Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom na zboczu - KOMENTARZE

Recommended Posts

• Odpowiedzi 964
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Alicja moja mama kocha swój kombiwar miłością wielką i to właśnie piekarnik poszedł w odstawkę. Ja jakoś obchodzę go bokiem ale jedno wiem, pieczenie mięsne wychodzą z tego zajebiście ... może coś z ustawieniami pokręciłaś ze ci mięsko wyschło?

Z jedzeniem też mam traumę z dzieciństwa i obiecałam sobie nie tuczyć Tyma na siłę, chociaż niestety z niego chudzina i niejadek, chociaż z maminego talerza zawsze najlepiej smakuje ... zwłaszcza śmieciowe żarełko ;)

J

A z innej beczki - czy Ty jako kucharka z zamiłowania możesz mi powiedzieć czy takie urządzenie jak kombiwar to przydaje się do czegoś?

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQREgg1SKMhxIhWnxj1zhaCSpnzamj1avHkshUWn-x5e7FDH9APzQ

Powiem Ci Alicja, że ja od kiedy kupiliśmy z rodzicami na jakimś pokazie taką mega elektryczną*patelnię (wiesz, czar chwili :rolleyes:) i nie użyliśmy jej ani razu przez 7 lat, nie daję się namówić*na żadne wynalazki.

Chyba że zobaczę*u kogoś, wypróbuję i stwierdzę że nie mogę bez tego żyć, to wtedy może się skuszę

A u nas zwłaszcza frytki!

Jak przejeżdżamy obok McD krzyczy ce fytki ce fytki

A obiecywałam sobie, że moje dziecko nie będzie (przynajmniej do podstawówki) wiedziało co to McD :bash:

Jakoś w sierpniu między castoramą a budową wpadłam (z Tymem) do KFC, nawet nie wiesz jak szybko pakowałam majdan bo mi taką awanturę robił z wózka że on też chce (pikantne skrzydełka!), tak więc jestem zmuszona omijać przybytki z daleka albo jeść "w tajemnicy" ;).

Mi kiedyś pralka odmówiła posłuszeństwa o podobnej godzinie, tylko mąż był w delegacji, a ja w sporej już ciąży. Notorycznie odmawiała wirowania i wyświetlała nr błędów. Milion razy przeklinałam, że dałam się namówić i jeszcze nawet 200 zł dopłaciłam, za elektroniczny programator. Ale, że ja z branży IT jestem to po jakimś czasie wpadłam na pomysł, że może się naprawi jak ją z prądu wyłączę i ponownie włączę. Pomysł był świetny i zadziałał, problem tylko w tym, że przekonałam się o tym po 2h gdy w końcu dotarłam do kontaktu, który znajduje się za pralką w wymurowanej szafce.

O chorobach dzieci to można książkę napisać. Kiedyś pakowałam się do 24 na wyjazd nad morze aby o 1.30 wstawać do gorączki.

A ja zachodzę w głowę skąd dziecko, które spróbowało w życiu 2 razy jednego frytka wie że to takie pyszne. I dlaczego jej smakuje skoro tego prawie w ogóle nie je?

I dlaczego na widok frytek, których jeszcze nigdy nie próbowało, nie powie, że nie chce ich spróbować. A przecież jest lepsze jedzonko, które na dodatek lepiej wygląda i mówią "nie lubię" nawet nie próbując go :popcorn: O, z popcornem jest podobnie!

Jakoś w sierpniu między castoramą a budową wpadłam (z Tymem) do KFC, nawet nie wiesz jak szybko pakowałam majdan bo mi taką awanturę robił z wózka że on też chce (pikantne skrzydełka!), tak więc jestem zmuszona omijać przybytki z daleka albo jeść "w tajemnicy" ;).

O to to to. My też staramy się omijać z daleka. Moje dzieciaki za MC tak przepadają ale z powodu zabawek. Mała zostawia jedzenie prawie w połowie nie ruszone ale Mama kup mi zestaw, chłopaki twierdzą ze to pyszności (zdrajcy :) ).

Powiem Ci Alicja, że ja od kiedy kupiliśmy z rodzicami na jakimś pokazie taką mega elektryczną*patelnię (wiesz, czar chwili :rolleyes:) i nie użyliśmy jej ani razu przez 7 lat, nie daję się namówić*na żadne wynalazki.

Chyba że zobaczę*u kogoś, wypróbuję i stwierdzę że nie mogę bez tego żyć, to wtedy może się skuszę

Ja też nie lubię takich nowości i szczerze mówiąc nie wiem nawet jak tego używać. Mojej teściowej dobre mięso z tego wychodzi ale lekko suche.

Monia, Dr_au

Wysokość sufitu w samej kuchni od 2,3 do ok 3 m. Ale już "na gotowo". Teraz najniższy punkt, tuz przy ścianie nośnej jest na wysokości 2,5m odejmując ok 18 cm na podłogę (ocieplenie, płytki) i odejmując ok 2 cm. Tak ta różnica wynika ze spadku dachu. W salonie będzie najwyższy punkt chyba 3,5m.

Spadek wynika z WZ i trochę z rozsądku :-). Ale to jest spadek ok 10%.