marcin2372 02.07.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Witam Mam dylemat na czym ułożyć zbrojenie fundamenty w wykopie. Wiem że najlepszy będzie gruz betonowy ale na budowie nie mam. Mogę użyć cegły silikatowej - białej lub czerwonej wypalanej ,ale czy to będzie zgodnie ze sztuką budowlaną? Może kupić kostkę brukową i na tym oprzeć belki.:o:o Macie inne pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 02.07.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Witam Mam dylemat na czym ułożyć zbrojenie fundamenty w wykopie. Wiem że najlepszy będzie gruz betonowy ale na budowie nie mam. Mogę użyć cegły silikatowej - białej lub czerwonej wypalanej ,ale czy to będzie zgodnie ze sztuką budowlaną? Może kupić kostkę brukową i na tym oprzeć belki.:o:o Macie inne pomysły Kup betonowe lub plastykowe dystanse do zbrojenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin2372 03.07.2011 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Obdzwoniłem wczoraj miejscowe składy i w żadnym nic takiego nie mają argumentując że można użyć zwykłej cegły.Chyba z dwojga złego kostka będzie lepsza od cegły czerwonej czy lepiej użyć białej silikatowej:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_M_ 03.07.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Przy okazji układania zbrojenia fundamentowego, zaproś elektryka on Ci podpowie co masz do tego uzbrojenia jeszcze włożyć Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wanker 03.07.2011 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Przy okazji układania zbrojenia fundamentowego, zaproś elektryka on Ci podpowie co masz do tego uzbrojenia jeszcze włożyć Andrzej Predzej chlopina weznie geologa albo architekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.07.2011 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 a czy to nie wszystko jedno, co tam włozysz? Przecież chodzi o to, żeby beton wpłynął pod zbrojenie, żeby bylo całe opatulone. Potem i tak zastygnie. A co do elektryka - bednarkę trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin2372 03.07.2011 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Jak się człowiek naczyta tych wszystkich teorii budowlanych to nie wszystko jedno.Murarz kazał dać cegły- cegła silikatowa biała ,a tu pełno opinii że nie mogą być, że tylko beton bo zbrojenie skoroduje. Buduje dla siebie i chcę żeby wszystko było zgodnie ze sztuką budowlaną.A tak na marginesie znajomy wynajął firmę budowlaną i w ogóle nic nie podłożyli pod belki tylko podczas zalewania gruchą trochę popukali w pręty i próbowali je podnieść nieco do góry. Kierownik budowy był na miejscu i nie miał zastrzeżeń tylko że kierownik był bratem właściciela firmy budowlanej:DI co na to szanowni Forumowicze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2210 03.07.2011 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 to zalezy czy mial wylanego chudziaka czy nie... jeśli nie to warto coś podłożyć pod zbrojenie, myślę ze można i cegle i gruzy co kto ma byle by nie na ziemi:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antech 03.07.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Kamienie, kostka.Jeżeli nie masz tego ani dystansów..dystanse sa tam gdzie szalunki systemowe, a u nas nawet w sklepach z artykułami metalowymi, to podwieś zbrojenie na drutach aby wisiało nad wykopem, przy zalewaniu pilnuj aby sie nie przesuneło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin2372 04.07.2011 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Fundamenty wykopane,zbrojenie ułożone - dałem białe cegły pod belki, a jutro zalewamy. W sumie jak to beton oblepi to nie będzie miała wielkiego znaczenia czy cegła biała czy czerwona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts