wojtek120769 02.07.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 witam proszę o poradę, gdzie mogę kupić dobrą i w miarę nie drogo więźbę dachową w okolicach Zgorzelca - dolnośląskie (mniej niż 920 za kubik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 02.07.2011 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 w Złotnikach Lubańskich. Ja w środę odbierałem swoje drewno. Cena 900 zł/m3. Prościutkie, majstry bardzo zadowoleni z jakości. Impregnowane zanurzeniowo.Tylko transport musisz skołowac/zapłacić. 757211654 - własciciel Marian Witek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arabell 02.08.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Może odpowiem trochę nie na temat, ponieważ sama buduję w lubelskim, ale cena drewna przez Was podana dla mnie jest powalająca. U nas w regionie najtaniej można kupić drewno na więźbę na Roztoczu, w okolicach Biłgoraja, Zwierzyńca za ok. 700 zł/m3 z impregnacją (ja kupiłam za 680). Drewno dlatego jest tańsze, ponieważ właściciele tartaków najczęściej dysponują własnym lasem. Może warto rozejrzeć się u Was za takimi możliwościami?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 02.08.2011 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 u nas mnóstwo świerkowych i sosnowych lasów dookoła, a drewno cholernie drogie. Dlaczego?? Tartaki kupują drewno na aukcjach z Nadleśnictw. Bliskość niemieckiej granicy powoduje wysokość cen. W okolicach Goerlitz jest zakład przeróbki drena, gdzie przerabia sie miesiecznie kilkadziesiąt tysiecy m3 przede wszystkim polskiego drewna. Nadlesnictwa sprzedajac na aukcjach nie mają pojęcia kto to drewnpo kupi. Kupują Niemcy dając najwyższa cenę. Tartaki, zeby mieć co robić (sprzedać) kupują również bardzo drogo, za co płaci końcowy klient, czyli my.Przykład. Nadleśnictwo Swieradów zdrój organizowało nie tak dawno aukcję, na której zaoferowano prawie 10.000 m3 świerka. Niemcy kupili wszystko.Ciągnąć drewno na wiezbę z daleka, raczej nie ma sensu, transport zabija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arabell 02.08.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 No tak, niezbyt by Ci się opłacało zamawiać więźbę w naszym regionie. Ciekawa jestem - z góry uprzedzam, że nie mam orientacji - jakie mogą być ceny np. w Czechach? To już nieco bliżej... A z tymi aukcjami to fakt. Zawsze drewno z nadleśnictw będzie droższe niż z prywatnego lasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 03.08.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 No tak, niezbyt by Ci się opłacało zamawiać więźbę w naszym regionie. Ciekawa jestem - z góry uprzedzam, że nie mam orientacji - jakie mogą być ceny np. w Czechach? To już nieco bliżej... A z tymi aukcjami to fakt. Zawsze drewno z nadleśnictw będzie droższe niż z prywatnego lasu. do Czech mam około 10km, ale tam, niestety jak i większość mat. bud., drewno jeszcze droższe niż u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamscool 15.08.2011 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Ja kupowałem z Zawoi cena 750m3, z dowozem na ślask i impregnacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malybialy 07.09.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Witam, gdzie kupić dobre drzewo w okolicach Warszawy, macie jakieś miejsce godne polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 07.09.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 w oleśnicy (dolnośląskie) ceny wahają się od 790-850zł za więźbę impregnowaną zanurzeniowo. o impregnacji ciśnieniowej nikt tu nie słyszał, a jak pytm to widzę ironiczny uśmiech na twarzach właścicieli tartaków- czy to już tak się porobiło, że o suchej więźbie można pomarzyć, a impregnacja ciśnieniowa to "wymysł tych co czytają muratora"?? w każdym razie, czy szukać tańszej więźby czy taka cena w granicach 800zł jest do przyjęcia w moim regionie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamariusz 08.09.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Witam. Wojtek120769 ja będę kupował albo w Pisarzowicach albo w Wesołówce ceny mają po 900 zł za m3 impregnowane zanurzeniowo /i tak trzeba będzie samemu jeszcze smarować/, taniej nie chcą i nie ma w okolicy. Dowóz mają i jak do Zgorzeleca to można się dogadać i będzie w cenie. Ja mam blisko i transport będzie w cenie. Jak chcesz to podam Ci nr telefonów na pw. Asiazett jak w takiej cenie to kupuj, u nas też nik o ciśnieniowym nie słyszał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malybialy 09.09.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 W okolicy W-wy 120zł m3 za impregnacje ciśnieniową, ceny więźby 790-830zł impregnowane zanurzeniowo. Czas oczekiwania 2-3tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 23.09.2011 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 W okolicy W-wy 120zł m3 za impregnacje ciśnieniową, ceny więźby 790-830zł impregnowane zanurzeniowo. Czas oczekiwania 2-3tyg. Skąd te ceny. Kuję teraz więźbę. Cena z impregnacją i dowozem do Radzymina - Legionowo 710 zł, Węgrów 750 zł, Iłża 770 zł, Sadowne 750 zł, Krasnosielc 710, Ostrołęka (tu kupuję z polecenia) 720 zł Czas oczekiwania 7-10 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamariusz 23.09.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Witam. Pirawawa skąd Ty masz takie ceny, naprawdę dobre. U nas jak pisałem najtaniej 900 zł, a są tartaki które mają po 1100 zł, wszytsko impregnowane zanurzeniowo nikt nie robi tego ciśnieniowo. Ale różnica prawie 200 zł na metrze to naprawdę sporo przy ilościach kupowanych na dom. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 27.09.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Poszukaj a znajdziesz.Więźbę (z polecenia majstra) dziś zamówiłem 5 km od Ostrołęki w kierunku Olsztyna. Impregnowana 700 zł z transportem 120 km (wynegocjowałem z 720, a naprawdę to zapytałem czy da się taniej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamariusz 28.09.2011 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Witam. Szukałem, szukałem ale jak pisałem u nas znalazłem najtaniej po 900 zł i ceny idą w górę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 29.09.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Witam. Szukałem, szukałem ale jak pisałem u nas znalazłem najtaniej po 900 zł i ceny idą w górę. Pozdrawiam To się opłaca ciągnąc przez Polską - jak u mnie 2800 zł taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 15.10.2011 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Płaciłem za więźbę 700zł/m3 z impregnacją i transportem. Okolice Warszawy, kierunek na Białystok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CiortCzyKasia 17.10.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Skąd te ceny. Kuję teraz więźbę. Cena z impregnacją i dowozem do Radzymina - Legionowo 710 zł, Węgrów 750 zł, Iłża 770 zł, Sadowne 750 zł, Krasnosielc 710, Ostrołęka (tu kupuję z polecenia) 720 zł Czas oczekiwania 7-10 dni A jak się nazywa ten tartak z Ostrołęki? Ja kontaktowałam się z jednym na razie z okolic Łochowa i nie mam porównania a widzę że kolega już obcykany... Czy tylko Ostrołękę ci polecono? Co z Legionowem- czemu nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 30.10.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Majster polecił Ostrołękę - sprawdzone drzewo z Lasów Państwowych. Z tartakiem z Legionowa się spotkałem i wydaje się być dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 30.10.2011 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Wojtek, pytałeś w Volku w Goerlitz? Ja tam kupowałam więźbę 2,5 roku temu i wtedy ceny były niższe od polskich, tak że nawet z transportem za 50 euro opłacało się kupić. Do Ciebie o wiele bliżej, więc i za transport mniej by policzyli. Zadzwoń i zapytaj albo podjedź, kilku ludzi mówi tam po polsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts