mundek 11 30.06.2011 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Zrobiłem schody wejsciowe do domu (4 stopnie w kształcie L). Miało być przed schodami dużo nasypu jednak stwierdziłem że przydałby się jeden dodatkowy stopień. czy mogę jakoś dolać od dołu?wwiercić się do pierwszego stopnia i dołączyć zbrojenie czy może inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wanker 02.07.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 co to jest L . Zrob dodatkowy fundament przy schodach zalezne od tego czegos L. Nastepnie powierc dziury mijankowo, wbij prety(min fi12 ), lub osadz je na jakims kleju - to samo ze stopniem. Potem powiaz te prety z nowym zbrojeniem schoda. Prety moga byc w ksztalcie I_____ ( cos jak hak). W miejscu polaczenia, skuj troche istniejacy beton, aby powierzchnia byla chropowata. Nigdy !!!! stary beton nie bedzie wspolpracowal z nowym. 2 kawalki betonu beda sie trzymac na usztywnionym przez beton zbrojeniu. Po pewnym czasie pojawi sie rysa na polaczeniu, co jest nie uniknione. A jak kiedys bedziesz kladl okladzine, to na tej rysie zamiast fugi to jakis silikon. To jest najprostsza metoda do wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts