Pascow 01.07.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Witam, chciałbym prosić o poradę, mianowicie mam w domu parterowym ze strychem słabo ocieplone skosy dachowe-betonowe. Jest dana jedynie cienka warstwa waty szklanej, a między tą izolacją a blachą jest ok. 20 cm wolnej przestrzeni. Sprawa jest dość skomplikowana gdyż skosy są dość długie (ok. 4m) i nie ma pełnego deskowania. Zapewne warto by to docieplić, i zastanawiam się czym i czy w ogóle. Czy mogła by być to piana poliuretanowa, ekofiber lub wełna rozprężna(choć wydaje mi się że dość szybko się rozpręża i mógłby być problem z sunięciem jej na skosy), a może coś innego? Wydaje mi się że styropian i wata szklana nie wchodzą w grę. Jeśli byście mogli doradzić w tej sprawie byłbym bardzo wdzięczny.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozek131 01.07.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 można zastosować pianę poliuretanowa otwarto komorowa metodą zalewową , przy 20 cm grubości współczynnik przenikania wynosi "U" 0.19 izolacja tak jak do domu pasywnego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts