rasia 17.04.2013 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Hej Alutku:). Wpadłam na kwilkę... ja też zdecydowałam, że najpierw wylewki potem tynki i byłam bardzo zadowolona ze swojego uporu;). Po Twojej stronie jest inter keram w Halinowie. Ja zamawiałam tam i gres na cały dół i ceramikę łazienkową. Indywidualnie negocjowałam ceny. W sumie za gres zapłaciłam dwa razy taniej niż na Bartyckiej:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 17.04.2013 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Rasia cześć, miło że wpadłaś! Dzięki za namiary!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 22.04.2013 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 adk,masz piękną elewację - czy kolor to złamana biel, czy jaśniuteńka szarość?Możesz napisać, jaki to tynk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 22.04.2013 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 adk, masz piękną elewację - czy kolor to złamana biel, czy jaśniuteńka szarość? Możesz napisać, jaki to tynk? Sharlotka dzięki. Mam tynk silikatowo-silikonowy firmy Alpol. Baranek 1mm, kolor Ganges 3000. Będzie jeszcze ciemna wnęka w kolorze 3070. Kolor 3000 to biel "złamana" szarością. W ostrym słońcu prawie biały, ale nie wali słońcem tak w oczy. Osobiście jestem bardzo zadowolona z tego koloru. Co do tynku - się zobaczy. Nie miałam kasy na lepszą firmę. A wykonawca, którego miałam robi tynki wszystkich firm więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 22.04.2013 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 No właśnie ja trochę boję się bieli – że za parę lat będzie nie tyle do czyszczenia, co do malowania:(Bo cholera dostawca materiału sieje w nas wątpliwości, że biel, blisko lasu, czy to się sprawdzi…….Ale innego koloru sobie nie wyobrażam – zdecydowaliśmy się na tynk silikonowy, nie akryl, nie mineralny - więc mam nadzieję, że będzie ok. – dziękuję Ci serdecznie za informacje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 22.04.2013 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Kurcze - Alicjo - a kaczki masz? gesi tez moga byc....tyle wody!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 23.04.2013 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 No właśnie ja trochę boję się bieli – że za parę lat będzie nie tyle do czyszczenia, co do malowania:( Bo cholera dostawca materiału sieje w nas wątpliwości, że biel, blisko lasu, czy to się sprawdzi……. Ale innego koloru sobie nie wyobrażam – zdecydowaliśmy się na tynk silikonowy, nie akryl, nie mineralny - więc mam nadzieję, że będzie ok. – dziękuję Ci serdecznie za informacje!! Nie wiem jak zachowuje się elewacja w lesie. Mnie z kolei wykonawca straszył całkowicie północną ścianą - że podobno lubi zazielenić się. Ale obiecał mi, że doda do tynku środek grzybobójczy, p/glonom i że to powinno pomóc. Pocieszał mnie, że w razie czego Karcher w rękę i do mycia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 23.04.2013 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Kurcze - Alicjo - a kaczki masz? gesi tez moga byc....tyle wody!! Kaczki mam i owszem, niedaleko stacjonują też żurawie, no i są też bobry ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 23.04.2013 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Zielenienie ściany????Myślałam, że sam tynk silikonowy lub silikatowy załatwia sprawę i nic nie trzeba, a nawet nie można do niego dodawać......O rany, kolejne pytanie do dostawcy i wykonawcy:D - dzięki serdeczne za poradę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 23.04.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 No trzeba przyznać, że bardzo blisko macie prawdziwą naturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 24.04.2013 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Zielenienie ściany???? Myślałam, że sam tynk silikonowy lub silikatowy załatwia sprawę i nic nie trzeba, a nawet nie można do niego dodawać...... O rany, kolejne pytanie do dostawcy i wykonawcy:D - dzięki serdeczne za poradę!!! Pogadaj, bo podobno część tynków ma już jakieś środki p/glonom i grzybom w sobie a część nie. To samo z farbami do elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 24.04.2013 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 No trzeba przyznać, że bardzo blisko macie prawdziwą naturę. O kilku dni "śledzimy" na przykład sarenkę na naszej działce. W cudzysłowiu bo śledzimy tylko po śladach. Ale odważna jest bo najpierw chodziła tylko po części tylnej działki, a wczoraj widzieliśmy ślady na części frontowej od drogi. No i musimy się jakoś zabezpieczyć przed dzikami - co prawda woda powinna im przeszkodzić, ale jak wyschnie to mogą wejść. Co prawda ślady widzieliśmy daleko od nas ale.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 27.04.2013 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Gratuluję prądu.. my składaliśmy papiery dużo wcześniej przed budową i udało się mieć przyłącze równo z zaczęciem robót.. teraz dopiero staramy sie w przekształcenie przyłącza na cele domowe.. i też potrzebne jest tyle papierów co chyba do odbioru było mniej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 27.04.2013 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 aaa zgadłam super, bardzo się cieszę, teraz to już z górki Ala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 27.04.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Alicja, OGROMNE GRATULACJE !!!!! wiedziałam, że uda wam się ten prąd wywalczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 27.04.2013 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 dołączam do gratulacji. też chcę się załapać na szampana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 27.04.2013 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Jak dobrze,że prądowy kłopot z głowy :) Oby innych jak najmniej. A swoją drogą - XXI wiek - a my sie tak cieszymy jak coś się uda wywalczyć, jakby to była co najmniej elektryfikacja wsi zaraz po wojnie U Ciebie prąd, ja miałam perypetie z podłączeniem gazu, gdzie nitka gazowa dosłownie 0,5 metra od płotu. Ale nie narzekajmy, dobrze,że jest już pozytywnie, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 27.04.2013 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 To był chyba najbardziej oczekiwany prąd na całym FM !!! Gratulacje! Szampan to mało będzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 28.04.2013 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Gratuluję prądu.. my składaliśmy papiery dużo wcześniej przed budową i udało się mieć przyłącze równo z zaczęciem robót.. teraz dopiero staramy sie w przekształcenie przyłącza na cele domowe.. i też potrzebne jest tyle papierów co chyba do odbioru było mniej.. My mieliśmy umowy na oba przyłącza (budowlany i docelowy) z warunkami podpisane 1,5 roku przed rozpoczęciem budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 28.04.2013 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Mój prąd i ja, a nawet cała nasza rodzinka dziękujemy za gratulki . I mam nadzieję będziemy razem żyli długo i szczęśliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts