adk 18.03.2012 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Cześć Ala Ale macie kanał z Tym prądem u nas to przyłącza zrobili szybciej niż sami chcieliśmy. Odnośnie okien odpisałam Ci w moich komentarzach. Od jakiego producenta Wy chcecie te okna? Wstyd się przyznać, ale przeciągamy jak możemy podejmowanie decyzji. Nie wiem jeszcze kogo wybierzemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 18.03.2012 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Nie to mi sie kanarki we lbie pier@*%$ Sorrki Alicjo!:oops: Oj już tak nie tłucz w ten murek . Każdemu się może pomylić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 18.03.2012 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Alicja ściskam cię mocno z tym prądem. Sama przechodziłam koszmar z moim zakładem energetycznym i nie życzę nikomu takiej drogi przez mękę Dzięki za przytulaski. Czytałam, że już wreszcie jesteście w domu. SUPER! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 19.03.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Ala współczuję tych choróbsk i życzę zdrówka całej rodzince. Nas nękały paskudne wirusy od powrotu z ferii, aż do ubiegłego tygodnia...Mimo wszystko mam nadzieję, że się Wam ten prąd szybko wyjaśni..trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 19.03.2012 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Ala współczuję tych choróbsk i życzę zdrówka całej rodzince. Nas nękały paskudne wirusy od powrotu z ferii, aż do ubiegłego tygodnia... Mimo wszystko mam nadzieję, że się Wam ten prąd szybko wyjaśni..trzymam kciuki Kochana wszystkiemu (kaszel, katar, zapalenie spojówek) są winne niestety alergie. Kciuki za prąd potrzebne baardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 20.03.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Alu pozdrawiam ciepło i slonecznie z Milanówka, miejmy nadzieję, że te alergie kiedys ustapią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 20.03.2012 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Zaczynam powoli dochodzić do siebie. Mam głos jak alkoholik, ale cóż zrobić - najważniejsze, że mówię. Ale krzyknąć na dzieciaki się nie da, po pierwszej sylabie tracę głos. Przez te wszystkie chrypki bardzo się mi zmienił głos. W chórze z sopranu przeszłabym już na głosy męskie - zdecydowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 20.03.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Muszę Ci powiedzieć że też jestem bardzo tym zdziwiona, zwłaszcza, że umowę mamy na prąd nie ze słupa a z ziemi. Nie mam umowy przed sobą, ale przyłącze drogą ziemną czy jakoś tak sformułowane to jest w umowie. to, że masz napisane w umowie, iż przyłącze będziesz mieć ziemne, znaczy nie nic więcej jak to, że twój dom będzie podłączony kablem umieszczonym w ziemi do skrzynki w płocie, a dalej również kablem w ziemi idącym do słupa, z którego będzie pobierać prąd. Przykro mi, że masz problemy z tym, aby się przyłączyć do prądu. A sąsiad jak się przyłączył ? Z tego co rozumiem, to nie ma warunków na podłączenie kolejnego użytkownika, tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 20.03.2012 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 to, że masz napisane w umowie, iż przyłącze będziesz mieć ziemne, znaczy nie nic więcej jak to, że twój dom będzie podłączony kablem umieszczonym w ziemi do skrzynki w płocie, a dalej również kablem w ziemi idącym do słupa, z którego będzie pobierać prąd. Przykro mi, że masz problemy z tym, aby się przyłączyć do prądu. A sąsiad jak się przyłączył ? Z tego co rozumiem, to nie ma warunków na podłączenie kolejnego użytkownika, tak ? Acha. Czyli przebicie przez drogę nas czeka, bo mają robić słupy po drugiej stronie drogi. No trudno (połączymy inwestycję z sąsiadem). A sąsiad na słowo honoru podłączył się do dalekiej sąsiadki (jedynej w promieniu 100m z prądem w domu). To jest dom przez drogę, kabel biegnie jeszcze nad czyimiś działkami i podobno płacą za dzierżawę właścicielowi tych działek. Tylko nie bardzo wiem czego dzierżawę???, chyba powietrza nad działkami. Jakoś sobie radzą, ale jak prosimy o możliwość podłączenia jakiejś maszyny zgadzają się bardzo rzadko i niechętnie bo mówią, że narobili już sąsiadce wiele problemów bo wybija u niej często korki. Już jakoś przywykłam do tej myśli. Nie jestem typem Don Kichota, nie lubię walczyć z wiatrakami - wolę je omijać, albo poczekać aż przestaną działać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.03.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Mnie się wydaje, że jak płacisz za przyłącze, to energetyka musi się przebić przez drogę i postawić Ci skrzynkę na granicy Twojej działki. Bo dopiero to jest "przyłącze". A Ty już potem na własny koszt robisz przyłącze na własnym terenie, do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 20.03.2012 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Tatarak to byłoby super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 21.03.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Gdyby było tak, jak pisze Tatarak, to ok. Słyszałem o przypadkach, gdzie elektrownia wymuszała budowanie/finansowanie instalacji do granicy działki, nie tylko od przyłącza w ogrodzeniu do domu(to wiadomo należy do nas). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.03.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 tyle tylko, że oczywiście energetyka wystawia rachunek za budowę tego przyłącza do granicy od najbliższego słupa (czyli od sieci, bo sieć chyba robi na swój rachunek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 21.03.2012 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Ej nooo, mieliście mnie pocieszyć a nie dobić Ale nic to będę się pocieszać, że przynajmniej nie mam przyłącza gazowego (co prawda w kosztorysie też go nie mam, no ale jakoś muszę się pocieszać). Ja co prawda jestem specjalistką od martwienia się na zapas - lecz teraz jestem na etapie nie prądu lecz: "co za głupotę żeśmy wymyślili, że się budujemy na taaaakim odludziu?" Małż ma już dosyć słuchania. U mnie na wsi mówią, że tam gdzie się buduję to "wrony zawracają, bo dalej już nic nie ma" . Trzeba na piechotę nie 3 minuty ale z pół godziny lecieć do kościoła, a do sklepu jeszcze dalej. A teraz mam dwa prawie pod nosem, słabo co prawda zaopatrzone - ale podstawowe produkty pt chleb i bułki i pączki zawsze kupię . Ale mi się zachciało... widoków kurde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.03.2012 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 oj tam, spacer to zdrowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 21.03.2012 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 oj tam, spacer to zdrowie! to samo sobie mówię, ale jak się ostatnio (gdzieś od roku, jak Mała już naprawdę stała się za duża do wózka, a na dojście za mała) wszędzie dupkę wozi to jakoś to ciężko mi przyjąć do wiadomości Co prawda jak się tutaj sprowadzałam to autobus rzadko jeździł i daliśmy radę, choć dosyć szybko jednak musieliśmy kupić samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 21.03.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Ala zaczniecie jeździć na rowerach, dzieciaki będą zachwycone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 21.03.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Mnie się wydaje, że jak płacisz za przyłącze, to energetyka musi się przebić przez drogę i postawić Ci skrzynkę na granicy Twojej działki. Bo dopiero to jest "przyłącze". A Ty już potem na własny koszt robisz przyłącze na własnym terenie, do domu. tak jest, bo ja tak właśnie miałam. U mnie też słup stoi po drugiej stronie ulicy i PGE na swój koszt kopało naszą ulicę, żeby pociągnąć kabel do słupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 21.03.2012 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 tak jest, bo ja tak właśnie miałam. U mnie też słup stoi po drugiej stronie ulicy i PGE na swój koszt kopało naszą ulicę, żeby pociągnąć kabel do słupa. Lidzia, a Twoim dostawcą PGE Mińsk może jest? Czy Otwock? I jak tak będzie u mnie to piona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.03.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 tak jest, bo ja tak właśnie miałam. U mnie też słup stoi po drugiej stronie ulicy i PGE na swój koszt kopało naszą ulicę, żeby pociągnąć kabel do słupa. noo, ten "swój koszt" to energetyka sobie potem na Tobie odbije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts