Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Parkiet olejowany dębowy BONA CARLS? POKAŻCIE...

mkmk10

Recommended Posts

WITAJCIE MOI DRODZY FORUMOWICZE :),

chciałabym położyć parkiet dębowy olejowany, mam już deseczki 35cm dł*10cm szer gr. 2 cm klasa rustic....tylko jakoś nie widzę w internecie zalewu zdjęć parkietu w cegiełke olejowanego bona carls 90.....może Wy pomożecie? :D

chciałabym miec parkiet troche przyciemniony, zeby widac było usłojenie i sęki w drewnie ....

W moim profilu są zdjęcia. Na 10 jest stół zaolejowany olejem, którego pełną nazwę wymieniłaś. Na 12 zdjęciu jest podłoga.

Pozornie zbytnio się błyszczy, bo zdjęcie zrobiłem chwilę po zaolejowaniu.

Środki zastosowane pod parkiet niekoniecznie muszą być z tej samej firmy co materiały lakiernicze.

Za to grunt powinien być idealnie dopasowany do kleju, jako że ma to fundamentalne znaczenie dla bezpieczeństwa wiązania podłogi z jastrychem.

Natomiast, jeśli jastrych spełnia normy, stosuję grunt Okatmos EG 20, bo ma działanie grzybobójcze i ogólnie jest świetny.

Na to kładę klej Kiesel Bakit PUP lub żywiczny. Ma niską emisję i nigdy mnie nie zawiódł w najcięższych bojach :)

Mam nadzieję że pomogłem.

W moim profilu są zdjęcia. Na 10 jest stół zaolejowany olejem, którego pełną nazwę wymieniłaś. Na 12 zdjęciu jest podłoga.

Pozornie zbytnio się błyszczy, bo zdjęcie zrobiłem chwilę po zaolejowaniu.

Środki zastosowane pod parkiet niekoniecznie muszą być z tej samej firmy co materiały lakiernicze.

Za to grunt powinien być idealnie dopasowany do kleju, jako że ma to fundamentalne znaczenie dla bezpieczeństwa wiązania podłogi z jastrychem.

Natomiast, jeśli jastrych spełnia normy, stosuję grunt Okatmos EG 20, bo ma działanie grzybobójcze i ogólnie jest świetny.

Na to kładę klej Kiesel Bakit PUP lub żywiczny. Ma niską emisję i nigdy mnie nie zawiódł w najcięższych bojach :)

Mam nadzieję że pomogłem.

Kornik, widać że masz szeroką wiedzę i bogate doświadczenie w stolarstwie. Słowa uznania. Pozdrawiam.