amanna 01.07.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Witam, Szukam ciekawego wykończenia słupków ogrodzeniowych. Wymurowane są z cegły ręcznie formowanej, postarzanej. Cegła jest czerwono-brązowo-oliwkowa. Zastanawiam się nad wykończeniem ich blachą miedzianą. Czy ktoś ma jakieś propozycje; zdjęcia takiego zakończenia słupków, wykonawcę itp.Będę wdzięczna za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 01.07.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Zastanawiam się nad wykończeniem ich blachą miedzianą. Blacha miedziana na słupkach ogrodzeniowych? Nie przetrwa jednego tygodnia... cena w skupie ~20 zł/kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 01.07.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Dokladnie. Mojemu sasiadowi polowa pokrycia dachowego z miedzi zniknela w 2 dni po polozeniu. Amanna badz czujna !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 02.07.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Zabezpieczenie słupków i murków to czapy. Wycinam to z płyt granitowych o grubości 3 cm. Płyta jest szersza od słupka o 2 cm i ma kapinos czyli podcięcie 1 cm od brzegu. Czasami nawet całe słupki są obkładane taki płytami. Super efekt. I złomiarze tego nie tykają Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amanna 02.07.2011 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Co za kraj a jaką inną blachę mozna wykorzystać do tego zastanawiam się co to za blacha na tym ogrodzeniu: http://www.wienerberger.pl/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/Page/ListThumbs05&cid=1264368397601&sl=wb_pl_home_pl cegła na tym ogrodzeniu to właśnie "moja cegła". Fajne jest to wykończenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amanna 03.07.2011 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Bogata to ja nie jestem podchodząc do tematu budowy domu wyszłam z założenia, że dom ma być inny niż wszystkie obok.... ogrodzenie, też ma być inne niż wszystkie obok.... dom i jego otoczenie ma sprawiać radość moim oczom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xiayu 07.07.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Do klinkieru, najlepszy klinkier Zalet klinkieru wychwalać nie trzeba. Jeśli ma to być inne niż wszystkie ogrodzenia, można taką czapę na słupek dać w jakimś kontrastowym kolorze. Z taką szarością jak na twoim zdjęciu się nie spotkałam jeszcze, ale np taki grafit http://www.mikulska-klinkier.pl/sklep/admin/zdjecia/cec39f9df402523b18bf5e555045e3ca.jpg. Generalnie można zrobić czapy z odpowiednio podocinanych cegieł, a wtedy kolorystyka jest dowolna. Na razie jeden producent ma takie "gotowce" w ofercie: http://www.mikulska-klinkier.pl/sklep/admin/zdjecia/27192f293986e5ed688f990676e4c600.jpg ale kolorystyka jest skąpa, co nie znaczy, że się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 20.07.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Bogata to ja nie jestem podchodząc do tematu budowy domu wyszłam z założenia, że dom ma być inny niż wszystkie obok.... ogrodzenie, też ma być inne niż wszystkie obok.... dom i jego otoczenie ma sprawiać radość moim oczom Jedym słowem zastaw się a postaw się... aby sąsiadów poskręcało z zazdrości - totalna wiocha. Dom budujesz aby w nim mieszkać (w ŚRODKU) czy rozbijesz szałas w ogródku i będziesz się "cieszyć" widokiem? Domy oderwane i nienawiązujące architekturą do otoczenia czy regionu wyglądają w 99% komicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amanna 22.07.2011 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Jedym słowem zastaw się a postaw się... aby sąsiadów poskręcało z zazdrości - totalna wiocha. Dom budujesz aby w nim mieszkać (w ŚRODKU) czy rozbijesz szałas w ogródku i będziesz się "cieszyć" widokiem? Domy oderwane i nienawiązujące architekturą do otoczenia czy regionu wyglądają w 99% komicznie. Pozostawiam to co napisałeś bez szerszego komentarza - Nie widzisz domu i otoczenia i już oceniłeś, prosto ujmując jak nie masz nic merytorycznego do powiedzenia w temacie to nie pisz, a dla twojej informacji sąsiadów nie poskręca, a dlaczego domyśl się sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts