznikiem między kopułami i garażem? Jakie tu kolory ścian dacie? Trzeba to wszystko zgrać ze sobą. Masz tak oryginalny kształt domu, że każda pomyłka może być fatalna w efekcie jeśli chodzi o wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts