Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom na zboczu - KOMENTARZE

Recommended Posts

Mayadaski , Max-maniacy - dzięki.

Elewacja się kończy i kończy... jakiegoś pecha mają bo albo pogoda nie sprzyja , albo spadają wiaderka z tynkiem z rusztowania :-). A z koloru tynku jestem niesamowicie zadowolona i aż dziwne, że to mój pierwszy wybór :D. Bo ja jestem z tych co to zmieniają zdanie 5 razy.

Co do chudziaka - Pani Kierownik budowy uspokoiła mnie.

cytuję: "Chudziak może popękać gdyż w betonie powstają naprężenia na które nie mamy wpływu gdyż w podłożu jest glina i budynek jest na skarpie, ale to nie ma wpływu na cała konstrukcję. Na pewno warstwy wykończeniowe przy ich wykonywaniu musza być zdylatowane od ścian."

Także jestem spokojna. Architekt powiedział to samo, ale oboje doszliśmy do wniosku, że w sumie to te nasze opóźnienia związane z brakiem prądu mają jakiś plus bo dzięki temu co miało wyjść wyjdzie zanim wykończymy dom i nie będzie szkód.

• Odpowiedzi 964
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Także jestem spokojna. Architekt powiedział to samo, ale oboje doszliśmy do wniosku, że w sumie to te nasze opóźnienia związane z brakiem prądu mają jakiś plus bo dzięki temu co miało wyjść wyjdzie zanim wykończymy dom i nie będzie szkód.

otóż to. grunt to widzieć jasne strony każdej sytuacji. ale to szczera prawda.:yes:

a u nas też dom na glinie i na górce. ciekawe, czy tak samo nam wyjdzie. ale na razie jeszcze nie mamy chudziaka.

pozdrawiam i oby jak najszybciej ten prąd się znalazł w Waszym domu.:bye:

witaj adk,

przyznaje się, ze podczytuje Cie już od dłuższego czasu i niezmiennie fascynuje mnie bryła Twojego domku.

Czy jest możliwość, żebyś przesłała mi na priv rzuty twojego domku?

Zazdrosze Ci możliwości zrobienia dachu płaskiego i zielonego... To bylo moje marzenie...

Może jeszcze się uda. Obecnie jestesmy na etapie papierków zwiazanych z zniemia, także kto wie? Może urzednicy sie zlituja nad moimi marzeniami :???: :-P

Hej, wszystkim dziękują za miłe słowa! Są mi bardzo potrzebne.

Jest mi niezmiernie miło, że komuś oprócz Nas dom się podoba (choć w sumie jak już kiedyś gdzieś pisałam nie braliśmy pod uwagę jego urody :-) tylko czy będzie wygodny).

Dr_au - bardzo współczuję skosów. W obecnym domu mam nieumyte okna dachowe od.... bo mam je bardzo wysoko i sporo wysiłku kosztuje mnie ich umycie. Są pod takim kątem, że ich mycie to totalna masssakrrrrra. Ustawność pomieszczeń to dodatkowa sprawa.

A dach już nie zielony - bo zwiądł nieco - ale i tak wydaje się mi piękny :D.

Sława05 - bardzo mi miło :). No rzutów to raczej nie upubliczniam. Co do dachu płaskiego - to nasz wbrew pozorom nie jest płaski. W naszej gminie nie dali pozwoleństwa, ale dopuścili bardzo mały spadek 10% więc możemy udawać, że jest płaski. Polecam dziennik Oliwki29 - ona ukrywa swój dach spadzisty, jest jeszcze kilka dzienników z ukrywanymi dachami spadzistymi za attykami ale nie mogę sobie teraz przypomnieć. Może moi czytelnicy pamiętają.

Ekspresowa aktualizacja budowania w dzienniku. Pozdrawiam.

Cześć

A co do okien dachowych to ja swoich tez nie myje, może są samoczyszczące :rotfl:

:lol2:

Czego Ci serdecznie życzę!

Moje same się myją tylko latem podczas ulewnych deszczów. Poza deszczami są wiecznie zakurzone i brudne. Teren piaszczysty - mocno się kurzy, dookoła mnóstwo drzew. Najstraszniejsze są jesienią i zimą - mamy obok stolarnię, która pali w piecu jakimś dziadostwem i kurzy się od nich jak nie wiem co i od kilku sąsiadów dookoła też.

Nie cierpię swoich okien dachowych.

Jedyna ich zaleta - oglądanie gwiazd, o ile nie są zaparowane, zasypane śniegiem lub zakurzone :D.

Biegam dzisiaj po dziennikach i nadrabiam ;)

• 2 weeks później...

Alu :hug::hug::hug:

http://magia-swiat.web21.pl/wp-content/uploads/2008/08/carteneige004aq9.gif

Niech magiczna noc wigilijnego wieczoru przyniesie Wam spokój i radość, a Nowy Rok marzenia, o które warto walczyć.

Radości, którymi warto się dzielić,przyjaciół z którymi warto być,i nadziei bez której nie da się żyć.

Wesołych Świąt dla Ciebie Alu i Twoich bliskich życzy Ala z Rodziną

Kochani!

A szczególnie Lidszu, Małgosia, Pasie, Ala, Kasia, Cronin, Kamila i Kocimięta - BARDZO WAM dziękuję za takie miłe życzenia i za pamięć. Naprawdę!!!

Przyznam szczerze, że nie zajrzałam na FM przed świętami z braku czasu. A po świętach wpadłam w dołek jak posumowałam 2012 rok.

Kochani na ten Nowy Rok życzę WSZYSTKIM tu zaglądającym i nie tylko (bo jest parę osób na FM, którym brakuje czasu ale z kolei ja o nich myślę) dużo zdrowia, dobrych ludzi dookoła, wspaniałej Rodziny, ciepła i Miłości. Życzę sił i wytrwałości w dążeniu do wyznaczonych celów. Życzę też aby nigdy Wam nie brakło wspaniałych Przyjaciół co wesprą w trudnych chwilach ale i będą cieszyć się z Wami z sukcesów.

Życzę aby ten 2013 przyniósł Wam same dobre rzeczy/ pozytywne zdarzenia, jeśli już wydarzy się coś bolesnego, zdarzy się porażka - życzę wam aby budowała Wasze Doświadczenie i Siłę. I aby Nadzieja w Was nigdy nie zanikła.

Nie lubię używać patetycznych słów ale tak dzisiaj czuję. Pozdrawiam

W Nowym Roku 2013,

Odrobiny ciepła dzięki ludzkiej życzliwości, odrobiny światła w mroku dzięki szczeremu uśmiechowi, radości w smutku dzięki ludzkiej miłości i nadziei na lepsze jutro w chwilach niepokoju

życzy Maja

http://www.onsecrethunt.com/wp-content/uploads/2012/12/Happy-New-Year-2013-Wallpaper-1.jpg

Kochani!

A szczególnie Lidszu, Małgosia, Pasie, Ala, Kasia, Cronin, Kamila i Kocimięta - BARDZO WAM dziękuję za takie miłe życzenia i za pamięć. Naprawdę!!!

Przyznam szczerze, że nie zajrzałam na FM przed świętami z braku czasu. A po świętach wpadłam w dołek jak posumowałam 2012 rok.

To pomyśl że wywalczyłaś swój ukochany dach !!! I głowa do góry ;)