Gość KONTO usunięte123 02.07.2011 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 WitamMam kłopot z przenoszeniem się hałasu między pietrami.Klatka schodowa z holem znajduje się w centralnym miejscu domu, otwór około 2,6mx2m, dodatkowo schody na konstrukcji stalowej, sosnowe trepy bez podstopni. Podłogi panel i deska sosnowa. oba poziomy nieumeblowane. ściany na dole gladź na tynku cementowym, góra plyta k/gKłopot w tym, że pierwsza osoba która wstaje budzi wszystkich domowników. Poza tym w kazdym pokoju na gorze slychac wszystkie rozmowy z kuchni oraz salonu, nawet te ciche. Otwarte przestrzenie wyglada to ładnie ale okazly sie troszke niepraktyczne. Myślałem o położeniu tynku bawełnianego podobno wygłusza dźwięk ale jak z utrzymaniem czystośc??. W końcu to hol i klatka schodowa. Zawsze ktoś "spalcuje" ściany ;/ Macie jakieś rady a może doświadczenia z tym problemem? pozdrawiammarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Set7x7 07.04.2013 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Cześć, mam podobny problem. Udało Ci się go rozwiąząć? Mam wysoką klatkę schodową z betonowymi schodami. Dźwięki odbijają się od ścian. Jak dzieciaki wstają w sobotę rano to wszystkich budzą zwykłą rozmową.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frank_gr 07.04.2013 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 boazeria drewniana, panele scienne pod ktore mozesz dac welne mineralna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 07.04.2013 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Możesz też zaflockować ścianę (flock) Zalety? Ocieplisz klatkę, wygłuszysz ją, nie będzie sladów po palcach no i nie do przecenienia jest to, że będziesz mógł sobie dorabiać flockując różne rzeczy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts