orasje 30.06.2011 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 witam serdecznie, dałem na balkonie styrodur na warstwie papy i na to wylewkę cementową z zatopiną siatką stalową. Warstwa styroduru okazała się na gruba i wylewka w niektórych miescach ma 2.6 mm. W innych miejscach jest 3. 3.5 cm. Praktyka mówi o 4 cm jeżeli się nie mylę. Wykonawca radzi aby nie skuwać betonu , nie usuwać jednej warstwy styroduru (mam 6 cm - 2x3 cm) i zalewać od nowa ale żeby dać teraż siatkę stalową na wierzch wylewki wtopionej w masę żywiczną co ma wzmocnić całą "konstrukcję. Twierdzi, że my takich naciskach na płytę balkonu jak np: 2 osoby tam stojące to tak wykonana wylewka nie będzie stwarzała problemów. Podobnie jest czasami jak mówi przy posadzkach gdzie z uwagi na różne poziomy stropu ta grubość posadzki też nie jest zawsze "modelowa". Co byście radzili, czy taka wylewka nadaje się raczej do skucia?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 02.03.2012 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 do skucia na pewno peknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 03.03.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 do skucia na pewno peknie Trele-morele. Siatka pod spodem nic nie daje. W tym przypadku skuć i lać minimum 4cm. Na balkonie latem dochodzi do dużych różnic temperatur między latem a zimą. Skurcze wylewki są większe. położone na taką wylewkę kafelki/gres ma pełne prawo popękać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 04.03.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Trele-morele. Siatka pod spodem nic nie daje. W tym przypadku skuć i lać minimum 4cm. Na balkonie latem dochodzi do dużych różnic temperatur między latem a zimą. Skurcze wylewki są większe. położone na taką wylewkę kafelki/gres ma pełne prawo popękać. przeciez pisze ze peknie po co ta zlosliwosc stary:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 07.03.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Ja Panowie mam balkony z betonu B20 i na nich jest polozona papa termozgrzewalna wywinieta na sciane, i co teraz mam dac na ta pape, na wykonczenie pujda plytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts