Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Blacha miedziana - dach, daszek, słupki

Recommended Posts

Witam,

Szukam ciekawego wykończenia słupków ogrodzeniowych. Wymurowane są z cegły ręcznie formowanej, postarzanej. Cegła jest czerwono-brązowo-oliwkowa. Zastanawiam się nad wykończeniem ich blachą miedzianą. Czy ktoś ma jakieś propozycje; zdjęcia takiego zakończenia słupków, wykonawcę itp.

Będę wdzięczna za pomoc.

Co za kraj :) a jaką inną blachę mozna wykorzystać do tego

zastanawiam się co to za blacha na tym ogrodzeniu:

http://www.wienerberger.pl/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/Page/ListThumbs05&cid=1264368397601&sl=wb_pl_home_pl

cegła na tym ogrodzeniu to właśnie "moja cegła". Fajne jest to wykończenie

Do klinkieru, najlepszy klinkier :)

Zalet klinkieru wychwalać nie trzeba.

Jeśli ma to być inne niż wszystkie ogrodzenia, można taką czapę na słupek dać w jakimś kontrastowym kolorze.

Z taką szarością jak na twoim zdjęciu się nie spotkałam jeszcze, ale np taki grafit http://www.mikulska-klinkier.pl/sklep/admin/zdjecia/cec39f9df402523b18bf5e555045e3ca.jpg.

Generalnie można zrobić czapy z odpowiednio podocinanych cegieł, a wtedy kolorystyka jest dowolna. Na razie jeden producent ma takie "gotowce" w ofercie: http://www.mikulska-klinkier.pl/sklep/admin/zdjecia/27192f293986e5ed688f990676e4c600.jpg ale kolorystyka jest skąpa, co nie znaczy, że się nie da :)

• 2 weeks później...
Gość zibik_eng
Bogata to ja nie jestem :) podchodząc do tematu budowy domu wyszłam z założenia, że dom ma być inny niż wszystkie obok.... ogrodzenie, też ma być inne niż wszystkie obok.... :) dom i jego otoczenie ma sprawiać radość moim oczom :)

Jedym słowem zastaw się a postaw się... aby sąsiadów poskręcało z zazdrości - totalna wiocha.

Dom budujesz aby w nim mieszkać (w ŚRODKU) czy rozbijesz szałas w ogródku i będziesz się "cieszyć" widokiem?

Domy oderwane i nienawiązujące architekturą do otoczenia czy regionu wyglądają w 99% komicznie.

Jedym słowem zastaw się a postaw się... aby sąsiadów poskręcało z zazdrości - totalna wiocha.

Dom budujesz aby w nim mieszkać (w ŚRODKU) czy rozbijesz szałas w ogródku i będziesz się "cieszyć" widokiem?

Domy oderwane i nienawiązujące architekturą do otoczenia czy regionu wyglądają w 99% komicznie.

Pozostawiam to co napisałeś bez szerszego komentarza - Nie widzisz domu i otoczenia i już oceniłeś, prosto ujmując jak nie masz nic merytorycznego do powiedzenia w temacie to nie pisz, a dla twojej informacji sąsiadów nie poskręca, a dlaczego domyśl się sam.