autorus 30.06.2011 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Testuje ten wynalazek czyli komentowanie w innym wątku niż opisany domek. Ale oczywiście jak ktoś się pomyli to nie ma sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 30.06.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Okrągło będzie i trąby powietrzne nie będą Was straszyć Będę śledzić realizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 30.06.2011 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Czasami jak z kimś rozmawiam i opowiadam o projekcie to jest takie zdziwienie ze sam się zastanawiam czy to jest w ogóle do zrealizowania Ale jestem zawzięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 30.06.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Trzymam kciuki byś wytrwał... bardzo jestem ciekawa tej realizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 01.07.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Autorus, projekt niezwykły, nie spotkałam jeszcze takiego domu:) Ale tym bardziej będę kibicować budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.07.2011 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Tylko żeby Ufoludki nie pomyliły tego domu ze swoim A może pod kopułą jest jakiś port dokujący dla statków kosmicznych? A poważnie: przecieram oczy ze zdumienia. Gratuluję odwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 02.07.2011 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Ogólnie było to tak, bo pytanie na pewno padnie. Wpadł mój kumpel z forum hdtvpolska.com braavoo i zaczął mi opowiadać o tych domkach i mnie zaraził.A było to we wrześniu 2010 roku. porozmawiałem z zona jej się tez koncepcja spodobała i w październiku podpisaliśmy umowę na projekt indywidualny. Szlifowanie projektu skończyło sie w kwietniu tzn uzgodnimy zewnątrz i wewnątrz. Teraz projekt jest w konsultacjach bo u mnie to robią trzy osoby , konstruktor, elektryk, gośc od kanalizacji i wody i architekt. Tak to jakoś jest ustalone, poza mną , ja rozmawiam obecnie tylko z architektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 02.07.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 dlaczego ocieplenie od wewnątrz a nie od zewnątrz? - ogólnie przyjęta zasada - zimno atakuje od zewnątrz - na 1 front wystawiasz słabszy materiał jakim jest cegła ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.07.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Tak tak ,zauważyłem że na forum architektów dyskusja jest żywsza niż tu, ale myślę, że to się niedługo zmieni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 02.07.2011 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Dokładnie, tak. Ze względu na budowę kopuły nie ma możliwości aby zrobić to od zewnątrz. Natomiast od wewnątrz juz jest taka kopuła zrobiona i wszystko działa ok. Poza tym wtedy ograniczamy mostki ciepła bo budynek jest wielkim termosem dosłownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 02.07.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Dokładnie, tak. Ze względu na budowę kopuły nie ma możliwości aby zrobić to od zewnątrz. Natomiast od wewnątrz juz jest taka kopuła zrobiona i wszystko działa ok. Poza tym wtedy ograniczamy mostki ciepła bo budynek jest wielkim termosem dosłownie. termos termosem - tez mam taki w planach - tylko Twój wariant nie bierze pod uwagę akumulacji ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 02.07.2011 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 dokładnie tak. Powiem więcej najchętniej w ogóle bym z akumulacyjni zrezygnował ale tak zupełnie to sie nie da bo jednak wylewka nad kablami musi mieć te swoje 5cm. Nawet z ogrzewaczy pojemnościowych zrezygnowałem na rzecz przepływowych. A czy projekt sie powiedzie to będzie wiadomo w ciągu kilkudziesięciu następnych miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 05.07.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Witam. Jak będą ocieplone okolice okien ? Nie mogę sobie tego wyobrazić Czym będzie wykończone ocieplenie od środka ? Powodzenia w budowaniu pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 05.07.2011 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Witam patrzę w podpis i widzę ze kolega też cieplutko buduje Odnośnie okien to ma taki rysunek od architekta. Niestety tylko jeden. http://www.timtur.com.pl/budowa/kopula4.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilla_1980 06.07.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 autorus super i odważny projekt, powodzenia w realizacji. Jak zobaczyłam wizualizację, to skojarzyła mi sie bajka o olinku okrąglinku (mój synek jest na etapie oglądania takich bajek ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 06.07.2011 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 No Olinka jeszcze nikt nie przywoła, zazwyczaj kończy się na Muminkach ewentualnie ufoludkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 06.07.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Może to drobiazg ale okna będą się trzymały zimnego muru za pomocą kotew lub tylko na piance do ocieplenia. Na tylu oknach to straty duże mogą być. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 06.07.2011 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Myślę ze jest to taka sama metoda ciepłego montażu tylko z wewnątrz. Okna przecież są w warstwie ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 08.07.2011 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Odważnie Trzymam kciuki! Będę zagladać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 08.07.2011 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Nie dziękuję bo zapeszę A tak poważnie to jest jeszcze do dogadania z architektem kilka ważnych szczegółów np konstrukcja docelowa dachu i takie tam. I to w następnym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts