piotr.g979 30.06.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Witam wszystkich,mam taki problem: otóż mam dom na działce, która została podniesiona (teren nieco podmokły) więc również parking wykonany z kostki jest również podniesiony w stosunku do np. drogi (ulicy) ok 10-15cm Jest to wszystko stosunkowo wysoko, więć próba wjazdu samochodem na parking może uszkodzić i poprzekrzywiać obrzeża. W związku z tym chciałem zrobić najazd na ten parking np. z piasku, ale szybko okazało się, że to nie jest dobry pomysł. Czy ktoś może wie, jak rozwiązać ten problem. Parking ma szerokość ok. 17 m (przylega do ulicy) Proszę o poradę.Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 01.07.2011 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Kup krawężniki drogowe betonowe lub granitowe. Połóż je poziomo skosem do drogi a częścią pionową zaprzyj kostki na krawędzi placu. Oczywiście wykop i osadź je na suchym betonie. Druga metoda. Bierzesz betoniarkę i mieszasz mokry beton klasy. Murujesz z niego skosa na końcu kostki. Cała filozofia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts