sni6 01.07.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Witam. Problem następujący. Piec dwufunkcyjny znajduje się na pierwszym piętrze budynku. Potrzebuje zrobić z niego ogrzewanie piwnicy/warsztatu.Myslałem o tym zeby sie podpiąc trójnikiem z inastalacją przed grzejnikiem na klatce schodowej ( jedyne niewykończone pomieszczenie gdzie mogę kuć do woli- i jedyne pomieszczenie z którego mam dobre zejście )- a z niej zejsć 2 w dół. ( około 2 metrów). następnie rury beda szły około 10 metrów po stropie piwnicy aby finalnie zejść jeszcze około 1,5 metra w dół do 2 grzejników1. Czy taki układ jest prawidłowy i bedzie poprawnie funkcjonował??2. Czy trzeba zastosować dodatkową pompę obiegową?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 02.07.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 1) tak2) nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 03.07.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 jedyne co możesz przegiąć to ilość mocy która jest w tym piecu, jak jej wystarczy to tylko zaworki załurz jakby coś trzeba było przydławić i będzie działać, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts