adk 16.05.2012 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 I to ja wtedy mówię "a widzisz a nie mówiłam" Nie ja nie mogę powiedzieć "a nie mówiłam", ani nie mogę przytoczyć własnych słów Mamy. Jak wychodzi na to, że miałam rację i mówię Mamie, że w końcu przyznaje mi rację i że ja od początku tak mówiłam - obraca wszystko przeciwko mnie. Kiedyś nawet zapowiedziałam, że będę ją nagrywać - bo zawsze wypiera się swoich słów. Obraziła się . Moim rodzicom humor siada nawet wtedy, kiedy po pytaniu gdzie byłaś? (bo nie mogli się dodzwoić) uzyskują odpowiedź "na budowie"... Ale staram się już nie przejmować tym tak bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 17.05.2012 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Czesc Alu, przeczytalam dziennik i jestem pelna podziwu dla zalozen, dobre drewniane okna, zielony dach, pompa....zapowiada sie konkretnie. Co do wkladow kominkowych, masz racje sa okropnie drogie, dlatego odkladamy ta decyzje w czasie, a prawie na 99% jestesmy zdecydujemy sie na piec wolnostojacy, jest w czym wybierac:) Jesli chodzi o relacje z rodzicami, temat rzeka...i szkoda zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 17.05.2012 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Czeeeeść! Jakże mi miło, że do mnie zajrzałaś Gęba się mi śmieje od ucha do ucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 17.05.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Przeglądam Twój dziennik.. pytałaś kiedyś o płytę indukcyjną, nie wiem, czy już zakupiłaś.. jeśli mogę doradzić..ja zakupiłam takąhttp://www.mastercook.pl/?page=produkt&mcpc_id=1030&mcp_id=1593http://www.mastercook.pl/work/product/images/big/n1AevQ.jpgjest wielka, bo aż 92cm, ale na takie gotowanie jak Ty potrzebujesz wydaje mi się, że jest odpowiednia..Mastercook I4DE95ZS Cena od 3244,99 do 4736,00 złja kupiłam w Neo24.pl i mogę polecić ten sklep.. dodatkowo, dostałam możliwość przedłużenia gwarancji producenta za 150 zł do 5 lat (wydaje mi się, że warto) ponadto do końca maja jest promocja, że można mieć zmywarkę lub okap za 1zł (dowiedziałam się także na infolinii mastercooka, że do każdej płyty indukcyjnej dodają także garnki).. to tyle co chciałam napisać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwasylcz 20.05.2012 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 hej, ja mam doswiadczenia z domem nieogrzewanym przez zime, bo buduje juz piaty rok Dom stoi, oczywiscie woda jest spuszczona (przewidzialem to w projektowaniu instalacji), podlogowka nie byla jeszcze napelniana. W domu sa tynki cem-wap, podlogi drewniane (nie panele, ale deski modrzewiowe), sciany dzialowe i sufity karton-gips na pietrze, plytki na scianach, troche mebli. Po kilku zimach (z meblami i podloga po jednej, ostatniej) nie zauwazylem nic niepokojacego, choc tez troche sie obawialem, czy nie bedzie sie "psulo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 14.06.2012 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 hej, ja mam doswiadczenia z domem nieogrzewanym przez zime, bo buduje juz piaty rok Dom stoi, oczywiscie woda jest spuszczona (przewidzialem to w projektowaniu instalacji), podlogowka nie byla jeszcze napelniana. W domu sa tynki cem-wap, podlogi drewniane (nie panele, ale deski modrzewiowe), sciany dzialowe i sufity karton-gips na pietrze, plytki na scianach, troche mebli. Po kilku zimach (z meblami i podloga po jednej, ostatniej) nie zauwazylem nic niepokojacego, choc tez troche sie obawialem, czy nie bedzie sie "psulo". Piotr dzięki serdeczne za wypowiedź. Mamy twardy orzech do zgryzienia bo nie wiemy co robić. Nawet zrobienie prowizorki (papierki) potrwa kilka miesięcy (tak nam powiedziano w zeszłym roku jak chcieliśmy ją robić i wyszło nam że koszt ok 8000zł). Kolejna rzecz to kradzieże w naszej okolicy - z kim nie rozmawiam, do każdego nowego domu było włamanie. I ci co mieli alarm (=prąd) nie stracili dużo, gorzej z tymi co alarmu nie mieli. Boję się dużych zniszczeń. Ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 14.06.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Alu a propos uczenia dzieci wierszyków dni tygodnia itd absolutnie nie daj sie mamie, każde dziecko ma swój tryb uczenia i nic absolutnie nic na siłe nie da sie zrobić. Zabawą groźbą nie wiem czym, jak dziecko jest jeszcze na to nie przygotowane nie nauczy sie, a tylko sie zestresuje. Bardzo dobrze robisz Mała sie zdązy jeszcze wszystkiego nauczyć. O relacjach z mamai juz rozmawiałysmy to temat rzeka, tylko jak to mój mąż mówi, nie ma co przejmowac się gadtkami mamy i nie ma co przekomarzac sie z nia. po prostu puścic to między uszami i nie przejmowac sie Pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 17.06.2012 23:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Przeglądam Twój dziennik.. pytałaś kiedyś o płytę indukcyjną, nie wiem, czy już zakupiłaś.. jeśli mogę doradzić.. ja zakupiłam taką http://www.mastercook.pl/?page=produkt&mcpc_id=1030&mcp_id=1593 http://www.mastercook.pl/work/product/images/big/n1AevQ.jpg jest wielka, bo aż 92cm, ale na takie gotowanie jak Ty potrzebujesz wydaje mi się, że jest odpowiednia.. Mastercook I4DE95ZS Cena od 3244,99 do 4736,00 zł ja kupiłam w Neo24.pl i mogę polecić ten sklep.. dodatkowo, dostałam możliwość przedłużenia gwarancji producenta za 150 zł do 5 lat (wydaje mi się, że warto) ponadto do końca maja jest promocja, że można mieć zmywarkę lub okap za 1zł (dowiedziałam się także na infolinii mastercooka, że do każdej płyty indukcyjnej dodają także garnki).. to tyle co chciałam napisać.. Kamila sorry ostatnio nie zdążyłam już odpisać przed zawieszeniem się komputera. Dziękuję za podpowiedź w stosownym czasie będę rozważać Twoja propozycję. Co prawda drogawa (sądziłam, że to będzie mniejszy koszt) ale ostatnio co chwilę oczy otwieraja się mi ze zdumienia, że niektóre rzeczy tyyyle kosztują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 17.06.2012 23:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Alu a propos uczenia dzieci wierszyków dni tygodnia itd absolutnie nie daj sie mamie, każde dziecko ma swój tryb uczenia i nic absolutnie nic na siłe nie da sie zrobić. Zabawą groźbą nie wiem czym, jak dziecko jest jeszcze na to nie przygotowane nie nauczy sie, a tylko sie zestresuje. Bardzo dobrze robisz Mała sie zdązy jeszcze wszystkiego nauczyć. O relacjach z mamai juz rozmawiałysmy to temat rzeka, tylko jak to mój mąż mówi, nie ma co przejmowac się gadtkami mamy i nie ma co przekomarzac sie z nia. po prostu puścic to między uszami i nie przejmowac sie Pozdrawiam ciepło Alu - Ty nigdy nie zawiedziesz . Dzięki . Ja się poczułam trochę winna, że nie robię szkoły w domu. Istnieje taka opinia, że matki nie posyłające dzieci do przedszkola i nie uczące dzieci w domu to są matki, którym się nie chce. I miałam sporo wątpliwości czy dobrze robię. Jest trochę tak, że nie dokarmiam jej co chwilę bo mnie tuczono na siłę. Ja nie lubię bardzo takiego traktowania dziecka jak małpki w ZOO pokaż, zrób, zaśpiewaj.Strasznie nie lubię takiego "a powiedz wierszyk , zaśpiewaj piosenkę" u każdych znajoych czy u rodziny. Sama tego nie lubiłam robić i wydaje mi się że trzeba dziecko zapytać "chcesz powiedzieć wierszyk?". Ale zaczęłam się zastanawiać, że może moje dzieci inaczej to odbierają, że może one tak chcą. Jednak po jakimś czasie wyczułam, że chodziło o zadowolenie dziadków więc się uspokoiłam. Jestem za jak najdłuższym dzieciństwem, na razie niech się uczy tego czego jej trzeba - dobrego zachowania, empatii a na wiedzę przyjdzie czas. Zadaje mnóstwo poważnych pytań (na przykład o montaż okien). A wychowanie i metody - temat rzeka:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 18.06.2012 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 (edytowane) Oczywiście trzeba troche poznać dziecko czego ono potrzebuje, bo jak sama mówisz niekoniecznie musi byc takie samo jak Ty. Ja wprzeciwieństwie do Ciebie lubiła sie uczyc wierszy i lubiłam sie popisywać (), sama garnęłam sie do nauki chociaz do przedszkola wcale nie chodziłam, to były inne czasy a moja mam nie pracowała. Myślę jednak, że jeżeli Mała majac dwóch starszych braci nie wykazuje takich zainteresowań to należy sobie dac spokój, zastanowić sie jednak nad wysłaniem jej do przedszkola lub chodzeniem z nia na jakies zajecia np artystyczne czy gimnastyczne, aby mogła pobyć wsród rówieśników. Ja z Michalem chodziłam codziennie na plaże, gdzie mial kontakt ze swoimi równiesnikami, to chyba ułatwiło mu w póżniejszym czasie nawiązywanie kontaktów międzyludzkich z ktorymi doskonale sobie w tej chwili daje radę w przeciwieństwie do swoich rodziców Ja Michała generalnie nie zmuszałam do nauki po za jednym wyjatkiem zmusiłam go przez zabawę do nauczenia tabliczki mnożenia. Troche było buntu, płaczu, że pani kazała tylko do 20 a on musi do 100, ale dzieki temu jako jedyny w klasie znał cała tabliczke mnożenia i mógł błyszczec wśrod dzieci, poczuł sie wazny, i wyraznie był pewniejszy siebie. I to procentowała przez najbliższych kilka lat, bo wszystkie obliczenia w zadaniach robił bardzo szybko !!! Dziecko musi miec jakies sukcesy, chociaz drobne i nasza w tym głowa Najpierw napisałam a później przeczytałam dziennik i widzę, że Mala ma sie dobrze i niczego jej nie braknie ))))))) Fajnie, ze udał sie Wam dach zrobic taki jak chciałas, podziwiam konsekwencje i upór Czekam na zdjęcia okien i kolorowego dachu ooczywiście też Twoja Mała konczy w tym roku 5 lat ? to chyba pójdzie do zerówki ??? Edytowane 18 Czerwca 2012 przez emiranda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 18.06.2012 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Alu jak fajnie, że komputer dał Ci się znowu pokazać zielony dach - fajowy będzie - może kiedyś wybiorę się zobaczyć go na żywo:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 18.06.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Kamila sorry ostatnio nie zdążyłam już odpisać przed zawieszeniem się komputera. Dziękuję za podpowiedź w stosownym czasie będę rozważać Twoja propozycję. Co prawda drogawa (sądziłam, że to będzie mniejszy koszt) ale ostatnio co chwilę oczy otwieraja się mi ze zdumienia, że niektóre rzeczy tyyyle kosztują. Mastercook często robi jakieś promocje typu kup to i to a otrzymasz tamto za 1zł.. ja kupując płytę wybrałam tą tylko dlatego, że dawali zmywarkę, w innym wypadku kupiłabym amicę za 2200.. warto rozglądać się za promocjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 21.06.2012 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 (edytowane) Dzisiaj imieniny Alicji skąd ja to wiem, są tylko raz w roku Alicjo przyjmnij ode mnie najlepsze życzenia imieninowe miłości i wytrwałości w budowie swojego nowego domu Edytowane 21 Czerwca 2012 przez emiranda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 27.06.2012 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Alu dzięki za życzenia . Bdę miała nowy (używany) komputer i może wreszcie uda mi się poradzić sobie z używaniem internetu. Mam wrażenie, że im więcej wyskakujących okienek, reklam na stronach tym bardziej mi się zawiesza komp. Na gmailu potrafi działać bez zarzutu cały dzień, jak tylko zaczynam jakieś poszukiwania na innych stronach po 5-15 minutach mam brak łączności z internetem i muszę komputer uruchamiać od nowa. Małż nie wie zupełnie o co chodzi. Ale jemu zdarzyło się to samo. Boję się ściągać zdjęcia z kompa bo na bank się zawiesi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 28.06.2012 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 ADK - wyłącz wyskakujące okienka POP-UP w opcjach przeglądarki. Może antywirus ma włączone wszystkie opcje skanowania- też wyłącz zbędne.Następnie: defragmentacja dysku, używanie firefoxa zamiast IE ( u mnie działa bez problemu na lapku z prockiem 600MHz), Sprawdź też ilość wolnego miejsca na dysku systemowym-gdy jest mało przymula lub blokuje strony, filmiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 28.06.2012 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 (edytowane) inny komp - może się uda ADK - wyłącz wyskakujące okienka POP-UP w opcjach przeglądarki. Może antywirus ma włączone wszystkie opcje skanowania- też wyłącz zbędne. Następnie: defragmentacja dysku, używanie firefoxa zamiast IE ( u mnie działa bez problemu na lapku z prockiem 600MHz), Sprawdź też ilość wolnego miejsca na dysku systemowym-gdy jest mało przymula lub blokuje strony, filmiki. DEZET ja to wszystko miałam włączone w swoim lapku i chyba za dużo go kosztowało walczenie z tymi reklamami. A że są dowiedziałam się jak skorzystałam z firefoxa - tam te funkcje nie były włączone. Teraz korzystałam z Google Chrome. A antywirus chyba też mi bruździ ale małż nim rządzi, dla mnie te wszystkie opcje to czarna magia. O tych pozostałych (defragmentacja dysku itd) powiem małżowi. Nie wiem czy nie trzeba mu po prostu zrobić format C i zainstalować wszystko od nowa. Edytowane 9 Lipca 2012 przez adk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 01.07.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 O mamo... faktycznie się u Ciebie działo ostatnimi czasy ...a z tymi zdjęciami straszna lipa i nieszczęście się stało... Ala plizz ... wklej chociaż gotowy kominek zewnętrzny bo ja jestem jeszcze przed. W związku z czym mam pytanie czy ocieplali Ci jakoś ścianę pod kominkiem żeby mostka nie było czy przylega on bezpośrednio do ściany? W ogóle to mnie zżera ciekawość jak cały Wasz domek już wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 02.07.2012 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Tutli - hmmm na pewno nie ocieplali mi ściany, ani podstawy.Zdjęcie gotowego może Ci coś wyjaśni. (nie mam z etapu prac bo ... wiesz) - zamieszczam w dzienniku co by nie dublować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 07.07.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 Ala! Ależ masz przestrzenie w domu:jawdrop:A te ciemne wejście przy kuchni to mega spizarka?A między salonem i kuchnią to miejsce na schody czy co?I co będzie po drugiej stronie salonu - garaż?A pomiędzy - patio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 09.07.2012 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 (edytowane) Ala! Ależ masz przestrzenie w domu:jawdrop: A te ciemne wejście przy kuchni to mega spizarka? A między salonem i kuchnią to miejsce na schody czy co? I co będzie po drugiej stronie salonu - garaż? A pomiędzy - patio? Cześć Fajnie, że do mnie zajrzałaś. Teraz zauważyłam, że Małż źle nazwał plik - bo ten drugi widok to widok z jadalni, która jest połączona z wypoczynkiem (a całość żeby było łatwiej innym nazywamy sobie salonem). Zmieniłam w dzienniku. Ciemne wejście to najpierw kotłownia (rekuperator, pompa ciepła), potem "za załomem" granicząca ścianą z kuchnią spiżarka niewiele mniejsza od kuchni - ma około 12 m2. Jestem prze-szczęśliwa, że ją będę miała . Między kuchnią a jadalnią - tak miejsce na schody, oczywiście schody w dół. Ale schody już są wybetonowane i takie już zostaną, podobnie jak barierka - wymaga jedynie doczyszczenia lekko szczotką ryżową. Schody trzeba będzie zabezpieczyć jakąś farbą żywiczną, nie będą okrywane drewnem ani płytkami. Z kuchni patrząc na wprost - tam gdzie wielkie przeszklenia to jadalnia, część wypoczynkowa jest w cegle (wyciszanie się itp). HS otwiera się na taras - z kominkiem otwartym, taras w stylu molo - nadwieszony będzie nad ziemią na wysokości około 3 metrów. A okno wychodzące na taras to okno pokoju gościnnego, który będzie nam służył również jako gabinet do czasu przeprowadzki rodziców. Garaż wolno-stojący kiedyś w przyszłości - trzeba zmienić WZ. Edytowane 9 Lipca 2012 przez adk zjadłam słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts