mkmk10 01.07.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 WITAJCIE MOI DRODZY FORUMOWICZE , chciałabym położyć parkiet dębowy olejowany, mam już deseczki 35cm dł*10cm szer gr. 2 cm klasa rustic....tylko jakoś nie widzę w internecie zalewu zdjęć parkietu w cegiełke olejowanego bona carls 90.....może Wy pomożecie? chciałabym miec parkiet troche przyciemniony, zeby widac było usłojenie i sęki w drewnie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kornik 1 02.07.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 chciałabym miec parkiet troche przyciemniony, zeby widac było usłojenie i sęki w drewnie .... Chciałabym, chciała... Akurat bonna mało co przyciemnia parkiet. ekula bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkmk10 02.07.2011 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 (edytowane) - kornik 1- dziękuję za podpowiedź czy chodzi o ten olej? euku-öl 2 Plus HS- jaki klej do tego i grunt- może być inny producent czy wszystko tego samego ? ...bo ja bardzo bym chciała.... Edytowane 4 Lipca 2011 przez mkmk10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkmk10 04.07.2011 23:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 czy chodzi o ten olej?euku-öl 2 Plus HS- jaki klej do tego i grunt- może być inny producent czy wszystko tego samego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kornik 1 05.07.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 W moim profilu są zdjęcia. Na 10 jest stół zaolejowany olejem, którego pełną nazwę wymieniłaś. Na 12 zdjęciu jest podłoga. Pozornie zbytnio się błyszczy, bo zdjęcie zrobiłem chwilę po zaolejowaniu. Środki zastosowane pod parkiet niekoniecznie muszą być z tej samej firmy co materiały lakiernicze. Za to grunt powinien być idealnie dopasowany do kleju, jako że ma to fundamentalne znaczenie dla bezpieczeństwa wiązania podłogi z jastrychem. Natomiast, jeśli jastrych spełnia normy, stosuję grunt Okatmos EG 20, bo ma działanie grzybobójcze i ogólnie jest świetny. Na to kładę klej Kiesel Bakit PUP lub żywiczny. Ma niską emisję i nigdy mnie nie zawiódł w najcięższych bojach Mam nadzieję że pomogłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 05.07.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 W moim profilu są zdjęcia. Na 10 jest stół zaolejowany olejem, którego pełną nazwę wymieniłaś. Na 12 zdjęciu jest podłoga. Pozornie zbytnio się błyszczy, bo zdjęcie zrobiłem chwilę po zaolejowaniu. Środki zastosowane pod parkiet niekoniecznie muszą być z tej samej firmy co materiały lakiernicze. Za to grunt powinien być idealnie dopasowany do kleju, jako że ma to fundamentalne znaczenie dla bezpieczeństwa wiązania podłogi z jastrychem. Natomiast, jeśli jastrych spełnia normy, stosuję grunt Okatmos EG 20, bo ma działanie grzybobójcze i ogólnie jest świetny. Na to kładę klej Kiesel Bakit PUP lub żywiczny. Ma niską emisję i nigdy mnie nie zawiódł w najcięższych bojach Mam nadzieję że pomogłem. Kornik, widać że masz szeroką wiedzę i bogate doświadczenie w stolarstwie. Słowa uznania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkmk10 05.07.2011 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 ...oj pomogłeś, pomogłeś jestem bardzo wdzięczna i wyrażam pełne uznanie dla wiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kornik 1 05.07.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Dziękuję, muszę się jeszcze dużo nauczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts