adk 11.02.2012 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Alu dzięki!Co do Balbiny - jak zaczęłam czytać jej dziennik, to stwierdziłam że wszelkie plagi na nią spadają. I to taka niesprawiedliwość losu bo jest bardzo sympatyczną osobą. Miałam przyjemność się z nią raz spotkać i emanuje od niej bardzo dużo dobrej energii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 11.02.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Ja tez sie z nia raz widziałam, była u mnie zobaczyć moj dom (budujemy te same projekty, tylko ona go troche poszerzyła) i własnie taka super osoba i taka niesprawiedliwość. Na szczęście se nie poddaje i ma takie poczucie humoru, ze mnie rozbraja. Uwielbiam czytać jej posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 14.02.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Alu Walentynkowe ciasteczka dla Ciebie wraz z Walentynkowymi pozdrowieniamihttp://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTc6XRsDs0H0qygR-N6FdXZyEUPCrmgz8ljrnrUY8hkmNhrHwnFUw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 14.02.2012 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 A dziękuję bardzo. Musiałam oddać komputer stęsknionym za grami chłopakom . Podzielę się z Małżem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 17.02.2012 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Alcjo, odtajalas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 20.02.2012 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Alcjo, odtajalas? Cześć Dawno Cię nie było! Ja ciągle zasypana śniegiem jestem, ale okna tak, już bez lodu ufff. I nawet przez dachowe już widać niebo . Ja już czuję wiosnę jakimś szóstym zmysłem. A co tam u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 20.02.2012 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 A u nas wiosna Panie Sierzancie;) Zakile juz zaczynaja kwitnac i w tym roku sniegu wcale nie bylo:wiggle: ufff... taka zime to lubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 20.02.2012 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 To ja Ci w tym roku wyjątkowo zazdroszczę bezśniegowej zimy;). Jak zaczęłam lamentować przy pierwszym śniegu to moje dzieciaki chciały mnie pogonić. Więc trudno, niech będzie trochę tej zimy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 21.02.2012 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Dach super, tylko ja wolałabym żadnego dachu nie widziec ze swojego domu. Domy piękne, ale jak sobie pomyślę o cenach okien (Lullaby ma wycene od schueco 270 000 netto, pewno ,mozna kupic tańsze ale i tak drogie) to zaraz mi sie odechciewa i ciesze sie, że udało mi sie wybudować dom 50% wiekszy od mojej S i dwa razy tanszy.Wolę takie domy oglądac u innych sa fascynujące, ale takie przeszklone domy to widze na duzych działkach, gdzie nie ma wokół sąsiadow i widoki piekne i dalekie jak u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 21.02.2012 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 i po kolędzie... Dach super, tylko ja wolałabym żadnego dachu nie widziec ze swojego domu. Domy piękne, ale jak sobie pomyślę o cenach okien (Lullaby ma wycene od schueco 270 000 netto, pewno ,mozna kupic tańsze ale i tak drogie) to zaraz mi sie odechciewa i ciesze sie, że udało mi sie wybudować dom 50% wiekszy od mojej S i dwa razy tanszy. Wolę takie domy oglądac u innych sa fascynujące, ale takie przeszklone domy to widze na duzych działkach, gdzie nie ma wokół sąsiadow i widoki piekne i dalekie jak u Ciebie. chwila... muszę pozbierać szczękę z podłogi Emiranda - dobrze, że przełknęłam kęs jabłka zanim przeczytałam Twój wpis, bo niechybnie bym się zakrztusiła gdybym z jabłkiem w buzi zobaczyła kwotę wyceny na okna Lullaby!!!!! Za taką kwotę to ja liczyłam na SSZ (czyli z oknami i dachem). Nie wyrobię się ale będę mam nadzieję blisko. Tak a propos muszę policzyć ile wyniósł SSO. Dach mojego domu (jeszcze nie wiem czy na pewno) będzie widoczny minimalnie od strony wjazdu (ale nie jestem pewna, bo może trzeba będzie podnieść attyki). Z okien liczę nie widzieć żadnych dachów oprócz dachu budynku gospodarczego naszego sąsiada. Jeszcze nie mogę uwierzyć w tą wycenę okien... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 21.02.2012 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Jeszcze nie mogę uwierzyć w tą wycenę okien... Ja tez dałam wycene swoich okien plastokowych do Schueco i wycenili mi na 90 tysiecy, ja zaplaciłam 1/4 brutto ale nie wiem czy 1/4 u innego producenta na okna aluminiowe wyniesie 80 000 (1/4 z 320000 brutto). Myślę , że za takie okna trzeba bedzie zapłacic 120-150 tysiecy, aluminiowe sa bardzo drogie. A u Ciebie jakie beda dawałas juz jakąs wycene? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 21.02.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 cześć dokopałam się do Twojego dziennika dopiero teraz;) i w związku z twoim domkiem mam pytanie (przepraszam jeśli już gdzieś o tym pisałaś ale niestety nie przeczytałam wszystkich postów ode deski do deski)- czym macie pokryty dach? My co prawda już podpisaliśmy umowę z wykonawcą dachu czyli "po ptokach";) ale mimo wszystko nadal pytam tych ktorzy maką płaskie dachy co dali-pape czy membranę EPDM. dzięki za odp!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 21.02.2012 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Tak już wysłaliśmy, poprzez architekta głównie, dużo próśb o wyceny. Nie ma zaskoczenia jeśli chodzi o kwoty (ale na razie jeszcze nie będę podawała). Wycena na plastiki przyszła dopiero jedna (nie wiem czy dwie pozostałe mnie olały czy są w kontakcie z architektem i coś dogrywają). Ciągle marzę o drewnianych. Jednakowoż wszystko się okaże jak wszyscy już przyślą wyceny, dogadamy szczegóły techniczne nie tylko co do samych okien ale i montażu i przejdziemy przez negocjacje. Także pożyjemy, zobaczymy (ostatnio mój ulubiony tekst ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 21.02.2012 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 cześć dokopałam się do Twojego dziennika dopiero teraz;) i w związku z twoim domkiem mam pytanie (przepraszam jeśli już gdzieś o tym pisałaś ale niestety nie przeczytałam wszystkich postów ode deski do deski)- czym macie pokryty dach? My co prawda już podpisaliśmy umowę z wykonawcą dachu czyli "po ptokach";) ale mimo wszystko nadal pytam tych ktorzy maką płaskie dachy co dali-pape czy membranę EPDM. dzięki za odp!pozdrawiam Cześć witam serdecznie ! Na razie niestety mamy tylko plandekę tymczasową. Nie mam jeszcze wykonawcy wybranego (czekam wciąż na projekt wykonawczy od archiego). Planowana była papa jakaś Icopala. Ale po rozmowie z Robertem Skitkiem (mam nadzieję, że nie przekręciłam nazwiska) zastanawiam się nad tą membraną EPDM i muszę przegadać temat z archim. A mój dach jest prawie płaski bo ma ok 10 stopni nachylenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 21.02.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 w takim razie szkoda że jeszcze nie możesz udzielić mi konkretnej odpowiedzi. my wlasnie zdecydowalismy sie na membrane EPDM (firmy SIKA jak sie nie mylę) i dlatego chciałam popytac kto już to ma (bynajmniej nie jest to nowość żadna tylko że na budynkach mieszkalnych jeszcze tego mało sie stosuje- nadal raczej właśnie papa jest kładziona). Chyba pozostanie mi zaufanie do naszego wykonawcy ( zreszta sama membrana nie zagwarantuje doskonalego dachu- trzeba ją jeszcze dobrze położyc-tak jak z oknami czasem dobry montaż ważniejszy do najlepszych okien na rynku). bede sledzić dalszy postep prac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 21.02.2012 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 zreszta sama membrana nie zagwarantuje doskonalego dachu- trzeba ją jeszcze dobrze położyc-tak jak z oknami czasem dobry montaż ważniejszy do najlepszych okien na rynku O właśnie! No niestety nie mogę jeszcze pomóc w sprawie dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.02.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 mój dach płaski na garażu ciągle czeka na zmiłowanie wykonawcy i już mi to powoli nosem wychodzi. właśnie postanowiłam szukać kogoś innego do tej roboty i natchnieta przez Was wyszukałam sobie wykonawcę dachów z tą membraną na DS. wysłałam maila z rzutem dachu i opisem zakresu prac - zobaczymy, co z tego wyniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 21.02.2012 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Tataraku a u Ciebie pogoda pozwala robić coś na dachu? Bo u mnie jeszcze długo będzie leżał śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 22.02.2012 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Cześć Alicjo, przyniosłam coś betonowego na dobry początek dnia może ci się spodoba, (jeśli nie chcesz to usunę) http://www.thecoolhunter.net/images/123d.jpg http://www.thecoolhunter.net/images/lhouse2.jpg http://www.thecoolhunter.net/images/lhouse6.jpg wzięte stąd http://www.thecoolhunter.com.au warto zajrzeć czekając na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 22.02.2012 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Cronin dlaczego usuwać. Piękne te inspiracje!!!Co tam u Ciebie - bo ostatnio skaczę po wątkach i nie wszystkie już ogarniam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts