aadamuss24 08.07.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Co tam jest dachem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 08.07.2011 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Wiec dach nie jest pokazany na wizualizacjach, konkretnie na taki jak jest się nie zgodziłem i dla tego architekt ma więcej pracy Wymyśliłem to tak żeby pokryć kopułę łukowymi krokwiami, do tego zrobić deskowanie, a następnie przybić gont bitumiczny. Trudno określić jakie to będzie miało własności ocieplające. W sumie będzie przerwa wentylacyjna między kopułą i dachem. Z ciekawostek , ale nie wiem czy przejdzie, dach ma być nakładany jak czapka, tzn nie będzie mocowany do kopuły. Sam ciężar ma gwarantować , że nie spadnie a jednocześnie będzie możliwy ruch kopuły w różnych temperaturach. Trochę to kosmicznie brzmi nawet dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropekkkk 10.08.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Trzymam kciuki. Marzyła mi się taka kopułka jak widziałem ją pod Krakowem, ale żona się raczej nie zgodzi i pewnie koszt sporo większy niż tradycyjny domek. Na razie czekam na WZ a co dalej to się jeszcze okaże. Powodzenia i będę obserwował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 12.08.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 No i muszę też tutaj się wypowiedzieć:Łał! Ale chatka! No nie mogę normalnie... taaka... eexxxtrra, wyjatkowa, charakterystyczna.... Będę zaglądać. PS. Będziesz perlitowe tynki robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 12.08.2011 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 tak tylko ze tego tynku to ma być w sumie jakieś 25cm grubości bo to będzie od razu ocieplenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 17.08.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 a jaki był wcześniejszy termin jak sadze przekraczalny ? skoro będzie aneks ?czyli do budowy jeszcze chwilka - masz czas by wszystko dobrze posprawdzać i się przygotować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katel2 20.08.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Niesamowity projekt! Wiem że do tego etapu jeszcze daleko ale mnie najbardziej interesuje jak urządzicie wnętrza - trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 06.09.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 gdzie dokładnie budujesz tą kopułkę? jestem ze Skierniewic więc chętnie poobserwowałbym tą inwestycję na żywo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 06.09.2011 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Nie no tubylec Pod Nadarzynem niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 06.09.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Do Nadarzyna daleko nie jest puki co to na razie poobserwuję dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsunami 10.10.2011 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Pozwolę sobie śledzić ten projekt.Jest niesamowity! Gratuluję odwagi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 19.11.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Ostatnio wpadły mi te parapety w oko na allegro, u mnie za późno na taki, ale i tak będę je ocieplał podobnie, tylko bez środkowego podwyższenia- dwuczęściowe wew i zewn.Wodę do prób mogłeś zabarwić, lepiej byłoby widać ew. mokre miejsce. Pur jest lekki więc raczej woda będzie na dnie, a podciąganie kapilarne tu nie wystąpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.11.2011 23:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 postaram sie zrobic jeszcze eksperyment z przezroczystym wiaderkiem, zeby zobaczyc co z tym podciaganiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stuntmar 25.11.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Witam chcialbym sie odniesc do ostatniego wpisu: Mam przydział mocy 3kw, umowę podpisaną. Architekt twierdzi , że muszę mieć podpisana umowę na całą moc tj 22kW bo inaczej nie można złożyć dokumentów aby dostać pozwolenie na budowę. Znaczy sie urząd odrzuci taki projekt. nie zrozumiale to jest dla mnie u mnie mialem pozwolenie na budowe a zadnej umowy z operatorem nie mialem podpisanej do pozwolenia na budowe sklada sie tylko warunki przylacza a nie umowe . (tak bylo u mnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 25.11.2011 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 w poniedzialek pofatyguje sie do gminy i sie dopytam. Dla mnie to tez absurd. ciekawe czy urzad interesuje jaki ja mam przydzial mocy? W sumie to moja sprawa. bo sama umowe jak i warunki przecierz mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 25.11.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 może chodzić o zapewnienie przyłącza - a nie o umowę - czyli ze energetyka zapewnia że w razie wydania PnB oni doprowadzą taki prąd - urzędy zabezpieczają się tak by nie wydać PnB a TY nie dostaniesz odpowiednich mediów i później będziesz ścigał urząd że wydał Ci taki dokument a TY poniosłeś z tego tytułu jakieś tam koszty którymi obciążyć możesz gminę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 25.11.2011 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Przyłącze już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 26.11.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 tak jest ale nie wystarczajacej mocy - wiec albo nowa umowa albo nowe zapewnienie ze umowa kiedys tam w przyszlosci na wieksza moc bedzie podpisana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 27.11.2011 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Może jeszcze podam z warunków przyłączeniowych, że - przyłącze kablowe typu YAKXS 4x120mm2 Takim przewodem można przesłać ciągle zgodnie z tym co czytałem 275A czyli spokojnie ponad 100kW http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1658712.html Z tego wnioskuję, że jak złoże papiery o nowe warunki ale na inna moc dostane dokładnie te same warunki tylko zamiast 3kw będzie 22kw.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 28.11.2011 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Może jeszcze podam z warunków przyłączeniowych, że - przyłącze kablowe typu YAKXS 4x120mm2 Takim przewodem można przesłać ciągle zgodnie z tym co czytałem 275A czyli spokojnie ponad 100kW http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1658712.html Z tego wnioskuję, że jak złoże papiery o nowe warunki ale na inna moc dostane dokładnie te same warunki tylko zamiast 3kw będzie 22kw.. Ten kabel 4x120 to tylko z sieci do Twojej skrzynki?! Zobacz jakie będziesz miał teraz bezpieczniki, potem będzie zmiana na większe ampery U siebie od skrzynki w granicy do domu mam YKY 5x10(podziemny), Idd= 62A, przyjęta moc instalowana w budynku 18kW (pobierana będzie znacznie mniejsza, bo kuchenka będzie gazowa, nie elektryczna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts