Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom na zboczu - KOMENTARZE

Recommended Posts

Iwona to FABRYKA OKIEN z Warki - STOLPOL.

Jestem z nich bardzo zadowolona.

Sorry że dopiero teraz ale rzadko teraz zaglądam na FM :-). Ale staram się śledzić postępy u innych. Bardzo mnie zaintrygowałaś swoim wpisem. Ciekawa jestem co się okaże (nowa praca?).

Pozdrawiam wszystkich czytających i oglądających dziennik :D.

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 964
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

to i ja się ujawnię. witam.

podczytuję dziennik od początku roku i bardzo mi się podoba Wasz dom. po wstawieniu okien robi niesamowite wrażenie. a w przyszłym roku będzie cieszył oko zielonym dachem.:)

mam nadzieję, że sprawy finansowe i inne utrudniające ułożą się tak, że będziecie mogli kontynuować prace zimą. tym bardziej, że czujesz już przedsmak wykończeniówki i żal się w takim czasie zatrzymywać. no i proszę się nie załamywać, bo czytając dziennik widać, że zuch dziewczyna jesteś.

trzymam kciuki.:bye:

• 2 weeks później...

Domek super- w moim klimacie. Szkoda, że nie ma więcej wizualizacji.

Może zrób zdjęcia z dalszej perspektywy.

Ja mam w planach budowe na jeszcze większym zboczu :)

Okna wyglądają znakomicie.

Piszesz, że profil 92 mm i 3 szyby, u producenta nie widać nic takiego w ofercie.

Ze względu na duże okna w moim projekcie chyba będę musiał zrezygnować z poszukiwań PCW i pozostać przy drewnie bądź alu. No chyba, że po spotkaniu z architektem zmienimy koncepcje okien.

Edytowane przez tomekwa

to i ja się ujawnię. witam.

podczytuję dziennik od początku roku i bardzo mi się podoba Wasz dom. po wstawieniu okien robi niesamowite wrażenie. a w przyszłym roku będzie cieszył oko zielonym dachem.:)

mam nadzieję, że sprawy finansowe i inne utrudniające ułożą się tak, że będziecie mogli kontynuować prace zimą. tym bardziej, że czujesz już przedsmak wykończeniówki i żal się w takim czasie zatrzymywać. no i proszę się nie załamywać, bo czytając dziennik widać, że zuch dziewczyna jesteś.

trzymam kciuki.:bye:

Max-Maniacy serdeczne dzięki za wsparcie duchowe ! Z rzadka teraz bywam na FM bo jakoś tak nie ma ostatnio o czym pisać. Wszystko wstrzymane bo czekamy na prąd - jakikolwiek.

Pozdrawiam i przyznam, że też czasem w wolnej chwili do Was zaglądam.

Domek super- w moim klimacie. Szkoda, że nie ma więcej wizualizacji.

Może zrób zdjęcia z dalszej perspektywy.

Ja mam w planach budowe na jeszcze większym zboczu :)

Okna wyglądają znakomicie.

Piszesz, że profil 92 mm i 3 szyby, u producenta nie widać nic takiego w ofercie.

Ze względu na duże okna w moim projekcie chyba będę musiał zrezygnować z poszukiwań PCW i pozostac przy drewnie bądź alu. No chyba, że po spotkaniu z architektem zmienimy koncepcje okien.

Fomicz dlaczego wizualek nie ma już wiesz ;).

Za komplementy mój domek dziękuje.

A okna to był temat wałkowany już u nas tak długo, że jak skończyliśmy to na zasadzie zakuć-zdać-zapomnieć więc jeszcze nie poszukałam czy mamy Schuco...

Co do PCV to ja chyba pisałam że wyceny było niewiele tańsze od drewna i baliśmy się HSów w plastiku. ALU z kolei odstraszyło mnie swoim zimnem (byłam w domu z takimi profilami) a na najlepsze aluminiowe mnie po prostu nie było stać.

Pozdrawiam

Gość Konto usunięte na żądanie

Witaj.

Łączę się z Tobą w bólu co do PGE i współpracy z nimi.

Niestety u mnie wygląda podobnie bo na prąd czekam od 3 lat a te dziady tylko zwodzą i aneksy przysyłają- ale nic już z nimi nie podpiszę...

Pozdrawiam

i prądu życzę :)

Lokmen

Jej Rasia, Lokmen jak mi miło, że ktoś do mnie zagląda!

Za kciukasy i uściski dziękuję - potrzebne bardzo, nie tylko w sprawie prądu.

A PGE to temat tabu i zarzewie wszelkich sporów - ostatnio moi rodzice na mnie nakrzyczeli dlaczego PGE nie chce mi zrobić prądu..... hmmm nie wiem bo ja chcę różowy kabel, a oni uparli się na czarny :p.

Pozdrawiam

Ja tez nie wiem. Pamietam rysunki elewacji, ale nic wiecej.

A co do kosztów - właśnie robię sobie projekt wnętrz. Co oznacza zrobienie spisu wyposażenia, co z kolei oznacza możliwość podsumowania kosztów. I już wiem, że będzie bolało. Najważniejsza mała łazienka gościnna po dużym kombinowaniu wyszła mi w okolicach 7 tys zł :(

Pozdrawiam wszystkich czytających!

A Fomiczowi dziękuję za odpowiedź w moim imieniu :-). Ale uściślę - poprosił o nie udostępnianie zbyt wielu szczegółów szerszej publiczności :) i taką mamy umowę, że nie pokazuję za dużo.

A rzutów nie umieszczam bo to moja decyzja z kolei - jakoś tak ... no nie umiem tego wyjaśnić. Po prostu.

I to chyba nawet nie chodzi o złodzieja bo jakby tacy siedzieli na FM i czytali po to by okraść to ze zdjęć można łatwo wywnioskować jaki jest plan domu. Ale jakoś mam wewnętrzny opór przed pokazaniem rzutów.

Skoro mam tylu fajnych czytelników to może coś dzisiaj skrobnę do dziennika. Ale to póóóóóóźnym wieczorem.

Tutli dzięki. No prąd to ...eech temat pt "szkoda gadać".

Ale "pracujemy nad tematem" - dzwonimy do SKO czy rozpatrzyli odwołanie ;), no i trafiłam do gościa z PGE Otwock, który myśli jak tu w XXI wieku doprowadzić do nas prąd za rozsądna kwotę.

Już coś tam wymyślił, ale człowiek nad którego pustą rolną działką miałby wisieć TYMCZASOWO kabel nie chce się na toi zgodzić. Dodajmy, że ten sam człowiek zablokował cały proces modernizacji linii nie zgadzając się na słupy na działce.I ja to rozumiem, ale w czym przeszkadzać mu będzie kabel nad ziemią, której nie uprawia? W dodatku ten kabel będzie tam wisiał dopóki sprawa nie zostanie wyjaśniona przez SKO, no chyba że sprawa trafi wyżej....

Więc sama rozumiesz za każdym razem jak widzimy światełko w tunelu w sprawie prądu ktoś/coś rozbija żarówkę i zaczynamy od początku. Już się mi skończyły pomysły.