Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowe Gniazdko dla Piątki

Recommended Posts

Ceremonia Otwarcia

Witam, Dotychczasowe gniazdko zrobiło się już zdecydowanie za małe wiec zakupiliśmy działkę i projekt pod tytułem "Nowe Gniazdko dla Piątki" uważam oficjalnie za otwarty. Proces poszukiwania działki trwał grubo ponad rok i jak juz udalo sie wybrac myslalem ze najgorsze decyzje za nami - jaki ja bylem naiwny. Po obejrzeniu projektów z prawie calego internetu kompromis jest taki że jutro wizyta u architekta i moze on cos sensownego zaproponuje.

PS. Geodeta ruszyl do Ośrodka robic mapke, a ja zaczynam jezdzic po dostawcach mediów.

Architekt

Pierwsza wizyta u Architekta byla calkiem mila i raczej zapoznawcza. Nastepna (za 3 tyg) bedzie bardziej konkretna, a do tego czasu Architekt ma urlop(2 tyg). Dodatkowo dowiedzialem sie, ze mam jeszcze sporo jezdzenia po dostawcach mediow (WTP) i samej szacownej gminy (WzMPZP). Jutro zapowiada sie pracowite przedpołudnie, a o 14 juz trzeba byc w pracy :(.

• 3 months później...
  • 4 months później...
  • 2 weeks później...
Nie bede sie juz moze wypowiadal czy to dziennik, tygodnik, kwartalnik bo wstyd, ale od ostatniego wpisu ciagle sie cos dzialo. Projekt gotowy od A do Z wlacznie z pozwoleniem na budowe. Prąd podpiety i granice potwierdzone przez geodete. Kierbud tez juz jest i zglosil rozpoczecie robot. Pozozstale prace czekaja na pozwolenie na nadzor archeologiczny ktore tez juz powinno byc lada dzien.

• 1 month później...
  • 2 months później...