adk 17.11.2012 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Mayadaski , Max-maniacy - dzięki. Elewacja się kończy i kończy... jakiegoś pecha mają bo albo pogoda nie sprzyja , albo spadają wiaderka z tynkiem z rusztowania . A z koloru tynku jestem niesamowicie zadowolona i aż dziwne, że to mój pierwszy wybór . Bo ja jestem z tych co to zmieniają zdanie 5 razy. Co do chudziaka - Pani Kierownik budowy uspokoiła mnie. cytuję: "Chudziak może popękać gdyż w betonie powstają naprężenia na które nie mamy wpływu gdyż w podłożu jest glina i budynek jest na skarpie, ale to nie ma wpływu na cała konstrukcję. Na pewno warstwy wykończeniowe przy ich wykonywaniu musza być zdylatowane od ścian." Także jestem spokojna. Architekt powiedział to samo, ale oboje doszliśmy do wniosku, że w sumie to te nasze opóźnienia związane z brakiem prądu mają jakiś plus bo dzięki temu co miało wyjść wyjdzie zanim wykończymy dom i nie będzie szkód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 17.11.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Także jestem spokojna. Architekt powiedział to samo, ale oboje doszliśmy do wniosku, że w sumie to te nasze opóźnienia związane z brakiem prądu mają jakiś plus bo dzięki temu co miało wyjść wyjdzie zanim wykończymy dom i nie będzie szkód. otóż to. grunt to widzieć jasne strony każdej sytuacji. ale to szczera prawda. a u nas też dom na glinie i na górce. ciekawe, czy tak samo nam wyjdzie. ale na razie jeszcze nie mamy chudziaka. pozdrawiam i oby jak najszybciej ten prąd się znalazł w Waszym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 17.11.2012 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 U mnie też chudziak popękał w kilku miejscach i to niezależnie od jego grubości, bo i ten cienki ok.9cm i ten grubszy ok 15cm.Myślę, że teraz się wszystko ustabilizuje i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 21.11.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Ślicznie się u ciebie robi. Popatrzyłem na dziennik i jak ja ci zazdroszczę mozliwosci postawienia domu z płaskim dachem. Buuuuu.... Poddasze, szczególnie jeżeli skosy muszą schodzić nisko, jest tak dramatycznie nieustawne, ze się można pochlastać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sława05 26.11.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 witaj adk, przyznaje się, ze podczytuje Cie już od dłuższego czasu i niezmiennie fascynuje mnie bryła Twojego domku. Czy jest możliwość, żebyś przesłała mi na priv rzuty twojego domku? Zazdrosze Ci możliwości zrobienia dachu płaskiego i zielonego... To bylo moje marzenie... Może jeszcze się uda. Obecnie jestesmy na etapie papierków zwiazanych z zniemia, także kto wie? Może urzednicy sie zlituja nad moimi marzeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 03.12.2012 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Hej, wszystkim dziękują za miłe słowa! Są mi bardzo potrzebne. Jest mi niezmiernie miło, że komuś oprócz Nas dom się podoba (choć w sumie jak już kiedyś gdzieś pisałam nie braliśmy pod uwagę jego urody tylko czy będzie wygodny). Dr_au - bardzo współczuję skosów. W obecnym domu mam nieumyte okna dachowe od.... bo mam je bardzo wysoko i sporo wysiłku kosztuje mnie ich umycie. Są pod takim kątem, że ich mycie to totalna masssakrrrrra. Ustawność pomieszczeń to dodatkowa sprawa. A dach już nie zielony - bo zwiądł nieco - ale i tak wydaje się mi piękny . Sława05 - bardzo mi miło . No rzutów to raczej nie upubliczniam. Co do dachu płaskiego - to nasz wbrew pozorom nie jest płaski. W naszej gminie nie dali pozwoleństwa, ale dopuścili bardzo mały spadek 10% więc możemy udawać, że jest płaski. Polecam dziennik Oliwki29 - ona ukrywa swój dach spadzisty, jest jeszcze kilka dzienników z ukrywanymi dachami spadzistymi za attykami ale nie mogę sobie teraz przypomnieć. Może moi czytelnicy pamiętają. Ekspresowa aktualizacja budowania w dzienniku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 03.12.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Cześć Ala Piękna ta Twoja elewacja, masz taki nowoczesny dom, super ! A co do okien dachowych to ja swoich tez nie myje, może są samoczyszczące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 03.12.2012 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Cześć A co do okien dachowych to ja swoich tez nie myje, może są samoczyszczące Czego Ci serdecznie życzę! Moje same się myją tylko latem podczas ulewnych deszczów. Poza deszczami są wiecznie zakurzone i brudne. Teren piaszczysty - mocno się kurzy, dookoła mnóstwo drzew. Najstraszniejsze są jesienią i zimą - mamy obok stolarnię, która pali w piecu jakimś dziadostwem i kurzy się od nich jak nie wiem co i od kilku sąsiadów dookoła też. Nie cierpię swoich okien dachowych. Jedyna ich zaleta - oglądanie gwiazd, o ile nie są zaparowane, zasypane śniegiem lub zakurzone . Biegam dzisiaj po dziennikach i nadrabiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 09.12.2012 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Alicjo, kominek przytachalam;)reszta domu tutaj: http://www.archdaily.com/303040/twin-houses-ekler-architect/ http://ad009cdnb.archdaily.net/wp-content/uploads/2012/12/50bf96a0b3fc4b2ac000001d_twin-houses-ekler-architect_kf-_61.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 22.12.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Zdrowych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia życzy lidszu z rodzinką http://www.mironproperties.com//images/userfiles/1/image/BookTreeC.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 23.12.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Świąt dających radość i odpoczynek, oraz nadzieję na Nowy Rok, żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija. Tobie i całej Twojej rodzinie życzy Małgosia http://img.webme.com/pic/m/magia-zimowych-swiat/canoce_503760473_50.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 23.12.2012 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 http://i49.tinypic.com/21mga46.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 23.12.2012 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Alu :hug: http://magia-swiat.web21.pl/wp-content/uploads/2008/08/carteneige004aq9.gif Niech magiczna noc wigilijnego wieczoru przyniesie Wam spokój i radość, a Nowy Rok marzenia, o które warto walczyć. Radości, którymi warto się dzielić,przyjaciół z którymi warto być,i nadziei bez której nie da się żyć. Wesołych Świąt dla Ciebie Alu i Twoich bliskich życzy Ala z Rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 23.12.2012 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=156372&d=1356273091 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 23.12.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 http://24.media.tumblr.com/tumblr_m8o2vgFY7a1rdfpqfo1_500.jpg Radosnych Świąt Bożego Narodzenia i spełnienia marzeń w Nowym Roku (części przynajmniej, żeby było na co czekać ) życzy cronin z rodzinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 24.12.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 Najserdeczniejsze życzenia Cudownych świąt Bożego Narodzenia, Ciepła i wielkiej radości, Miłych oraz hojnych gości, Pod choinką dużo prezentów, A w Waszych sercach wiele sentymentów.życzą Kamila i Marcin wraz z rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 25.12.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 http://img542.imageshack.us/img542/5193/wesolychswiat464.jpg Uploaded with ImageShack.us Własnego skrawka nieba, odpoczynku, zwolnienia oddechu, nabrania dystansu do tego co wokół, chwil roziskrzonych kolędą, śmiechem i wspomnieniami.Wesołych Świąt ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 02.01.2013 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Kochani!A szczególnie Lidszu, Małgosia, Pasie, Ala, Kasia, Cronin, Kamila i Kocimięta - BARDZO WAM dziękuję za takie miłe życzenia i za pamięć. Naprawdę!!! Przyznam szczerze, że nie zajrzałam na FM przed świętami z braku czasu. A po świętach wpadłam w dołek jak posumowałam 2012 rok. Kochani na ten Nowy Rok życzę WSZYSTKIM tu zaglądającym i nie tylko (bo jest parę osób na FM, którym brakuje czasu ale z kolei ja o nich myślę) dużo zdrowia, dobrych ludzi dookoła, wspaniałej Rodziny, ciepła i Miłości. Życzę sił i wytrwałości w dążeniu do wyznaczonych celów. Życzę też aby nigdy Wam nie brakło wspaniałych Przyjaciół co wesprą w trudnych chwilach ale i będą cieszyć się z Wami z sukcesów.Życzę aby ten 2013 przyniósł Wam same dobre rzeczy/ pozytywne zdarzenia, jeśli już wydarzy się coś bolesnego, zdarzy się porażka - życzę wam aby budowała Wasze Doświadczenie i Siłę. I aby Nadzieja w Was nigdy nie zanikła. Nie lubię używać patetycznych słów ale tak dzisiaj czuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 04.01.2013 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 W Nowym Roku 2013,Odrobiny ciepła dzięki ludzkiej życzliwości, odrobiny światła w mroku dzięki szczeremu uśmiechowi, radości w smutku dzięki ludzkiej miłości i nadziei na lepsze jutro w chwilach niepokoju życzy Maja http://www.onsecrethunt.com/wp-content/uploads/2012/12/Happy-New-Year-2013-Wallpaper-1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 06.01.2013 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Kochani! A szczególnie Lidszu, Małgosia, Pasie, Ala, Kasia, Cronin, Kamila i Kocimięta - BARDZO WAM dziękuję za takie miłe życzenia i za pamięć. Naprawdę!!! Przyznam szczerze, że nie zajrzałam na FM przed świętami z braku czasu. A po świętach wpadłam w dołek jak posumowałam 2012 rok. To pomyśl że wywalczyłaś swój ukochany dach !!! I głowa do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts