adk 11.01.2013 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 To pomyśl że wywalczyłaś swój ukochany dach !!! I głowa do góry Tofee czeeeść, miło że wstąpiłaś. Właśnie tak się pocieszam - dach, studnia, elewacja... ale wciąż mi mało . Wciąż przebieram nogami bo chciałabym ruszyć dalej a zatrzymuje mnie brak kasy i częściowo prąd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 11.01.2013 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Ala wiem że to czekanie jest mega frustrujące ale uwierz mi kiedyś przyjdzie i czas na twoją przeprowadzkę . Trzymaj się cieplutko ja wiernie kibicuję i często o was myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 28.01.2013 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Tofee - no mega frustrujące to jest to czekanie. Zwłaszcza jak ktoś mi mówi, że coś jest gotowe a potem nie mogę się na to coś doczekać tygodniami. Lecę zajrzeć do Ciebie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 28.01.2013 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Aj głęboko współczuję tego NATURA 2000, ja mam działkę rekreacyjną na takim terenie, i musiałam takie same sterty papierzysk przetworzyć żeby postawić drewniany domek/altankę 20 m2 A teraz przetwarzam papiery na przyłącze wodociągowe, więc łączę się z Tobą w bólu, paragraf 22 normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 28.01.2013 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Ania oj łączymy się bólu . Jak skończę załatwiać papiery budowlane wszelkiego typu to będę chyba jednym z najszczęśliwszych ludzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 29.01.2013 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 może akurat przez zimę zdążycie z tymi papierkami. nie załamuj się, żeby Cię jakaś zimowa depresja nie dopadła. trzymaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 29.01.2013 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 może akurat przez zimę zdążycie z tymi papierkami. nie załamuj się, żeby Cię jakaś zimowa depresja nie dopadła. trzymaj się Dzięki! Za każdym razem jak dzwoni wykonawca POŚki to wychodzę na idiotkę bo jemu się nie mieści w głowie, że urząd się czepia, albo że architekt jeszcze się nie wyrobił. No nic po budowie pójdę na jakiś kurs i zostanę mediatorką. W sumie zaprawiłam się w bojach podczas SSO . A teraz w zależności od humoru napędzam się pozytywnie albo słuchaniem Slasha, Ozziego, Motorhead, Iron Maiden i im podobnych albo zupełnie w innych klimatach, a mianowicie słucham różnych brazylijskich wykonawców (nazwisk nie podam bo wyświetlają się mi losowo, zapamiętałam: Paola Fernandez, Gustavo Lima). A teraz leci Rock Out Motorhead, yeeeeaaaah! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 06.02.2013 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 No widzisz jak miło się nowy sezon zaczyna Napisz coś o wentylacji mechanicznej dobrze?, jaka firma, jaki koszt, jaki reku? zaczynam rozglądać się w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 06.02.2013 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Aniu jak wrócę (bo jadę odwieźć Młodego do kolegi) to napiszę to co wiem . Bo wybieraliśmy firmę i reku 2 lata temu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 06.02.2013 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 No to faktycznie musisz sobie przypomnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 06.02.2013 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Aniu - dopiero teraz bo dopiero niedawno dotarłam do domu na dłużej (tak wpadałam na godzinkę dwie). Ofertę jak Ci już pisałam robili mi 2 lata temu (dokładnie w styczniu 2011) więc cenowo może być ciut wyżej bo wiem że była podwyżka na rekuperatory. Mamy mieć rekuperator AERIS CA 550. Jego najważniejsze cechy ( z oferty): _ wymiennik przeciwprądowy o sprawności do 95%, _ NOWOŚĆ: wymiennik entalpiczny o sprawności do 107%, odzyskujący wilgoć z powietrza usuwanego z budynku (opcja) - jeśli chodzi o to, to facet mi mówił, że to nie jest jakaś super rzecz i spokojnie można z tego zrezygnować, _ zawiera automatyczny bypass, _ odpowiednia automatyka umożliwia współpracę z GWC - nie zdecydowaliśmy się, _ unikatowe zabezpieczenie antyzamrożeniowe, _ zabezpieczenie kominkowe, _ tryb „wietrzenia wiosennego”, _ możliwość zastosowania filtrów wielorazowego użytku, _ filtry wraz z automatyką przypominającą o konieczności wymiany filtrów, _ możliwość zastosowania dodatkowego sterowania pracą wentylatorów poprzez drogę radiową - to jest bardzo fajne bo można dokupić dużo później, montujesz np w łazience i po prysznicu albo gorącej kąpieli włączasz będąc w łazience, _ możliwość zastosowania dodatkowych czujników: wilgoci, CO2 oraz przełącznika łazienkowego, _ sterowanie pracą rekuperatora odbywać się będzie poprzez sterownik EASE lub panel LUXE. A robił mi to będzie TERMOKLIMAT MICHALCZYK MARCIN TEL. 503 195 800. Liczę, że będę zadowolona, jak na razie jest bardzo OK. Rozumie niechęć do robienia sufitów podwieszanych więc dogadaliśmy się bezproblemowo jak mają iść rury aby było jak najmniej do zabudowania. Rury spiro. Nie wiem co jeszcze mogłabym Ci napisać. Oczywiście jaki ma być rekuperator to on zaproponował, a ja sobie sprawdziłam opinie o nim i wydaje mi się że jest dobry. Ja to wszystko wtedy sprawdzałam teraz już nie pamiętam. No i moc też on dobierał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 06.02.2013 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 witaj Alicjo - dawno mnie u Ciebie nie było - kiedys ogladałem wpis chyba na blogu jak waczyliscie sami z ociepleniem jakies scianyale przegapilem okna, parapety, elewacje te barierki i cala mase - dom wyglada imponujaco ! podobny buduje w mojej okolicy M.A.G. co do rekuperatora polecam przycisk lazienkowy - przyda Ci sie np podczas brania prysznica lub kapieli by zwiekszac moc wyciagu 2 sprawa czujnik Co2 w sypialniach - ja ostatnio u suebie badam ten temat i przy zamknietych drzwiach i minimalnym nawiewie (zima WM chodzi na minimum) wzrasta mi niebezpiecznie CO2 - koledzy z FM radza nawet w sypialni nawiew zmienic na WYCIAG! omow ta kwestię z instalatorem poki masz czas! ja 2x robiac instalacje w sypialniach zrobilbym wyciag a w korytarzu obok sypialni glowny nawiew swiezego powierza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 06.02.2013 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Konrad przegadam sprawę sypialni, dzięki za podpowiedzi. my mamy dosyć dużą kubaturę pomieszczenia bo pokój ma ok 22m2 z normalną wysokością ale przegadam z człowiekiem temat. Właśnie te przyciski łazienkowe to strasznie fajna sprawa, a że można dokupić później to już w ogóle super bo działa bezprzewodowo. No i strasznie mi miło (gęba mi się śmieje od ucha do ucha), że podobają Ci się dotychczasowe wykonane prace. Zaglądam czasami do Ciebie, jesteś niesamowity z tymi wpisami zużycia i odczytami, że Ci się chce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 07.02.2013 02:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Całe wieki do Ciebie nie zaglądałam, a Ty właściwie już szykujesz się do parapetówy! Super postępy!!! I wszystko takie ładne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 07.02.2013 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Ala dzięki , u mnie napewno będzie bez bajerów, ale dobrze wiedzieć jakie są możliwości. Przycisk w łazience zapamiętam Konrad idę do Ciebie zobaczyć jakiej wielkości masz sypialnie, bo ten wzrost CO mnie martwi - u mnie 15 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 07.02.2013 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Całe wieki do Ciebie nie zaglądałam, a Ty właściwie już szykujesz się do parapetówy! Super postępy!!! I wszystko takie ładne.... Rasia do parapetówy to jeszcze hen daleko, ale dzięki za wiarę Dzisiaj powiedziałam architektowi o tym że chcielibyśmy się wprowadzić w wakacje - ździebko się zdziwił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 07.02.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Dobry wieczór! Niezły marketing uprawiają ci oferenci rekuperatora, m. in.: "unikatowe zabezpieczenie antyzamrożeniowe"- to już nie grzałka i prąd?. Parametry reku z kosmosu- żaden nie uzyska takich w domowych warunkach, nie wiem czy w laboratorium też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 07.02.2013 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Cześć DEZET! Tak wiem, opis każdego rekuperatora i w ofertach i na stronach, to czysty marketing . Ale zadaniem klienta jest dopytać cóż to za unikatowe rozwiązanie jest . Pan Michalczyk to "normalny" człowiek i jak go pytałam kolejno a to to co , a to to co - to bez problemu wyjaśniał o co chodzi bez udawania, że chodzi o jakieś nie-wiadomo-co . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 08.02.2013 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 (edytowane) Dobry wieczór! Niezły marketing uprawiają ci oferenci rekuperatora, m. in.: "unikatowe zabezpieczenie antyzamrożeniowe"- to już nie grzałka i prąd?. Parametry reku z kosmosu- żaden nie uzyska takich w domowych warunkach, nie wiem czy w laboratorium też. Cześć DEZET! Tak wiem, opis każdego rekuperatora i w ofertach i na stronach, to czysty marketing http://forum.muratordom.pl/images/smilies/smile.gif. Ale zadaniem klienta jest dopytać cóż to za unikatowe rozwiązanie jest http://forum.muratordom.pl/images/smilies/wink-2.gif. Pan Michalczyk to "normalny" człowiek i jak go pytałam kolejno a to to co , a to to co - to bez problemu wyjaśniał o co chodzi bez udawania, że chodzi o jakieś nie-wiadomo-co http://forum.muratordom.pl/images/smilies/smile-2.gif. Z tym się nie zgodzę ... dla mnie to zwyczajne oszustwo nie marketing. Jak unikatowe to unikatowe, jak zwyczajne to nazwijmy to po imieniu - nabijanie kogoś w butelkę! Ja nie muszę się znać na WSZYSTKIM! Tak samo jak nie muszę marnować swojego czasu na dochodzenie każdego takiego machlojstwa ... bo mi życia zabraknie Rasia do parapetówy to jeszcze hen daleko, ale dzięki za wiarę http://forum.muratordom.pl/images/smilies/biggrin-2.gif Dzisiaj powiedziałam architektowi o tym że chcielibyśmy się wprowadzić w wakacje - ździebko się zdziwił http://forum.muratordom.pl/images/smilies/wink-2.gif Ooooooooooo to ja już nogami przebieram Edytowane 8 Lutego 2013 przez tofee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 08.02.2013 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Z tym się nie zgodzę ... dla mnie to zwyczajne oszustwo nie marketing. Jak unikatowe to unikatowe, jak zwyczajne to nazwijmy to po imieniu - nabijanie kogoś w butelkę! Ja nie muszę się znać na WSZYSTKIM! Tak samo jak nie muszę marnować swojego czasu na dochodzenie każdego takiego machlojstwa ... bo mi życia zabraknie Ooooooooooo to ja już nogami przebieram Tofee generalnie też nie lubię reklamy, ale że jest dźwignią handlu (mówię/piszę to z przekąsem i ironią) to wiem, że zawsze będzie. A że ja jestem "człowiek niedowierzający" to i tak bym sprawdziła każdy punkt z opisu rekuperatora. Nie było to potrzebne bo na spotkaniu facet wszystko mi wytłumaczył, powiedział co warto dokupić, a czego wg niego nie warto. A co do przeprowadzki - motywujesz mnie, oj motywujesz . MUSZĘ ZDĄŻYĆ w takim razie do sierpnia choćby to miało być 31.08.2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts