Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

[b]deweloper oszust[/b]

leodom

Recommended Posts

UWAGA! Na terenie Wrocławia działa deweloper oszust.

Występuje pod nazwą EURO-com, albo EURO Invest bądź ostatnio jako Konsorcjum jakieś tam. Istotna jest lokalizacja: Wrocław, ul. Milicka 32

i nazwiska wspólników: Olgierd Zmyślony i Katarzyna Zmyślona. Te nazwiska to nie żart, ci oszuści naprawdę tak się nazywają.

Mechanizm polega na atrakcyjnej cenowo ofercie, podpisaniu umowy,

pobraniu zaliczek i zaniechania prac budowlanych w począkowym stopniu zaawansowania. Pomimo wielu spraw cywilno-skarbowych ogłaszają się w prasie lokalnej. Z mojego i paru innych inwestorów powództwa prokurator rejonowy wszczął postępowanie wyjaśniające

Wyrazy współczucia ale i..zdziiwenia , od ładnych paru lat wszędzie się trąbi o takich oszustach a ludzie nadal wykładają pieniądze na niepewne inwestycje :cry:

Przecież wiadomo, że jeśli firma buduje z Twoich pieniędzy to przepłacasz i ryzykujesz.....

Nasze prawo pozwala i odnotowało takie przypadki gdy "zbankrutowana" firma rejestrowała się pod inną nazwą i nadal naciągała naiwnych :evil:

Zyczę powodzenia w walce z oszustami i więcej roztropności na przyszłość

pozdarwiam

Mwanamke

• 8 months później...

też zaczynałem z nimi budowę. Bolesne doświadczenie, chociaż udało mi się wycofać na na tyle wczesnym etapie że mnie to nie zniszczyło.

Trick polegał też na tym, że podział budowy na etapy był dokonany tak że niedoświadczonemu inwestorowi wydawało się że etapy są w miarę równe.

Tymczasem etapów było bodajże pięć, pierwszy to... ławy fundamentowe.

Za 1/6 ceny całości...

Rozwiązałem z nimi umowę po tym pierwszym etapie we wrześniu 2003 i dokończyłem metodą gospodarczą. Mieszkam od miesiąca.

Został u nich jeden egzemplarz mojego projektu którego nie udało mi się odzyskać. Moje szczęśćie że podstępem wyrwałem dziennik budowy...

Grzegorz